Richie dziękuję, poczekam i spróbuję przyciąć.
Jeszcze jedno pytanie, pisałeś, że ściółkujesz roślinki korą mieloną przekompostowaną. Czy można tak ściółkować większość roślin, czy tylko te które lubią kwaśną glebę? Zastanawiam się co mam dać pod róże, powojniki i różne małe bylinki.
Pod nie daj kompost przesiany (taki "puch") lub próchnicę odkwaszoną, to też "puch". U nas jest taka w żółtych workach, Cudownie wygląda i pomaga roślinom wzbogacając glebę w materię organiczną.
Ale pięknie i czyściutko . Wiem , że się powtarzam ale nie mogę się powstrzymać . Wybacz. U mnie tak czyściutko nigdy nie będzie albo będzie ale na chwilę. Liście z drzew oraz patyczki oraz kwiatuszki z drzew albo nasionka . Wiecznie coś spada i śmieci. Najgorsze są patyczki lub cała ich masa po wietrznych dniach. Ale sobie ponarzekałam . Oki uciekam. Pięknie u Ciebie
Ale u Ciebie wszystko dopieszczone i dopięte na ostatni guzik.
Może i u mnie się takie rzeczy znajdą, ale wpierw muszę wśród błota odnaleźć sztabkę złota
Ale pięknie i czyściutko . Wiem , że się powtarzam ale nie mogę się powstrzymać . Wybacz. U mnie tak czyściutko nigdy nie będzie albo będzie ale na chwilę. Liście z drzew oraz patyczki oraz kwiatuszki z drzew albo nasionka . Wiecznie coś spada i śmieci. Najgorsze są patyczki lub cała ich masa po wietrznych dniach. Ale sobie ponarzekałam . Oki uciekam. Pięknie u Ciebie
Sylwia ponarzekać dobra rzecz... Masz piękny i zadbany ogród co daje Ci jak sądzę ,wiele satysfakcji.Moim problemem są lecące od sąsiadów " noski" z potężnych klonów... i... częste sprzątanie.