Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju 17:00, 19 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Co nazywasz Pszczółko obeliskami? dawno nie padało 0,5 godz. temu, a teraz leje, widać na ścianie sąsiada i padał grad, a dzisiaj podobnież nad Nowym Stawem ma przejść tornado w całym miasteczku porozwieszane są ogłoszenia, to od nas niedaleko próbowałam kosić, to mnie przegnało do domu a w domu szaleje kliwia, pomieszało się staruszce, jak przekwitnie przesadzę ją, bo wyłazi z doniczki

Ojej ANIU!!! Mam nadzieję że Was ominie!! Strasznie się boję tych wszystkich tornad... czego się cholerstwo do nas przyczepiło.. ani upałów nie było ani wielkich wahań pogody... Daj Boże ominie nas wszystkich i całą Polskę... u mnie burze od popołudnia, bałam się wracać z pracy ale dotarła... teraz trzymać kciuki mi pozostało Pozdrawiam Cię Kochana i wszystkich innych też .
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 16:53, 19 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Bocku....
tak jak obiecalam lawenda...
dzisiaj migawka z obrzezy wzdluz chodnika... w dorodze do piekarni po bagietki

no jak juz tak "wylewala sie " na chodnik,to i kilka galazek do bukietu zerwalam co by pachnialo do sniadanka

Z A N I E M O W I L A M!!!!! Co za kompozycja!!! Moje wielkie, wielkie marzenie. Musze cos takiego gdzies miec, nie wiem gdzie, ale musze. Te szumiace ostnice z lawenda.

Betysia, cos Ty mi zrobila, teraz znowu bede kombinowac... O matko, pochoruje sie od tego cudnego widoku...

Dziekuje, dziekuje, dziekuje

i pewnie Kasia nie będzie jedyna! jakie urzekające obrzeża, i to połączenie, nie sposób odkleić się od monitora
pokazuj nam jeszcze więcej takich cudów
Mój kawałek raju 16:51, 19 lip 2012

Do góry
Co nazywasz Pszczółko obeliskami? dawno nie padało 0,5 godz. temu, a teraz leje, widać na ścianie sąsiada i padał
grad, a dzisiaj podobnież nad Nowym Stawem ma przejść tornado w całym miasteczku porozwieszane są ogłoszenia, to od nas niedaleko:

(

próbowałam kosić, to mnie przegnało do domu

a w domu szaleje kliwia, pomieszało się staruszce, jak przekwitnie przesadzę ją, bo wyłazi z doniczki
Ogród u stóp klasztoru 16:49, 19 lip 2012

Do góry
alinak napisał(a)
nie myślcie ze u mnie tylko busz . jest tez trochę inspiracji ogrodowiskiem , czyli .......

ŻURAWKI

w zgodzie z modą, a jednak inaczej
ta fotka ciemnej żurawki z tą limonkową hostą bajecznie...
Kubusiowo 16:47, 19 lip 2012

Do góry
Gratulacje!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 16:29, 19 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Jakie to śliczne Diano, uroczy bukiecik, tak lubię jak na stole taka ozdoba zachwyca... U mnie też często coś w wazonie, ku uciesze kota co natychmiast łapką kwiaty wyciąga i wpycha mordkę do środka, żeby się napić : )

też się zachwycam i widziałam wszystkie nowości, tak jak mówiłam, same fajne rzeczy wyszukujesz
Kubusiowo 16:17, 19 lip 2012

Do góry
Małgorzatko,na pięćsetną stronkę przesyłam 500 życzeń ze zdrowiem dla Was!

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 16:15, 19 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Zdjęcie doniczek - szt. 5 wysokość ok 5-6 cm(malutkie) - idealnie pasuja do szklarenki

[(

Diano ale wisienka ze mnie ... jestem tu nie powiem ciągle ale często powiem ... i zmykam zanim napiszę ... dziś sie zatrzymałam aby ... po pierwsze upomnieć się o fotki kanny chyba że przegapiłam to wchodze pod stół i siem wstydzę ale raczej nie ... a po drugie to te doniczki ... uwielbiam je ... w zeszłym roku malowałam na biało ... 12 miesięcy częściowo usuneło farbę i sama bym tego lepiej nie styrała ... jest fajnie ... nowym nadałam trochę elegancji pastą wybielającą ... nie wiem jak mają zaistnieć u Ciebie ale są swietne

paterka bardzo ładna ... może być podstawą stroika ...
Ogródkowy chaos u monitki 16:12, 19 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dzisiaj przyszła pora na postrzyżyny moich tawułek. Takie już były habaziowate że aż strach było patrzeć. W czasie cięcia odkryłam że w środku maja gałązki bez listków i jednym miejscu gdzie szałwia mocno przylegała i nie miały światła jest tak samo. Ciekawa jestem czy odbiją...

Tak było

a teraz jest tak

Część gałązek wsadziłam do ziemi może się ukorzenią tak jak moja lawenda. Małe pypcie a już kwitną

Kulki cuuuudne! A sadzonki lawendy w porównaniu do tawuły wyhodować truuuuuudno - tawułę zamoczysz w ukorzeniaczu i już będziesz miała

Ale pięknie wyszło ci strzyżenie idealnie
ciacho apetyczne, w godzinach pracy jak oglądam takie widoki, slinka cieknie i gratuluję sadzonek lawendy, masz rękę; jakoś u mnie z tym kiepsko
Kubusiowo 16:08, 19 lip 2012

Do góry
Kwiatuch na kolejną setunię
Co z tym ogródeczkiem począć 16:03, 19 lip 2012

Do góry
Na chwilkę przestało padać więc poleciałam przestawić .Moze w środek trzmielina na pniu podsadzona bukszpanem po obu stronach hortensja z tylu pomiędzy hortensją a trzmielina miskant....

Zdjęcie brzydkie robione pod słońce
Kubusiowo 16:00, 19 lip 2012

Do góry
Gosia, wiedziałam, że zaraz 500!
ogrodniczko w stylizacji kocicy, same gratki Kubusiowo coraz piękniejsze
u was tam to pewnie powietrze pachnie, jak poziomka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:44, 19 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

limkowe wariancje droga Irenko to w rzeczy samej a nawet poza nią (czymkolwiek ona - rzecz znaczy miałaby być) wyszły Ci ... oj wyszły ... o skromności w tej paradzie piękna i pomponów mowy być nie może (nawet lubieżnej ) ... a miareczkowanie tych zakątków zacznę chyba uważać za przemyślną torturę ... buźka

taka tortura może być i moim udziałem pewnie i do ciebie trafią limonki, jak bez nich będąc na Ogrodowisku, nijak

i dla ciebie zakwitła nowa lilia

to się w końcu stanie zakocham się w liliach a ja mam malutko miejsca )) ... dziękuję ... i zmykam bo mam kurki i robię zupkę kurkową i sosik ...

edit : domek już cudniasty ... domek i otoczenie domku ... dobrze, że masz wsparcie ekipy bo czarno to widzę sam na sam z tym wszystkim ... i tak pewnie masz co robić ... podziwiam i gratuluje to duża sztuka umieć wykorzystać swoje szanse i możliwości ... wielki buziak

i zobacz, jak to się tu dzieje, ciągle w czyms się zakochujemy, ja w Ani floksach i też je chcę
oj, pyszności gotujesz
można podpatrzeć fotki z Wojsławic, tam fajnie są zrobione połączenia, że i lilie i dołem hosty i w środku drzewko, lub jakaś kula na pniu

domek, za rok na spotkaniu forumowym przejdzie chrzest rozbijemy butelkę szampana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:36, 19 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

limkowe wariancje droga Irenko to w rzeczy samej a nawet poza nią (czymkolwiek ona - rzecz znaczy miałaby być) wyszły Ci ... oj wyszły ... o skromności w tej paradzie piękna i pomponów mowy być nie może (nawet lubieżnej ) ... a miareczkowanie tych zakątków zacznę chyba uważać za przemyślną torturę ... buźka

taka tortura może być i moim udziałem pewnie i do ciebie trafią limonki, jak bez nich będąc na Ogrodowisku, nijak

i dla ciebie zakwitła nowa lilia

to się w końcu stanie zakocham się w liliach a ja mam malutko miejsca )) ... dziękuję ... i zmykam bo mam kurki i robię zupkę kurkową i sosik ...

edit : domek już cudniasty ... domek i otoczenie domku ... dobrze, że masz wsparcie ekipy bo czarno to widzę sam na sam z tym wszystkim ... i tak pewnie masz co robić ... podziwiam i gratuluje to duża sztuka umieć wykorzystać swoje szanse i możliwości ... wielki buziak
Co z tym ogródeczkiem począć 15:36, 19 lip 2012

Do góry
Myślę że jakieś 4 metry (poleciałabym dokładnie zmierzyć ale leje niemiłosiernie) muszę zmieścić się od kaliny do hosty.
Monika mam 3 hortensje jedna Winky Pinky i te dwie bez nazwy ,myślisz że dobrze by było gdyby byłe trzy różne czy lepiej jednakowe?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:25, 19 lip 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Irenko, wpadłam do ciebie, żeby sobie poprawić humor. Ale ty mas hortensję !

Bożenko, jak poprawiły humor, to już się cieszę
i jeszcze kwiatuch dla ciebie, coby nastrój dobry był cały czas
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:23, 19 lip 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
I hosty moje ulubienice

Kiedy moje tak urosną???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:18, 19 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oj Irenko szejków już się nie mogę doczekać
I daj proszę koniecznie zdjęcia ze spotkania z Ewą

Będzie ci smakować, ale po tamtej kuchni, to tak do końca nie wiadomo; ucz się nowych potraw, zrobimy po twoim powrocie

a tu mini relacja z wczorajszego spotkania u Madzi, z Ewą i jej mężem Staszkiem było wspaniale, rozmawiało się o wszystkim, ale ogród jak zwykle temat przewodni, dobrze, że sie bie mamy, takich zakręconych ogrodomaniaków

Ogród Magdalenka 15:07, 19 lip 2012

Do góry
jaka wielka i piękna hortensja, zresztą nie jedna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies