Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 20:56, 01 lip 2012

Do góry
Nowa różanka

Piątek rano ; Piątek popołudnie

Sobota

Niedziela
MÓJ ZIELONY RAJ 20:56, 01 lip 2012

Do góry
]

[/img]
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:39, 01 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich po przerwie

Nie zaglądałam bo nic się w moim ogrodzie nie działo.
Od tygodnia jednak już działa ekipa od ogrodu.
Póki co nieciekawe prace, zgarnianie i wywożenie ton gliny, równanie terenu, nawożenie nowej ziemi, naprawa płotu z jednej strony działki, jeszcze przez inną ekipę - okazało się że był źle postawiony i wchodziliśmy nim na sąsiasującą działkę.

Na następny tydzien przewidziane jest odwodnienie fundamentów domu, i naprawa kolejnej części płotu, tym razem już przez ekipę od ogrodów.
Ogrodzenie nam się poobsuwało na usypanej skarpie.
Już nie wnikam w to kto i co zawiniło trzeba to poprawić.

Zamówiliśmy tez kostkę, która powinna zacząć być do nas sukcesywnie zwożona za około 2 tygodnie - i to jest wstępny termin rozpoczęcia jej kładzenia

Także zanim dojdzie do tyczenia rabat jeszcze trochę zejdzie
Ale najważniejsze że już się coś dzieje

Na projekcie jest sama kostka, ale widać mój warzywnik .
Po lewej w dolnym rogu, koło na leżaczki i ławeczkę, po prawej na dole, koła na postawienie kiedyś kiedyś w przyszłości, altany z murowanym grillem z prawdziwego zdażenia

Wszystkie rabaty będą otoczone obrzeżem z kostki - dlatego widać moją olbrzymią rabatę w kształcie koła - gdzie będą krzewy i iglaste i liściate - wszystko do zaplanowania ,
przed nimi będę sadzić bylinki których mam już sporo u mojej mamy na działce

------------------------------------------------

Mm pytanie techniczne, skoro mój ogród wreszcie zacznie być widoczny w realu - czy muszę przenosić cały wątek?
Czy mogę założyć nowy ze zdjęciami z powstającego ogrodu w innym temacie, a ten wątek zostawić na samo planowanie pojedynczych rabat?
Czy można prowadzić w ten sposób 2 wątki?
Jak to jest u Was?
Gdzie mam zgłosić się po pomoc?
Gdzie o to zapytać?

----------------------------------------------

Zostawiam parę kwiatów od mojej mamy z ogrodu, które zamierzamy już na jesień pomalutku przesadzać

Ogród w Holandii 20:36, 01 lip 2012

Do góry
O takiej właśnie konewce marzę...
Teściowa chyba dużą przyjemność Ci sprawiła
Eden Rose zaczyna się otwierać

A to trójwymiarowe zdjęcie z pięknym tłem bajeczne, tylko nos w te kłębki różane wetknąć...

Wiesz ja dopiero w tym roku mam nadzieję poznać zapach maciejki, dawno nie byłam u siebie ,może już kwitnie? Dziś była burza z gradobiciem - normalnie wiśnie z nieba lodowe siekły, ciekawe, czy jakiegoś bałaganu w roslinach mi narobiły...
Ogrodnik mimo woli 19:55, 01 lip 2012

Do góry
A tu widok rh Franczeska..... najśmieszniejszy z rh..... jedne nowe pędy wysokie na 20 cm i już drewnieją, paki kwiatowe jak się patrzy...a na innych przyrosty o długości 1mm... a ze 2 gałązki... nie mają wcale...... śmiesznie to wygląda........... jak z kilku kompletów......
Ogrodnik mimo woli 19:46, 01 lip 2012

Do góry
I takie tam...

Ogrodnik mimo woli 19:38, 01 lip 2012

Do góry
No to jak wsiadłam do forum..... no to dzisiejsze fotki......

Juki....

A to lilia z dziećmi......

