Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród irci 21:09, 10 lip 2012

Do góry

Kolorowy ogród na piasku 21:07, 10 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
Maju, Sebku

By było nie tylko różanie, rabata z liliami azjatyckimi

O matko,jakie cudo ta rabata! Viva,ja też taką chcę
Ogród irci 21:07, 10 lip 2012

Do góry

Rododendronowy ogród. 21:07, 10 lip 2012

Do góry
Ponieważ był dubelek to napiszę w tym miejscu o miłej niespodziance.

Dostałam dziś list a w nim kartkę z pozdrowieniami

oraz wspaniały prezent

Ewo bardzo dziękuje . Prezent bardzo sympatyczny ale bardziej dziękuje za to ze wykonany specjalnie dla mnie więc świadczy o tym ze o mnie czasem pomyslisz ciepło. Bardzo dziękuję.
Rododendronowy ogród. 21:07, 10 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
I przeleciało..., pięknych, ciekawych i pouczających 1000 stron! I nawet w ogrodowiskowym wierszyku się znalazłam, co zaszczyt dla mnie wielki
Bożenko, gratulacje, jesteś wspaniała

Irenko dzięki za miłe słowa,ale co to za egzotyczny a może nawet z innej planety kwiat. Wygląda na dalie (georginie) ale też na to że nie jest z naszej planety.Bardzo niezwykły i miałam racje piszac o Tobie w wierszu- nakupowałaś roslin bezmiar.
Postawić trawkę nad i... 21:06, 10 lip 2012

Do góry
...borówka amerykańska obficie owocuje...niestety dzieci wyjechały więc ...mamy z M cały krzaczek dla siebie...
Ogród irci 21:05, 10 lip 2012

Do góry
a tak kwitnie ogród....
lilia, która miała być biała.... Czy ktoś zna nazwę?

Postawić trawkę nad i... 21:03, 10 lip 2012

Do góry
...i jeszcze ta która została w donicy...
Ogród irci 21:02, 10 lip 2012

Do góry

Postawić trawkę nad i... 21:02, 10 lip 2012

Do góry
...hosta w donicy wymagała juz podziału...słabiej rosła niż w zeszłym roku, dusiła się w tej donicy...
..więc dzisiaj była szybka akcja dzielenia....
...i z jednej hosty ...zrobiło się sześc...jedna do donicy, reszta pod tulipanowca...
niestety nie znam nazwy tej hosty...może jakies podpowiedzi....
Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:02, 10 lip 2012

Do góry
Sebku, Weroniko - dziękuję, że zostawiacie te nieliczne ślady pobytu, ale może inni zaglądają niezauważeni jak wojownicy ninja.

Tego zazwyczaj się nie pokazuje czyli trochę ogrodowej kuchni.

Kompostownik pracowicie zakonserwowany na brązowo przez mamę.

A z kompostownika wyrasta co chce. Niech sobie rośnie

Stosik brewion ze ściętej śliwy czeka. Może będzie z nich ścieżka do kompostownika?

Te drewienka spotka wtedy ten sam los co tę palisadkę - rozpadnie się i wróci do stanu pierwotnego czyli stanie się glebą.

A co tak omszało? To nic innego jak pustaki robiące od wielu lat za tymczasowe schody.

A tu ogrodniczka suszy swoje zamoczone przy podlewaniu "buciczki" nr 40.

Woda do podlewania pomidorów grzeje się do temperatury otoczenia.

Bukszpany nie okulkowane

rabaty nie oplewione.

Ale za to zakwitła pierwsza dalia z nasionek

i kwitną liliowce.

Ogród irci 21:01, 10 lip 2012

Do góry
Ostatnie zakupy to 5 tuji Aurea Nana, miskanty Gracilimus, stozki bukszpanowe, hortensje Limelight i Phantom, grujecznik japoński i żurawki. Wszystko zgodnie z projektem Danusi
Nie wszystko co chcieliśmy udało się kupić i nie wszystko w takich ilościach. Ale samochód i tak więcej by nie zmieścił

grujecznik posadzony

Rododendronowy ogród. 21:00, 10 lip 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Oj widzę, że tu nawet szampan się leje. Następnej tysiączki życzę.

Bożenko zapraszam . Juz dostawiam trzeci kieliszek.

Rododendronowy ogród. 20:58, 10 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Bogdzia nas raczy bajkami ,wierszami
Chwali od świtu gośćmi ptakami
Płazy i gady to u niej normalka
Taka z Niej rodendronowa Ogrodowiczanka

Każdego zasypie mądrymi radami
Zachwyci galerią z pięknymi kwiatami
I chyba tak 1000- ym postem już „przynudza „
Dzięki Niej z twarzy spływa każda burza

Podjęła forum na swej pięknej ziemi
Prywatny „portal” szczęśliwcy widzieli
Teraz tabuny gości tam zjeżdża
I Maja w Ogrodzie niedługo zamierza

Chyba jasno i nie brzydko
Napisałam prawie wszytko
Teraz wzniosę za Nią toasta
Niech żyje Bożenka długo i basta

Brawo ,brawo Marto. Pięknie Ci ten wiersz wyszedł. A ponieważ on o mnie i dla mnie to serdecznie dziekuję i chętnie z Toba tego ,,toasta" wypiję.

Rododendronowy ogród. 20:56, 10 lip 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego! Serdeczne gratulacje!!!

Postawić trawkę nad i... 20:56, 10 lip 2012

Do góry
..a na tyłach domu dalszy ciąg budowy wiaty...
końca nie widac...
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:54, 10 lip 2012

Do góry
bajsza napisał(a)

Azalie w pięknych ognistych kolorach. Ja nie mam ani jednej, ale muszę to koniecznie nadrobić Podobno są one mniej kapryśne niż rododendrony. Pozdrawiam weekendowo

Rododendrony moje, bo nie wiem jak wasze kochają kawę. Ja sporo piję, a właściwie kilka dziennie robię z czego wypijam połowę, mój chłopak zostawia fusy - tę drugą połowę zlewam do dzbanka i /fusy też/raz na 2, 3 dni podlewamy nią rododendrony, azalie borówkę amerykańską i żurawinę, aronię czasami i jagodę kamczacką. a rododendrony w tym roku takie liście piękne mają i takie przyrosty - jak nigdy wcześniej.

Bajsza, ja Cię nie chcę martwić, ale mimo, że te przyrosty są duże, to wyraźnie widać na nich chlorozę. Powinny mieć jednolita barwę zieloną - jej odcień zależy oczywiście od odmiany. ALe takie żyłkowanie to znak, że podłoże nie jest dostatecznie kwaśne. Podsyp kwasnego torfu albo podlej siarczanem amonu. Sam nawóz do rh nie wystarczy. Pozdrawiam
Rododendronowy ogród. 20:53, 10 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witam Cie Bozenko niezmiernie cieplutko
W Twoim ogrodzie jestem zakochana bez pamieci, za to co stworzylas, ta przestrzen, atmosfere jaka tam panuje...za wszystko!!!
czesto razem z synkiem podgladamy twoich ogrodowych "gosci" ...on to uwielbia...czytam mu rowniez twoje niesamowite historie
Bozenko za cieplo, serce, to co pokazujesz i co przede wszyskim tworzysz ...DZIEKUJEMY z calego serca !!!!
Dziekuje rowniez za wzmianke o mnie w twoim niewiarygodnym wierszu z okazji rocznicy ogrodowiska!!!!
Pozdrawiamy i zostawiam troszke mojego nieba...aby ciemne chmury zawsze cie omijaly...

Betysiu bardzo mi miło z powodu Twojej wizyty i tylu miłych słów. Serdecznie Ci dziękuję.
Postawić trawkę nad i... 20:52, 10 lip 2012

Do góry
...na jednym z watków ktoś poruszał sprawę bluszcza...mam i w swojej kolekcji już od 3 lat i ...oplatam nim słup z elektrycznością...mam jeszcze trzy miejsca do obsadzenia bluszczem tak że będzie "rozmnażany" i wykorzystany...
mój bluszcz lubi jednak czasami przemarznąc ( tak było np.w tym roku po mrożnej zimie) , wtedy obcinam przemarznięte części a on pięknie odbija i rośnie...
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 20:52, 10 lip 2012

Do góry
Witam moją piękną "francuzeczkę"

.Troszkę kontrast w zdjęciach się zgubił, trzeba by pod większym kątem się ustawić i podnieść ISO jak jest manual w aparacie. Kompozycje cudne takie słodziutkie kobiece. Dzisiaj stałam obok wisteri w szkółce i myślałam o Tobie. Mam wielką ochotę ją kupić tylko jedyne miejsce gdzie by mogła spróbować rosnąć jest pod ogromnymi świerkami sąsiadki, miejsce dość zacienione i nie wiem czy to ma sens? Często myślę o Tobie, bo kiedyś kilka lat temu poznałam dziewczynę w necie, która fotografowała stare opuszczone domy w Anglii. Jej zdjęcia miały niesamowity klimat, mogłam godzinami na nie patrzeć, są takie magiczne miejsca ja kilka takich poznałam w Anglii, ale też we Francji Nicea i jej okolice, Grecja stare przedwojenne opuszczone zakłady psychiatryczne, w których straszy i które marnieją, bo nikt nie ma odwagi ich odnowić. Nawet niedaleko mnie jest miejsce, które miejscowi nazywają magicznym kręgiem, gdzie schną wszystkie drzewa w promieniu ok 10 km a rośliny, które tam rosną są niesamowite. Gdy pierwszy raz zobaczyłam to miejsce zatrzymałam się, bo oczarowała mnie dzicz i ilość i różnorodność kwiatów polnych. Przyszedł do mnie staruszek i powiedział, żebym przestawiła samochód, bo tu ciągle są wypadki samochodowe, pokazał mi gdzie mogę zaparkować i opowiedział o tym miejscu. 5 ludzi chciało zagospodarować teren po przedwojennym wzorcowym gospodarstwie rolnym i każdy rezygnował, bo ilość wypadków w trakcie próby odnowienia starych zabudowań doprowadzała ich do ruiny. Miejsce nawiedzone powiedział - tu trzeba bardzo uważać.
Każde miejsce ma swoją historię i ważne, abyśmy ładowali w nią nasze dobre emocje a Ty to robisz. Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies