Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

viva 13:16, 02 wrz 2012

Karolinko, przyszłam się niedzielnie przywitać, milego spacerku
popcorn 16:40, 02 wrz 2012

Viva, bardzo dziękuję! Było bardzo fajnie A potem robiliśmy to (rysunek mojej Młodej, 5,5 roku):

Czyli: Młoda skakała na trampolinie:

A Mama (na rysunku podlewam sadziła mozgę przed róże (a najpierw pozbyła się 50 cm trawnika...) moze jutro skoncze, 1/4 została do zrobienia.

Jak M nie będzie poszerzę jeszcze trochę i posadzę drugi rządek mozgi, ale nie chciałam Go już denerwować zabieraniem trawnika
Mozgę wzięłam stąd:

Musiałam zrobić miejsce pod sadzenie fioletowych kulek z czosnków

Stojak na razie stoi przy ławce, na wiosnę postawię z nim ładne donice z jednorocznymi:

Wredei będzie tutaj - w miejscu doniczki z liliami:

Lilie:

A tu nad bordowymi żurawkami kupię i posadzę sobie drugie szczepione drzewko, może modrzewia pendula? Zielone, szczepione, zwisające. Pomiędzy oknem balkonowym a oknem.

Miłego!
eliza3 17:02, 02 wrz 2012

Piękne masz plany, więc życzę udanych realizacji
popcorn 17:18, 02 wrz 2012

Ela - dzieki!
P. Ciepłucha i Wolski odpisali, że wiąza nie mają, ani innych żółtolistnych kolumnowych drzewek
popcorn 18:04, 02 wrz 2012

Tutaj jednak nie modrzew pendula, a szczepiony miłorząb. Mariken?

Juzia 18:07, 02 wrz 2012

Molestuj tego Pana z alle!!!
11stokrotka 18:44, 02 wrz 2012

Karolino, jeszcze Cię pomęczę, skoro tak blisko mieszkasz. Bogusia napisała, że będziesz kupować cisy w Bedoniu. Napisz coś bliżej - jakie cisy, wielkość, ile kosztują i kiedy po nie jedziesz... Może i ja bym się wybrała... Na razie nie podjechałam do tego Carrefoura. Może jutro mi się uda na Teofilowie, w drodze z pracy. Pozdrawiam z Konstantynowa. Ciekawa jestem, kto ma bliżej dio Ciepłuchy i Wolskiego...
popcorn 20:14, 02 wrz 2012

Justynko - pan z alle od jutra na urlopie więc tydzień w plecy Akurat jak nie znajdę w tygodniu wiąza u siebie, to kupię u niego tego 140 i już...

Stokrotko
- jak masz na imię? Fajnie że blisko mieszkasz! Z chęcią wybiorę się z Tobą na ogrodowe zakupy, jak masz ochotę! Mieszkam pod Pabianicami od "dobrej" strony - w stronę p. Ciepłuchy
Ten Carrefour mam obok przedszkola Młodej, jestem tam codziennie... jak coś to powiedz co chcesz, to kupię a odebrać możesz później... byle mi się w mały bagażnik zmieściło I bylebyś na pewno odebrała

Po cisy umówiona jestem z Anitą (anipla), do szkółki p. Kochanowskich w Bedoniu - kawałek od nas, po drugiej stronie Łodzi. Kiedy? Jak Anita będzie miała czas, prawdopodobnie w którąś sobotę - może 15go września? Ile kosztują? Nie wiem, ale ceny mają być "dobre" - i zależą od wielkości roślin...

pozdrawiam!!
Juzia 20:31, 02 wrz 2012

A czemu Anita się nie odzywa? Obraziła się na mnie Ale czemu od razu na całe Ogrodowisko?
popcorn 20:56, 02 wrz 2012

Anita miała problemy z internetem, bo im piorun coś uszkodził. Z tydzień temu wreszcie naprawili, ale strasznie jest rodzinnie zabiegania i czasu nie ma W każdym razie jesteśmy umówione na przyszłą albo jeszcze następną (ze wskazaniem na tę drugą) sobotę do szkółki p. Kochanowskich

pozdrawiam!