Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:27, 12 lip 2012

Do góry
Dziewczyny dzięki za odwiedzinki.

Ciacho było pychotka, a burza zostawiła po sobie małe pobojowisko

Muszę zrobić z tym porządek - jeszcze nie miałam kiedy tego zrobić
Ogród Magdalenka 21:27, 12 lip 2012

Do góry
Chciałam pokazać przycięty na 26 cm zawijasek, za radą Syli ... ale pada i nie mam jak zrobić dobrego zdjęcia ... wygląda bardzo fajnie , nie jest taki dominujący ... zdjęcie poprawie ...

Monika przed zawijaskiem rośnie wrzosiec krwisty 'Golden Starlet' ...cieszę się, że Ci się podoba

Przedawkowanie nawozów 21:25, 12 lip 2012

Do góry
Dobrze więc będę pisała o wszyskim co mnie nurtuje na forum, macie rację.
Napisałam do AniDS między innymi o tym,że na rynku barkuje dobrych, praktycznych odpowiadających na konkretne problemy publikacji.
Zanim kupiłam sobie sadzonki róż, zaopatrzyłam się w parę poradników. Ale jak już mam róże w swoim ogrodzie okazało sie,że w żadnej z tych książek nie mogę znależć odpowiedzi na problemy, z którymi przychodzi mi się zmierzyć.
Moja intuicja podpowiadała mi, że to o czym pisałam wcześniej to problem z przenawożeniem - potwiedziłyście to i to bardzo szybko i to mi chodzi.
Bardzo chętnie przeglądam forum, oglądam te wszyskie piękne zdjęcia zamieszczone na stronie. Chciałabym również mieć taki piekny ogród jak prezentowany na tych wszyskich fotkach, ale żeby tak było trzeba zmierzyć się z wieloma problemami.
Mój nastepny jest taki!
Łodyga róży (wielokwiatowej) jest gruba, mocna, krzak zdrowy. Ma bardzo duży kwiat(y) i nagle łamie się u samej nasady.
Moje przypuszczenie powodu - mam za płytko posadzone krzewy?
Zamieszczam zdjęcia mojego ogrodu(prosiła o to Monika352) mam nadzieje, że mi się uda!
Pozdrawiam

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:23, 12 lip 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)

Witam bardzo serdecznie
Jak miło pooglądać takie piękne wytwory twojej wyobrażni
Obrazy jakie tworzysz są przepiękne, a jeśli chodzi o bramę to oglądałam ją na zdjęciu jakiś czas temu...... koleżanka przysyłała mi jako inspirację ......jest śliczna ....chciałam robić podobne ogrodzenie staneło jednak na tym żeby mieć więcej intymności i odgrodzić się od gapiów
bonzai jakie tworzysz są również w moim stylu mam 2 podobne
aż się śmieję .....kolor twojego ogrodzenia i domu to są dwa zbliżone odcienie w jakich pomalowana jest moja elewacja ...........
Ależ to ciekawe najwidoczniej coś nas łączy
pozdrawiam i będę zaglądać z ciekawością
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:23, 12 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

I znów zaniemówiłam, a jeszcze nie nadrobiłam calości Przepięknie!

Ania wszystko mi się podoba tylko dlaczego graby za płotem nie rosną??? Mialy zasłaniać sąsiedztwo..... Cyba się jeszcze nie przyjęły....
Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 21:23, 12 lip 2012

Do góry
Od wielu lat trzymam w donicy bez szczepiony na pniu i bardzo dobrze sobie radzi.Mozna go wniesc do pomieszczenia na poczatku lutego i w marcu bedzie kwitł,poniewaz zima 2011 była"chwilą prawdy" czyli się sprawdza .Oprócz niego w donicach mam jeszcze rózne jałowce,tez bez problemu dały radę.Niestety tego roku nie przeżyła tuja wschodnia
Hosty w donicach-Dean's Dream ,Orange Marmalade,Francee
Na zimę otrzymuja" pierzynke z liści"Własciwie wszystkie hosty oprócz tych XL mozemy uprawiać w donicach.Jakbyś chciał jakieś konkrety to napisz.
Ogródek Hanusi po zimie 21:20, 12 lip 2012

Do góry
Lubię zajrzeć w pewne miejsca jeszcze raz.Byłam tam kiedyś ostatniego października,czyli tuż przed zamknięciem sezonu,byłam ciekawa jak tam jest w lecie.
Nie zawiodłam się.....

Moje poletko 21:08, 12 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
A zaczęłam od tej róży dzisiaj! zostawiłam tylko trzy tegoroczne pędy! resztę wycięłam!
Wczołgałam sie pod ten krzak i eja! do roboty!

Witaj Celinko Ale byłoby zdjęcie, gdyby M. cyknął jak wczołgujesz się pod krzak
Piękna ta róża i pewnie jeszcze wokół zapachem czaruje

Robota głupiego lubi - mawiała moja mama .... bardzo pracowita osoba.

Ja ponoć jako małe dziecko zapytana co chcę robić jak będę dorosła, odpowiedziałam: pracować, pracować, pracować I mam za swoje, ale widzę, że Ty też
A co to za odmiana jabłek? Pewnie pryskane, bo bez skazy.

Pozdrowienia
Ogród Magdalenka 21:07, 12 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Piękna rabata Co to za roślinki na pierwszym planie?

Ślicznie!
Mój kawałek raju 21:06, 12 lip 2012

Do góry
a przed deszczem udało mi się zrobić parę fotek na warzywniaku, tylko nie patrzcie na chwasty bo rosną w zawrotnym tempie.Przed pierwszym deszczem zerwałam na obiad fasolkę jedną cukinię ,. której wczoraj nie zauważyłam i 3 ogóreczki i znowu zaczęło lać tyczna fasola nie ma już gdzie się piąć, a na dole dynie i widać liście chrzanu a tu włoska szparagówka w 3 kolorach, fioletowa, żółta i szersza plaska w cętki czerwone, jak moja mała pomocnica sąsiadeczka mówi"pychotka"
za nią selery i pory między nimi sałatka buraczki i cukinia marchew Karotka i pietruszka naciowa
Potrzebna dobra rada:) 21:04, 12 lip 2012

Do góry
witam oglądam tak te Wasze ogrody i napatrzeć się nie mogę.po prostu piękne! ja na moim mam tylko posadzoną magnolie, 5 brzózek które już tam rosły i 3 sadzonki hortensji Red Baron w doniczkach.kompletnie nie mam pomysłu co dalej a nie chciałabym sadzić roślin gdzie po padnie czy może ktoś posłużyć mi dobrą radą?z góry dziękuje
Moje poletko 21:00, 12 lip 2012

Do góry
A zaczęłam od tej róży dzisiaj! zostawiłam tylko trzy tegoroczne pędy! resztę wycięłam!
Wczołgałam sie pod ten krzak i eja! do roboty!

Ogródek Hanusi po zimie 20:58, 12 lip 2012

Do góry
Znalazłam też zakątek z roślinami leczniczymi i trującymi......

krwiściąg

Moje poletko 20:53, 12 lip 2012

Do góry
Witajcie
Oj człek taki niby mądry a jednak gupi!!
I po co tyle dzisiaj robiłam?? siedzę i stękam.
najpierw rabaty- na kolanach-potem cięcie żywopłotu,następnie strzyżenie hakuro w kule -a mała
nie jest !!.potem znowu przycięcie wiśni (chyba to mnie najbardziej rozwaliło!) i na koniec znów na kolankach i strzyżenie obwódek bukszpanowych
No czy ja mam jakąś karę,czy mnie rozum opuścił!!
mogłam chociaż coś udokumentować ,ale przyszedł moment i zdechłam!! nie byłam wstanie dojść do auta!
Wszędzie piękne foty -to zobowiązuje- to coś poszukałam w "archiwum" i pyknę
Ale takie sobie
troszkę w Waszych ogródkach odpocznę i czuję ,że odpadnę!

Aha !Irenko liatry są w tym samym kolorku .kwestia światła!

Agnieszko, Aniu, Jolu ,Basiu,Bożenko- pozdrawiam serdecznie

Ogródek Hanusi po zimie 20:49, 12 lip 2012

Do góry
Bożenko,u Ciebie był inny spektakl!Jeszcze bardziej mi pasujący.
A te zdjęcia robiłam w Łódzkim Ogrodzie Botanicznym,Ciocia mówiła,że kwitną aktualnie lilie,ale żadnej nie spotkałam,Za to liliowce .......i lawenda.....

Mój kawałek raju 20:47, 12 lip 2012

Do góry
Przed chwilą tak lało,że zmokłam do majtek i cały dzień tak wczoraj i dzisiaj,żeby cokolwiek zrobić na ogrodzie czy warzywka wziąć do gotowania muszę szybko się zwijać, bo zaraz pada woda już nie chce wsiąkać a na kaloszach po 2 kg błota na każdym się dźwiga o pieleniu nie ma mowy, nie chcę już deszczu
Kubusiowo 20:33, 12 lip 2012

Do góry
witam oglądam tak te Wasze ogrody i napatrzeć się nie mogę.po prostu piękne! ja na moim mam tylko posadzoną magnolie, 5 brzózek które już tam rosły i 3 sadzonki hortensji Red Baron w doniczkach.kompletnie nie mam pomysłu co dalej a nie chciałabym sadzić roślin gdzie popadnieczy może ktoś posłużyć mi dobrą radą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies