Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

justi 23:40, 15 cze 2011

Mam pytanko Danusiu odnośnie róż. Czy z każdej odmiany róż, a właściwie z płatków można zrobić dżemik? Maja ucierała kiedyś w swoim programie płatki z cukrem. Ja dostałam od swojej babci bukiet z jej ogrodu i fioletowa róża pachnie cudownie. Dobra byłaby chyba na taką marmoladkę. (zdjęcie tej róży umieściłam u siebie).
Safoya 23:40, 15 cze 2011

Niage napisał(a)

Na ulicy dodatek do róż, to chyba gipsówka, ale większa nie taka jak się dodaje do kwiatów

No właśnie, duże te kwiatki. Przypominają mi złocień maruna, ale liście takie inne

Ja również ja zasiałam. Moja jeszcze nie kwitnie. Piękna
Matka 23:41, 15 cze 2011

gardenarium napisał(a)

A co zrobiłaś z tamtymi gigantami - na tyły poszły i czekają na drugie kwitnięcie?
- pojechały do Michaela obiecałam wcześniej

buuuu, ja tyuż chcieć!!!

Bogda chętnie, nastepne, ale ja nie mam możliwości wysyłki, nie umiem wysyłać roślin, chyba że małe, a te są wielkie. Kto przyjedzie po nie?

Danuś, upchnij to czego już nie chcesz w jakiś kącik-a ja już zacznę suszyć głowę M-w końcu się podda i przyjedzie i weżmie wszystko co mi daszseriotylko daj znać kiedy kącik już nie będzie mieścił tych nadwyżek
Gardenarium 23:53, 15 cze 2011

No to susz głowę, jakieś się znajdą zawsze cosik.

Instagram Ogrodowiska
monteverde 00:20, 16 cze 2011

Danusiu bardzo fajne spotkanie a Twoje róże...... słów brakuje, dech zapiera)))) a to jest gipsówka rośnie na jakieś 50 cm , kiedyś miałam))
myszorek 08:42, 16 cze 2011

aleście napykali stron
Gipsówkę masz przepiękną Danuś, muszę zdobyć jej nazwę, a potem ją. Uwielbiam te białe mgiełki przy większych kwiatach i przy świerkach. Cudnie rozświetlają i są takie eteryczne.Dodatkowo kwitną przecież całe lato, więc same plusy.Juz kiedyś mówiłam, ze to bardzo niedoceniana bylina
anula_wn 09:19, 16 cze 2011

gardenarium napisał(a)
Dalszy ciąg naszego spotkania z Anulą i Wiesią.

Anula wącha różę

To jest róża "'Renaissance"

Jutro kilka egz. tej róży zabieram ze soba na spotkanie w Gliwicach z Badarą, Dzidką i Jasią - dziewczynami tzw. angielskimi (nie mylić z anielskimi )

róża piękna! ale jak pachniała.....obłęd !

anula_wn 09:22, 16 cze 2011

Michael napisał(a)
co do popijania tej kawusi to nie można powiedziec jak stała tak stoi żadna z Pań jakoś nie kwapi się do wypicia... szkoda kubeczków RHS Chelsea flower show 2010 czy jak ...?

2009, 2010 i 2011
kubeczki zostały NARUSZONE, a kaweczka wypita
anula_wn 09:30, 16 cze 2011

tak, było pięknie i miło i pachnąco!
mieć Danusię tak blisko to los na loterii
a ogród....no cóż, znów będę mieć depresję, jak za każdym razem, gdy wychodzę.....ehhh
Agnieszka 10:45, 16 cze 2011

gardenarium napisał(a)

Miłorząb "puścił" się ostatnio

Danusiu, jakie Ty masz te miłorzęby? Wydają się jakieś "szczupłe", znaczy kolumnowe. Co to za odmiana? I co lubią miłorzęby najbardziej?