Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:40, 10 kwi 2015

Do góry
Dzięki Luki za pomysły muszę się właśnie wybrać do bylinowego
Czatuje jeszcze na tego rozchodnika matrona którego polecales pamiętaj o mnie jak byś gdzieś go spotkał.
Pozdrowionka
Nadzieja na piękny ogród 21:20, 10 kwi 2015

Do góry
Kupiłam trzmieliny na pniu hurrrra dzięki Luki za namiary. Jutro wstawie zdjęcia
Teraz tylko mam problem co pod nimi? Chciałabym rozplenice Moudry ale ona chyba za wysoka i nie mam pomysłu a ona by mi tam super pasowała. Chyba że wsadzić pod nie np. rozchodniki okazałe albo np. Przetacznika red fox? Albo pojsc za radą Danusi i wsadzić im w nogi carex bronze form?????????????
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:16, 10 kwi 2015

Do góry
Gosiu ta fotka w gazecie straszna ale i tak cieszy, że ktoś zwrócił uwagę

Agato to posadź rozplenice Hameln jest niższa i równie ładna, w bylinowym jest. Między rozplenice można wsadzić wiosną tulipany i krokusy, do czerwca zanim rozplenice będą zdobić będziesz miała jakiś kolorek. W sumie Hameln można by posadzić na zmianę z jakimś rochodnikiem. Pomysłów na taką rabatę jest mnóstwo

Ceny mają fajne, niestety mnie najbardziej kuszą drzewa, których nie mam gdzie posadzić i niskie hortensje Bobo. Poprzesadzam, pomyślę, zobaczę
Ja jeszcze dzisiaj rano rozmawiałem z właścicielem i w sezonie mają więcej roślin wyciągniętych.

Plany mam ambitne, ale nie odmówię sobie zaciągnięcia do pracy domowników, za bardzo się obijają ogrodowo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:36, 10 kwi 2015

Do góry
Gosiu drzewka w dużych donicach z koronami podobnymi do twoich. Pnie dość grube no i wyższe, korony na wysokości 180-190cm się zaczynają, jutro zrobię zdjęcia.
W jakiej znowu gazecie są moje zdjęcia, ja wiem tylko o jednej KO.
Ja żurawki jak ładne to zostawiam, jak brzydkie to wycinam wszystko , gdybym miał się rozdrabniać przy kilku setkach, potrzebowałbym chyba dwa dni.
Słoneczko ma zdecydowanie właściwości lecznicze.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:26, 10 kwi 2015

Do góry
Widzę że słońce cię uzdrowiło Luki ja nie mam cierpliwości do czyszczenia żurawek, zawsze zostaje mi pięć listków na krzyż. Kupiłam gazetkę, patrzę a tu znajome fotki
Gratulacje. Tych twoich drzewek jestem strasznie ciekawa.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 10 kwi 2015

Do góry
Do dzisiaj myślałem, ze najbardziej nie lubię kosić i dbać o trawnik, ale definitywnie zmieniam zdanie.
Najbardziej nienawidzę przesiewać kompostu, pół dnia sterczałem z koszykiem przesiewając kompost, na dodatek nie skończyłem, i na pewno i braknie, a bałaganu narobiło się przy tym mnóstwo.

Jak już wcześniej pisałem mam swoje drzewa i pasują idealnie, zdjęć jednak nie ma bo na razie nic jeszcze nie sadzę. Nadal przygotowuje glebę pod nasadzenia, niestety obornika nie udało się załatwić, kompost, glina i Rosahumus muszą wystarczyć, całe to przygotowywanie strasznie pracochłonne. Jutro jednak chyba pierwsze rośliny pójdą do gruntu. Będę też musiał posadzić lilie, które dzisiaj przyszły.
Jutro postaram się coś pstryknąć.

Prace na jutro:
-przesiać do końca kompost i poskładać z powrotem,
-posadzić drzewa,
-przesadzić 3 krzewy i z 15 bylin,
-oczyścić warzywnik,
-posadzić lilie,
-przesadzić liliowce,
-wyczyścić mnóstwooo żurawek,
-przyciąć trawki,
-chyba wszystkiego nie zrobię
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:14, 10 kwi 2015

Do góry
Agato to ja czekam na informacje czy warto było jechać

Ewo w sumie to ja też chory, ale najgorzej było w poniedziałek i już się dobrze czuję. Muszę jednak na siebie uwarzać, żeby mnie nie przewiało.
Zdjęć niestety brak.

Iwonko tak byłem zobaczyć i się upewnić czy mają z nadzieją, że wejdą do auta. Dzisiaj pojechałem drugi raz z ciocią dużym kombikiem i też ledwo weszły, musiałem obciąć kilka długich gałęzi, na szczęście do szkółek wożę ze sobą sekator

Gosiu szkoda... ale oni mają teraz napięte weekendy bo sezon się rozpoczął i w każdą sobotę i niedziele są w kilku miejscach. Jedyna opcja na przyjazd to środek tygodnia.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:12, 10 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No ja nie wiem, wszyscy ostatnio tak sprawnie robią zmiany, ja jakoś strasznie się z wszystkim guzdram

Sprawnie? Toć to już tygodnie trwa
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:06, 10 kwi 2015

Do góry
No ja nie wiem, wszyscy ostatnio tak sprawnie robią zmiany, ja jakoś strasznie się z wszystkim guzdram
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:41, 10 kwi 2015

Do góry
Agato tak to będzie Moudry bo tylko taką chyba mają o ciemnych kłosach

Kasiu a ja podrażnię i powiem, że w ofercie internetowej nie ma sporo roślin w tym kilkunastu odmian piwonii, ja wczoraj zgłupiałem i nie wiedziałem czy brać czy nie Następnym razem jednak coś sobie wybiore

Hura mam swoje Nigry, dziady były tak długie, że nie chciały wejść do największego samochodu w rodzinie, musiałem obciąć kilka gałęzie, żeby weszły, na szczęście sekator zawsze mam ze sobą podróżując do szkółek
Może uda się dzisiaj posadzić
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:49, 10 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mmm to sadziłaś róże, które też u mnie mają zagościć, ale na chwilę obecną jeszcze się ich boję w sumie rabata prawie przygotowana i mógłbym coś posadzić, ale postraszono mnie, że dla początkującego róże z gołym korzeniem wiosną niesie za sobą małe niebezpieczeństwo Cały czas męczy mnie ten temat.
W takiej ziemi to róże muszą rosnąć wzorowo

Ja też w strachu, tylko 7 krzaczków kupiłam Ale mam nadzieję, że mi się uda, bo mam ambitne plany co do róż
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:20, 10 kwi 2015

Do góry
Mmm to sadziłaś róże, które też u mnie mają zagościć, ale na chwilę obecną jeszcze się ich boję w sumie rabata prawie przygotowana i mógłbym coś posadzić, ale postraszono mnie, że dla początkującego róże z gołym korzeniem wiosną niesie za sobą małe niebezpieczeństwo Cały czas męczy mnie ten temat.
W takiej ziemi to róże muszą rosnąć wzorowo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 09 kwi 2015

Do góry
Luki kupiłeś rozplenice Moudry, ja też w zeszłym roku kupowałam w Bylinowym jakąś rozplenice tylko nie wiem jaki gatunek, może to też Moudry?

Jeszcze mam pytanko czy widziałeś w Bylinowym krwawniki bordowe?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:40, 09 kwi 2015

Do góry
Olu drugi rok trenuję to troszkę się wyrobiłem, ale zapewne silna wola się skończy jak lista zakupów się skończy, a ja nie potrafię sobie odmówić wyjazdu do szkółek bez powodu, a wtedy zawsze coś się nawinie
Z tą inwestycją u nas już śpiewają o sprawach sądowych, najwyżej przyjdzie nam zmieniać samochody na bardziej terenowe gdyby to było te takie proste
Moja "przyziemna" :) pasja 21:38, 09 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Musze powiedzieć, że ten kącik jest zacny, a rękawice mam takie same
Nie kusiło Cię wykulkować tych tuj będą bardziej zwarte w przyszłości, jak na początku mocniej się je obetnie

Luki, są na liście, ale muszę do nich kupić nowy sekator. Kulki będą cięte.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:37, 09 kwi 2015

Do góry
Musze powiedzieć, że ten kącik jest zacny, a rękawice mam takie same
Nie kusiło Cię wykulkować tych tuj będą bardziej zwarte w przyszłości, jak na początku mocniej się je obetnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 09 kwi 2015

Do góry
Agato oczywiście, że w bylinowym
Moja codzienność - ogród Oli 21:21, 09 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kałuża stała się wspomnieniem... a ja się pytam gdzie fotki z wykopków

nie ma połowa zawalona i powstał nowy kształt, fotki na czasie
Moja codzienność - ogród Oli 21:19, 09 kwi 2015

Do góry
Kałuża stała się wspomnieniem... a ja się pytam gdzie fotki z wykopków
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 09 kwi 2015

Do góry
Uwielbiam po prostu uwielbiam
Szkoda, że z pleksi nie wyszło, zatem ja czekam na pergole i nie ukrywam, że najbardziej na kącik z ławeczkami gabionowymi bo na projekcie wygląda to znakomicie, będę cierpliwie czekał tą pięciolatkę ale mam nadzieję, że całej 5 czekać nie będzie trzeba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies