Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Gardenarium 23:58, 15 cze 2011

Romantycznie, ale dyskusja

Instagram Ogrodowiska
Neska 00:20, 16 cze 2011

Sebek napisał(a)

Do podziwiania to może i on będzie za ileś tam - na razie jest co jest.
Tylko mam jeden problem - otóż miałem wykorzystać głównie rośliny z tego było. Tyle, ze nie chciałem rogownic - no i astrów. A one niestety zajęły około 80% powierzchni likwidując dużo innych roślin. No i teraz zostałem goły i wesoły jak święty Turecki
No i mam apel

Drodzy zjazdowicze - jeśli macie jakiekolwiek nadwyżki bylin to chętnie takowe przyjmę. Obiecuję dbać

a co oddajesz?

Ale to ja chcę przyjąć

A w czym gustujesz?

W wszystkim co nie będzie aż tak bardzo ekspansywne. Nie będę wybrzydzać

Zasugeruj chociaż kolor kwiatów!

Wybrałem u siebie do ogrodu kolorystykę niebiesko - różowo - białą

to tak jak ja
monteverde 01:01, 16 cze 2011

Romantyk z Sebka)
shrekol 12:48, 16 cze 2011

Hostowisko nieźle się zapowiada teraz poczekać 2-3 lata jak się zadomowią hosty dopiero będą widoki

A nie myślałeś aby dosadzić między nimi np kopytnika łądnie zielono będzie jak hosty bez liści zostaną
Sebek 19:25, 16 cze 2011

Te kolory jakoś najbardziej mi odpowiadały. Choć nie za bardzo się ich trzymam bo mam wiele aksamitek które kompletnie mają inne kolory z zrezygnować z nich nie zamierzam
Ale już stałe nasadzenia są w tej tonacji

Przemku - nie chcę nic dawać między to bo wiem jakie te rośliny są ekspansywne. Mam barwinka i nie wiem gdzie go dać bo zagarnie mi wszystko. Planuję tam tylko posadzić jakieś cebule żeby były na wiosnę kiedy host jeszcze tam nie będzie.
shrekol 21:51, 16 cze 2011

Sebek napisał(a)

Przemku - nie chcę nic dawać między to bo wiem jakie te rośliny są ekspansywne. Mam barwinka i nie wiem gdzie go dać bo zagarnie mi wszystko. Planuję tam tylko posadzić jakieś cebule żeby były na wiosnę kiedy host jeszcze tam nie będzie.

Ale jak taki barwinek rozrośnięty zakwitnie to dopiero efekt, a kopytnik można ograniczać
Sebek 21:53, 16 cze 2011

Oj tam, oj tam - e tam, e tam. Raczej nic tam nie będę dodawać - będzie tylko cunnighamek
A na wiosnę mogę dać jakieś doniczki, a na zimę choinkę postawić - lub bałwana ulepić
olga_szopa 08:33, 17 cze 2011

Sebek ,napisałeś u Ani, że nie chcesz więcej powojników ,bo są kłopotliwe,dlaczego?Tzn. na czym polega ich kłopotliwość?
ell 08:57, 17 cze 2011

jak będziesz bałwana chciał lepić to daj znać, bo u nas cała łąka

do koloru, do wyboru
hanka_andrus 09:03, 17 cze 2011

Zdjęcia bałwanków w lecie.....to jak zimne piwo z lodówki!