A wiesz, że moje serce mi mówi, że trawnik powinien być właśnie taki jak u Ciebie? Bo wtedy on jest właśnie naturalny, przyjazny. Tylko ciągle z tym sercem wygrywa moje zamiłowanie do porządku. Ale kiedyś będę miała z koniczyną, bo taki jest najlepszy
Zdjęcia robisz po prostu mistrzowskie. Jest w nich tajemniczość, dyskretny urok, no magia, choć nie lubię tego słowaMasz zresztą tyle cudnych okazów, że dobrze, że masz taki talent.
Dziś zapowiada się piękna pogoda ciepło, po ostatnich deszczach narazie nie trzeba podlewać taki mały obchód po ogrodzie
Zacznę od mojej dzikiej róży, pachnie bardzo intensywnie
Powojniki im później zakwitną, tym dłużej będą kwitły. Więc Basiu - jak u mnie już ich nie będzie, Ty będziesz cieszyła się ich widokiem.
Teraz nie ma wątku, żeby dziewczyny nie chwaliły się różami. Ja oczywiście poddaję się ich urokowi i ogrodowiskowej modzie
Aktualnie jestem w Busku Zdroju na kilkudniowym wypadzie. Róż wokół bardzo dużo. W Parku Zdrojowym dopiero zaczynają kwitnąć.
Ale po sąsiedzku, od ulicy rośnie cudo przewieszone przez płot.
Chciałabym, ale nie bardzo jest co pokazywać
Ogarnęliśmy przód i jeden bok domu, a teraz powoli za tył się bierzemy. |Długo nie miałam wizji, co i jak tam zrobić.. wiosną zaczęło się z przypadku: chciałam podzielić gracki (lub pseudogracki) i posadziłam szpalerek pod lasem. Do tego kupiłam 3 graby i powoli myślę, co dalej. Pytałam nawet o radę w "pojedzynczych pytaniach o projektowanie rabat", ale tam pusto, głucho i wiatr hula pewnie wszyscy w ogródkach siedzą.