Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 09:49, 10 kwi 2015

Luki napisał(a)
Mmm to sadziłaś róże, które też u mnie mają zagościć, ale na chwilę obecną jeszcze się ich boję w sumie rabata prawie przygotowana i mógłbym coś posadzić, ale postraszono mnie, że dla początkującego róże z gołym korzeniem wiosną niesie za sobą małe niebezpieczeństwo Cały czas męczy mnie ten temat.
W takiej ziemi to róże muszą rosnąć wzorowo

Ja też w strachu, tylko 7 krzaczków kupiłam Ale mam nadzieję, że mi się uda, bo mam ambitne plany co do róż
Viola 10:05, 10 kwi 2015

kosolka napisał(a)
Ale dostałaś pięknego gratisa! Znajdz jej jakieś fajne miejsce!
Ziemię przygotowałaś wzorcowo, ja pierdziu!!!

Naczytałam się Bobby James gdzieś powinien w ładnym miejscu rosnąć, ale gdzie??? Na razie pójdzie do donicy - takiej wielkiej
Iwk4 16:48, 10 kwi 2015

Piękne róże, będzie ślicznie. Violu, przypomnij plan nasadzeń proszę i cyknij fotkę w realu. Będziemy sobie wyobrażać, jak to będzie za rok pięknie Ładny gratis, biała, pnąca
szemusia 23:07, 10 kwi 2015

Ooo, różyczka Cię dopadła, Violu
Będzie co podziwiać latem.
Pozdrawiam...
Margaret_ka 08:23, 11 kwi 2015

Witaj Violu... posiedziałam sobie godzikę w Twoim ogrodzie. Dużo się zmieniło od czasu pola golfowego... Pięknie wszystko obsadzasz. Śliczny masz trawniczek. Tak się zastanawiam jak teraz maja się cyprysiki... bo kusi i mnie takie cięcie. I co z tymi świerkammi - to jednak zwierzaki tak je załatwiły czy cosik innego, bo później nie doczytałam o tym.

Widzę, ze dobrze przemyślałaś zakup róż... ja to robie tak troche pochopnie. Uwielbiam róże.
Pozdrawiam
Sabina76 22:43, 11 kwi 2015

Violu, rozdrobniona skórka od banana? ?? A gdzie kupowałaś róże? Mam chrapkę na Ascot - jest taka piwoniasta. Szukałam jej jak kupowałam swoje róże 3 lata temu i nie było.
Viola 00:48, 12 kwi 2015

Sabina76 napisał(a)
Violu, rozdrobniona skórka od banana? ?? A gdzie kupowałaś róże? Mam chrapkę na Ascot - jest taka piwoniasta. Szukałam jej jak kupowałam swoje róże 3 lata temu i nie było.
baban ponoć zawiera dużo potasu Ascot kupowałam w Rozarium liczę na jej piękne kwiaty
Mala_Mi 12:18, 12 kwi 2015

Róża urośnie... z jednego patyka... patrząc po swoich to nie ma sensu sadzić dwóch róż do jednego dołka.

Moje wszystkie kupione róże są przysypane ziemią na płasko w warzywniku.. może ich szlag nie trafi..

Sabina76 13:11, 12 kwi 2015

Viola napisał(a)
baban ponoć zawiera dużo potasu Ascot kupowałam w Rozarium liczę na jej piękne kwiaty

O dziękuję A co planujesz przy niej posadzić?
Viola 22:11, 12 kwi 2015

Margaret_ka napisał(a)
Witaj Violu... posiedziałam sobie godzikę w Twoim ogrodzie. Dużo się zmieniło od czasu pola golfowego... Pięknie wszystko obsadzasz. Śliczny masz trawniczek. Tak się zastanawiam jak teraz maja się cyprysiki... bo kusi i mnie takie cięcie. I co z tymi świerkammi - to jednak zwierzaki tak je załatwiły czy cosik innego, bo później nie doczytałam o tym.

Widzę, ze dobrze przemyślałaś zakup róż... ja to robie tak troche pochopnie. Uwielbiam róże.
Pozdrawiam

Margaretko, cyprysiki na razie stoją w miejscu, jeszcze nie ruszyły bo za wczesnie, będę je obserwować i dam znać. A świerki serbskie chyba były za przeproszeniem posikane przez pieska. Obcięłam te niskie brązowe fragmenty gałazek i jest ok.
Cieszę się , że znalazłaś u mnie coś interesującego. Tu się mało dzieję przynajmniej w porównaniu do innych ogrodów, ale mam bardzo miłych i mądrych gości, więc warto do mnie wpadać Pozdrawiam