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:35, 01 lip 2012

Do góry
Czy ktoś pomógłby zidentyfikować mój okaz? kupiłam ją na alle..4 lata temu jako pojedyncze gałązki- no właśnie nie pamiętam CHYBA nicco blue, no ale...po pierwsze po 2 sezonach okazało się, że kwitnie na pędach jednorocznych, po drugie: pomimo podlewania nawozem, który miałby zmienić kolor hortensji na niebieski moje nie zmieniają( więc chyba nie mogą być blue), na początku jest różowa potem zielenieje. te kwiatki, które wchodzą w "skład" pąku są bardzo duże - obok dla porównania kwiatek różowej "anabelki". Jestem bardzo ciekawa co ja wtedy kupiłam )? zrobiłam w czerwcu kilka sadzonek z tych hortensji -mam nadzieję, że mi wyjdą-to moja pierwsza próba rozmnożenia ich. w związku z tym mam jeszcze pytanko: czy jeśli-hipotetycznie oczywiście urośnie mi tych 8 sadzonek z cudownej "matki" i posadzę je w pełnym słońcu cały dzień ale zapewnię to przysłowiowe wiadro wody dziennie to powinny dać radę czy muszę zbudować jakiś mur, żeby zapewnić im optymalne warunki?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie, pozdrawiam miłośników hortensji

Ogrodnik mimo woli 19:29, 01 lip 2012

Do góry
Wieść gminna rozniosłą się po okolicy, że u nas powstało wielkie bajoro..... i w gości pakował do nas zaskroniec....... dobrtze, że dziś ruch na ulicy mały..bo nadawał by siętylko na pasek..... M go wyaptrzył i na patyku wrzucił do ogrodu sąsiadów.
Ciekawie rozglądał się któredy najkrótsza droga do bajora...

Zgłupiał na drodze i nie wiedział gdzie iść..

Tu podejście z patykiem do transportu....

I kierunek wskazany......

Nowy projekt rabaty - południowa wystawa 19:07, 01 lip 2012

Do góry
między dereniem a magnolią chciałabym skomponować taki zestaw traw

pewnie powiecie że to oklepane i już nie modne, ale mnie sie podoba, mam juz nawet kupione żurawki, red barona, trawe pampasową, może jeszcze dodam konwalika i nie mam jeszcze złotej trawy

co wy na to czy te trawy przetrwają zime
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:58, 01 lip 2012

Do góry
Taki gość mnie odwiedził, ciekawe czy mu się u nas podobało?
Ogród w Holandii 18:54, 01 lip 2012

Do góry
Annabelle z każdym dniem piękniejsze

i piękna żurawka Tiramisu - ciągle nie wiem czy wyląduje w donicy czy jednak na przyszłej rabacie berberysowej
Ogród w Holandii 18:50, 01 lip 2012

Do góry
Taką konewkę dostałam od teściowej.

I przy okazji kilka nowych zdjęć:

Eden Rose zaczyna się otwierać

nieoczekiwanie urocze połączenie liści irysów i zwiewnej maciejki. A ten wieczorny zapach...

Rajski ogród Ani 18:44, 01 lip 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 18:43, 01 lip 2012

Do góry
Moje różyczki z przed chwili

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:21, 01 lip 2012

Do góry
Danusiu jak to szybko zleciało gratuluję dzięki, że jesteś z nami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:16, 01 lip 2012

Do góry
...Gratuluję 500 stron
... i kolejnych 500 życzę...
Rajski ogród Ani 18:12, 01 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pieknie i bardzo kolorowo. U mnie floksy jeszcze nie kwitną.
Dziękuję Bożenko kolorów u mnie coraz więcej i z tego cieszę się najbardziej

Rododendronowy ogród. 18:10, 01 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu oglądałam odcinek o 15:05 Było super gratuluję występu w nagrodę masz ode mnie słonecznego liliowca z żółtą biedronką

Aniu i to mi się podoba,nagroda za występ zawsze mile widziana i łagodzi przeżyty stres, a już szczególnie gdy jest to tak słoneczna energetyzująca nagroda.. dziękuję bardzo.
Rajski ogród Ani 18:08, 01 lip 2012

Do góry
Ostróżki

rzeniszek

wilczomlecz

tawułka

dzwoni ostatni dzwoneczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies