Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 13:54, 07 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)
No to udało mi się zrobić coś takiego

Witaj Przyjemny etap przed Tobą Nie wiem, czy jestem już uprawniona do wyrażania opinii i dawania rad , bo właściwie jestem tu od wczoraj i jeszcze niczym, oprócz chorych szmaragdów, się nie pochwaliłam , ale zastanowiłabym się nad przeniesieniem drzewka w bardziej centralny punkt rabaty. Rabatka będzie wtedy bardziej proporcjonalnie z każdej strony wyglądać, np zamiana miejsca drzewka i stożków kwitnące kulki bliżej siebie, drzewo jakby w poduszce z nich (nie bardzo wysokiej). Korona ładnie będzie się odznaczać na ścianie - chyba że jest tam gdzieś okno

Pozdrawiam i miłego planowania
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 13:50, 07 sie 2012

Do góry
Witajcie w ten dziwny dzień U mnie pada deszcz, za chwilę wychodzi słońce i znowu pada A do tego wiatr, dość mocny. Nawet nie zdążyłam dzisiaj obchodu zrobić. Odwiedziałam kilka ogrodów, m.in. Kondzia - bądź dzielny!!
U Kondzia właśnie napisalam, ż ew tym roku kończę zakup roślin i robienie jako tako rabat. W zamiarze mam natomiast kupienie kilku drzewek agrestu, porzeczek. U jeden z Was (przezpraszam ale nie pamiętam u której) widziałam czeresnie koło podjazdu, pięknie to wygląda. I to dało mi do myślenia. Mam drogę dojazdową ok 60 m długa i na 6 m szeroka. Z jednej strony chodniczek do bramki będzie, po środku dojad, a po drugiej coś należałoby wsadzić. Od jednego sąsiada chcemy się oslonić a drugi ma żywotniki z tej strony więc nie zalezy mi jakoś szczególnie żeby się od niego odgrodzić. Od słupa zaczyna się ten drugi sąsiad dlatego mamy posadzone tuje. Może tam wsadziłabym te drzewka owocowe?????????????????

Czy może jakieś drzewka ozdobne, a z tymi owocowymi gdzies indziej wpaść??? Muszę mieć owoce, bo mój straszy syn juz teraz chodzi na pachtę do sąsiadów, teściów, a za chwilę ten młodszy też będzie chciał, a i ja z mężem lubimy podjeść Zresztą jedno jabłko mi urosło Oto dowód:

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:48, 07 sie 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Przyjaciele

Zapatrzona...

Czyżby już niedługo jesień?

Moje krwawniki rozrzucone w różnych miejscach i nie mają "odpowiedniego" towarzystwa To mój pierwszy sezon z krwawnikami - muszę je poprzesadzać, tylko nie wiem kiedy można?

Uwielbiam zdjęcia z komentarzami
Ta "zapatrzona" świetnie oddaje to co dzieje się na zdjęciu Zdjęcie nie jest statyczne, ale opisuje pewna sytuacje
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:47, 07 sie 2012

Do góry
Witaj Wandziu,podglądałam zdjęcia ze spotkania u Ani,miałas być,ale nie widziałam cię na zadnym.Myślę,że ze spotkania u Szmita nie zrezygnowałas?
Liatry u mnie rosna bezproblemowo,kupowałam sadzonki w biedronce i rozrastaja się pieknie,ale denerwuje mnie to,że tak krótko kwitną,potem stercza takie zdrewniałe łodygi.Dziewczyny ostatnio na spotkaniu u mnie mówiły,że zakopuje się przekwitniety cały kwiatostan i w ten sposób jest kolejna sadzonak.

Ogród Bogusława 13:40, 07 sie 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Przyznam się że to mi się podoba

[/q

piekne miejsce !! a jakie cudne iglaki!!! pozazdroscic)

Zapraszamy, przyłącz się do nas, z Norwegii będziesz pierwsza
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:33, 07 sie 2012

Do góry
Jolu,wiem,ze mieszkasz daleko,ale i jeżdzisz to tu to tam,jak bedziesz przejazdem zapraszam serdecznie kawkę w realu.

Nasz mały raj na ziemi :) 13:30, 07 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)

Ponieważ sierpień to czas żniw u nas też pojawiły się zboża jako dekoracje....

Wianek na drzwi...

Zrobiłam go ze zboża, rdestu, chabrów, lawendy, zasuszonego bukszpanu, traw i chyba polnej szałwi...

Pięknie u Ciebie przed domem Asiu, a wianek śliczny. Popatrz mam tyle rdestu u siebie, a nie wpadłam że do wianka można dodać, ależ gapa ze mnie

Ania u Ciebie tyle lawendy że zrobiłabym sam lawendowy wianek... albo ze zbożem... Buuuu.... Koniecznie muszę mieć więcej lawendy... Chociaż rdest też fajnie wygląda
Dziękuję
Ogród Bogusława 13:26, 07 sie 2012

Do góry
Każde jest piękne i inne, inne kolory, przyrosty i kształty a pochodzą z trzech gatunków - sosna, jodła, świerk
Moje roślinki 13:23, 07 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Dzisiejszy zbiór

Wielu moich znajomych mówi, ze przecież takie same mozna kupić, ale ile radości sprawiają te własne, wyhodowane z nasionka Musze w przyszłym roku wypróbować te żółte, a ze swoich wolę jasnozielone w paski od tych ciemnozielonych, bo tak szybko nie dojrzewają
Dziś znowu mrożenie fasolki, kiszenie ogórków, ...

pozdrawiam Maju
Nasz mały raj na ziemi :) 13:23, 07 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Wianek na drzwi...

Ale ja widzę już teraz urocze, zachęcające zaaranżowanie wejścia do domu... i na prawdę wygląda to przemiło. A dalsze plany to zobaczymy na kolejnych zdjęciach mam nadzieję za jakiś czas

Weroniko... Cóż mogę powiedzieć... Po prostu dziękuję Dodajesz mi skrzydeł

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:18, 07 sie 2012

Do góry

Ogród Bogusława 13:17, 07 sie 2012

Do góry
Jakie potrafią być różne
Ogród Bogusława 13:10, 07 sie 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Przyznam się że to mi się podoba

[/q

piekne miejsce !! a jakie cudne iglaki!!! pozazdroscic)
Moje roślinki 13:09, 07 sie 2012

Do góry
Dzisiejszy zbiór

Takie małe cudo wczoraj do nas przyszło i zostało Wszyscy jesteśmy w niej zakochani!
Moje roślinki 13:07, 07 sie 2012

Do góry
Cynie polecam każdemu,to wspaniałe kwiaty,warto je mieć.Tym bardziej,że kwitną aż do przymrozków.

Trochę nowości

Marzy mi się Siedlisko.... 13:06, 07 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Zakończyłam dziś nareszcie cięcie lawendy, uff.Proszę ile się nazbierało

i jeszcze 2 takie koszyczki

i jeszcze w skrzynce

Może później porobię trochę woreczków do szaf, szafek, szafeczek....., tyle tego
Może ktoś potrzebuje?

Ania jakie ilości lawendy.... U mnie zaledwie mały bukiecik zebrałam... Podrzuć mi chociaż jedną malutką donicę Już ja je wykorzystam...

Cudne kolorki u Ciebie i tęczę też super udało się uchwycić i te fotki po deszczu wspaniałe
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:05, 07 sie 2012

Do góry

Ogród Bogusława 13:02, 07 sie 2012

Do góry
Niby podobne a jakże inne

Ogród Bogusława 12:48, 07 sie 2012

Do góry
jeszcze kilka igiełek

i kolanka

i grab dla odmiany i odbarwienia
W Gąszczu u Tess 12:45, 07 sie 2012

Do góry
Szczególnie interesują mnie te upaprane lakierki czy może kaloszki jednak ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies