Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:57, 09 lip 2012

Do góry
wpadłam do domku ... późno już a tu tyle życzeń ... no proszę i to od 99 ej ... awansem znaczy ... padam bo dzień pełen wrażeń ...

a) wakacje - radykalna zmiana planów i nie ... nie miałam pecha w onym biurze wypoczynku zaplanować ... rzeczywistość poza nimi też kreatywna na swój sposób - sytuacja opanowana

b) samochód ... choć to daleko posunięta zarozumiałość rupiecia samochodem nazywać ... po długiej kwarantannie i wielkich moich uprzedzeniach naprawiony przed kilkoma dniami ... w rachunku poza listą co za ile markerem Krzyś dopisał " "likwidowania gniazd pająków i usuwania pajęczyn nie policzę ... bo przekracza wartość samochodu ..." )))) ...podobno to były kolonie całe ... no ale stała madam na dworze odlistopada do czerwca ... to lokatorzy się znaleźli ... dwa dni była uprzejma nam służyć i dziś wywinęła numer z pompą ... albo tak mocno się zintegrowała z pajęczakami i liczy na ponowne osadnictwo albo co niewykluczone niewdzięcznica jedna ćwiczy naszą cierpliwość ... )))

c) zdobyty z takimi emocjami olej znikł ... już miałam pana R zatrudnić albo tych dwoje z archiwum x sprowadzić gdy małż w przebłysku świadomości wpadł na trop ... pamiętacie weranda po lewej stronie schodków miała dziurę

... beznadziejną więc ustaliliśmy, że dobijemy desek ... no i małż dobił a konkretnie to dokręcił ... i tak olej został w środku !!! ... fotki werandy bez dziury nie mam bo po wszystkich poniedziałkowych atrakcjach dnia mi brakło

zatem 3xcud ... cudem uratowane wakacje ... cudem jak ten pojazd nam nic już nie wykręci i cudem odnaleziony olej ...

za wszystkie życzenia dziękuję ... to kolejny cud ... znalazłam się wśród wspaniałych pasjonatów ... zielonej braci pozytywnie zakręconej kuliście i zostałam przyjęta tak miło ... kochani jesteście ... to grupowe podziękowania ... na razie ... uśpię dom i wrócę ...

mam nadzieję

Ogrodnik mimo woli 22:54, 09 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)

M udostępnił swój telefon..... a to pasażer co przejechał kilkaset kilometrów..... na nodze w trakcie jazdy..widać kierownicę....

Widocznie jeszcze auto stop funkcjonuje

Aniu, fakt, że bez Ogrodowiska, to jak bez prądu
pozdrawiam

Zgadazm się w 1000000%
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:54, 09 lip 2012

Do góry
Tutaj szafeczki na biżuterię 3szt. najwieksza z pozytywką , koszt jednej - funt.stan bdb.nie wiem jaki kolorek będzie docelowy.lusterko pół funta.drewniany pojemnik okrągły też pół funta.Kieliszki komplet tyle samo.
Milin amerykański - Campsis radicans 22:53, 09 lip 2012

Do góry
Pochwalę się i ja moim milinem Ma co najmniej -naście lat. Zdjęcia z dnia dzisiejszego.

Bajkowy ogród Weroniki 22:51, 09 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bogdziu, nie obchodzę imienin, ale dobre życzenia przyjmuję zawsze.Dziękuję i wzajemnie. Piękna ta róża, podobna do mojej Lady Light, a czy to nie jest Twoja Violette Perfum? Mam Violette, ale jeszcze nie kwitnie.

Najpierw ciemna (jak ta obok) i potem coraz jaśniejsza Lady Light.

Moja to Venrosa. Violet perfum ma rózne kwiaty niektóre piekne inne mniej ciekawe. Nie wiem dlaczego nie ma jednakowych.
Witajcie w Wyżełkowie 22:51, 09 lip 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
witaj ,
pięknie sie zaczyna...pieski słodkie ale czy sa grzeczne w ogrodzie...?

No niestety nie są całkiem grzeczne, stąd siatka leśna w ogrodzie wokół rabat i warzywnika. Teraz już zarasta i zaczyna być mało widoczna. Moje psy prowadzą również archeologiczne prace wykopaliskowe i nic nie pomaga tłumaczenie, że staw zaplanowałam w nieco innym miejscu niż pod choinką.
A te ogrodowe duchy to nic innego jak tylko borówki amerykańskie, bo moje psiaki to smakosze, zeżarły wszystkie nieogrodzone truskawki, jedzą również maliny, jabłka, gruszki, wiśnie i czereśnie i wszystko inne co tylko jest w zasięgu żarłocznych pysków. Nie pogardzą nawet głąbem z kapusty więc i kompostownik jest zamykany.
Ogrodnik mimo woli 22:50, 09 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
M udostępnił swój telefon..... a to pasażer co przejechał kilkaset kilometrów..... na nodze w trakcie jazdy..widać kierownicę....

Widocznie jeszcze auto stop funkcjonuje

Aniu, fakt, że bez Ogrodowiska, to jak bez prądu
pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 09 lip 2012

Do góry
Lena w tym trójkącie ma być ciurkadło i żwirek , obawia sie jednak, że w tym roku tylko żwirek
Sebek jak będę miała zadużo to się będę dzieliła
Kasiu dziękuje pięknie, wczoraj mierzyłam trawki i żurawki ale tych gazonów strasznie dużo jest więc żal mi czegoś drogiego bo liczę się z tym że pomrą...

Moje poletko 22:47, 09 lip 2012

Do góry
Wpadłam na chwilunię a tu mija półtorej godzinki.Też tak macie?
Ogrodnik mimo woli 22:46, 09 lip 2012

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 22:45, 09 lip 2012

Do góry
Agato z Holandii, dlaczego masz nie doczekać wielu pięknych róż... jak się coś lubi, to nie wiadomo kiedy, i już się ma, tym bardziej, że mieszkasz w kraju słynącym z kwiatów, i nie tylko tulipanów.
Moja noga stanęła na tej ziemi, ale tylko na lotnisku w Amsterdamie, gdzie przesiadałam się na następny samolot. Wiele razy kupowałam wspaniałe cięte róże holenderskie u toruńskich kwiaciarek.
Dzisiaj mam swoje w ogródku, ale nie dorównają tym z kwiaciarni.

3 ujęcia mojej nowej róży, nie wiem jak się nazywa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 09 lip 2012

Do góry
100 lat !!!!!!!!!!!!
Mój kawałek raju 22:42, 09 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Przegorzany zaczynają się niebieścić [img

A dałabym sobie ciachnąć głowę,że to mikołajki: podobnie jak Irenka
Myślałam ,ze przegorzan ma inne liście.
Ogrodnik mimo woli 22:42, 09 lip 2012

Do góry
Kochani..bez Ogrodowiska nie da się już żyć ......
Melduję, że rybki jeszcze żyją..i dostałam dziś w prezencie kolejną porcję ogromniasty lilii wodnych
Mało tego moje rybki.. te dwa większe karasie..i wcale nie reklmowane Koi....aczkolwiek one też nie płochliwe.... jak wchodzę z nogami do wody to podpływają ...szczypią w rękę i daja się głaskac..... po prostu czad.....

A M dziś z Bieszczad przyjchał z nowym kolegą..jezdziłz nim cały dzień po BIeszczadach, Baskidach....i przyjechał do Rzeszowa...... wogle nie che wysiadać z auta tylko "śpiewa" zamiast radia..... pół drogi przesiedział mu na kolanach..... ale wogle nie przeszkadzał w jezdzie.... fotki są ale na telefonie M..... to jest konik polny.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:41, 09 lip 2012

Do góry
Danusiu dziękuję za to, że jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie w Wyżełkowie 22:40, 09 lip 2012

Do góry
Teraz to miejsce wygląda tak. Wciąż coś zmieniam, zaczęłam oczywiście od zdjęcia czarnych mat i wykorowania - oto skutki Ogrodowiskowej pasji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:38, 09 lip 2012

Do góry
Sebku, przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia.
I kwiatuszek dla Ciebie:
Ogródek Hanusi po zimie 22:37, 09 lip 2012

Do góry
A dzis w ogrodzie .....Mieczyki pokazują kolory..... Pierwszy..żółty!

Z daleka macha do niego żółta różyczka

A mieczyk chętnie by się schował w objęcia gipsówki.....

A taki łan nachyłków mi się marzy
Ogrodnik mimo woli 22:33, 09 lip 2012

Do góry
Aniu, byłam u Ciebie wcześniej i tak sobie przelazłam jak cielok i nie zauważyłam
A tu taka liczba!! I jak tu -cytując klasyka( patrz też wyżej) ŻYĆ?
Wybaczysz??.....Ciumaki
I odpocznij czasami

Rododendronowy ogród. 22:32, 09 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Oglądałam ogród i przez słynną szybkę i......

Zazdroszczę ...... mam nadzieję, że moje marzenie się kiedyś spełni.....

Zawsze chciałam stanąć za tą słynną szybą

Joasiu to dlaczego nie stanęłas??? Przecież wchodziliście do domu i kto chciał wchodził i do salonu, a Ty nie????

Nie weszłam do domu, bo mi głupio było...... naprawię swój błąd w przyszłym roku

Mam w zwiazku z tym pytanie ale nie nadaje się na forum. Może sie domyślasz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies