Mój eksperyment z rozmnażaniem agawy z sadzonek liściowych nie udał się. Tak to dzisiaj wygląda, chociaż nie podlewałam nadmiernie, nie zgniła, ale wygląda tak. Pozostaje tylko wyrzucić.
Pod nie daj kompost przesiany (taki "puch") lub próchnicę odkwaszoną, to też "puch". U nas jest taka w żółtych workach, Cudownie wygląda i pomaga roślinom wzbogacając glebę w materię organiczną.
Danuś, upchnij to czego już nie chcesz w jakiś kącik-a ja już zacznę suszyć głowę M-w końcu się podda i przyjedzie i weżmie wszystko co mi daszseriotylko daj znać kiedy kącik już nie będzie mieścił tych nadwyżek
Danusiu takie jak lubię czyli tylko nie czerwone i pomarańczowe. Będę Ci bardzo wdzięczna.
Przyglądałam się i wydaje mi się, że Boule de Neige. Raczej z tych drobniejszych odmiany co mają listki delikatniejsze. Doczytałam, że namierzyłaś Pilgrim
Boule de Neige jako jedyna całkowicie umarzła mi Dziękuję Ci Danusiu.
właśnie postanowiłam:robię podest z tarasu żeby sobie na nim postawić wielki stół drewniany na nim takie ozdoby Danusiowe i też mi będzie pachnieć petuniami i heliotropami!tylko takich kubeczków do kawki nie mamale mam inne!starczy dla każdego z Ogrodowiskaale stół będzie!!!a co!!!
Bogda to fajny pomysł, pijesz kawę, a pod nosem pięknie pachnie.