Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 20:11, 09 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Ha, ha, Violu działaj. Ja za chwilę też idę do ogrodu.
Przypomniała mi się zostawiona wiadomość przez naszego synka, jak miał 9 lat. My pojechaliśmy po zakupy, on został w domu, miał nie wychodzić i nikomu nie otwierać. Po powrocie w drzwiach była kartka: jestem u babci, klucze są w doniczce obok garażu (w sam raz wiadomość dla złodzieja )
Tak więc idę do ogrodu, też

Ha, ha uśmiałąm się z tych kluczy w doniczce. Dzieci sa cudowne. Ostatnio moja prawie dorosła córka krzyczała na całą ulicę jaki ma fajny szyfr do alarmu :
Viola 20:16, 09 kwi 2015

Jestem padnięta , od paru dni, codziennie po parę godzin w ogrodzie. Nie mam czym się chwalić na zdjęciach, ale jeszcze trochę i popstrykam fotki. Na razie posadziłam piwonie, jeżówki i powysadzałam z gruntu do doniczek to co musiałam bo ogrodu jeszcze nie mam a juz rewolucję robię . Całą wielką rabatę z tyłu domu roz.... i na nowo sadzę tuje - szmaragdy i spiralisy. Zasłaniam płot od sąsiada i troche rozrzedzam spiralisy, bo za gęsto posadziłam, a one bardzo żywotne sie okazały
Viola 20:18, 09 kwi 2015

I najważniejszy news - przyszły róże ze szkółki i trawki od Alinki. Wszystko cudne - zdrowe i mięsiste. Fotki zrobiłam, ale wstawię jutro bo dzisiaj wieczór świętuję swoje Święto i jestem po szklaneczce " wiskacza" więc wybaczcie
kosolka 21:11, 09 kwi 2015

Weszłam na chwilę Masz tak jak ja - roboty zrobionej sporo ale na zdjęciach i tak tego nie widać jeszcze

Święto masz!? Nie wiem jakie, ale życzę Ci w takim razie WSZYSTKIEGO DOBREGO Violka!!!
Viola 21:17, 09 kwi 2015

kosolka napisał(a)
Weszłam na chwilę Masz tak jak ja - roboty zrobionej sporo ale na zdjęciach i tak tego nie widać jeszcze

Święto masz!? Nie wiem jakie, ale życzę Ci w takim razie WSZYSTKIEGO DOBREGO Violka!!!

Dzięki, dzięki
Iwk4 00:41, 10 kwi 2015

O, to wszystkiego najlepszego, choć już się dzień skończył.
Viola 08:02, 10 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
O, to wszystkiego najlepszego, choć już się dzień skończył.

Dziękuję Iwonko Tak czy inaczej życzenia się liczą
Viola 08:14, 10 kwi 2015

Posadziłam wczoraj część róż, tzn. 2 X Red Leonardo, 2 x Larissę i jedną Louis Odier. Jeszcze dziś akcja 2x Ascot Róże są ładne, patyczki mają grube, oprócz Louis Odier, której zamówiłam tylko jedną sztukę, bo wszędzie czytałam, że ona taka żywotna i szybko rośnie.Mam jakieś mieszane uczucia bo te pozostałe róże takie grubaski, a ta biedulka cienias. Nie wiem może dokupić i posadzić w jednym dołku???

Ziemie róże dostały wypasioną, przekompostowany obornik niziutko, później glina wymieszana z ziemią i kompostem i rozdrobnioną skórką od banana i troszkę maczki bazaltowej. MUSZĄ ładnie rosnąć.
Aha i dostałam gratisa Bobby James - nie wiem co z nią zrobię, może narazie w donicy przy tarasie posadzę, może podpórkę jej dokupię jak się rozrośnie?
Luki 09:20, 10 kwi 2015

Mmm to sadziłaś róże, które też u mnie mają zagościć, ale na chwilę obecną jeszcze się ich boję w sumie rabata prawie przygotowana i mógłbym coś posadzić, ale postraszono mnie, że dla początkującego róże z gołym korzeniem wiosną niesie za sobą małe niebezpieczeństwo Cały czas męczy mnie ten temat.
W takiej ziemi to róże muszą rosnąć wzorowo
kosolka 09:35, 10 kwi 2015

Ale dostałaś pięknego gratisa! Znajdz jej jakieś fajne miejsce!
Ziemię przygotowałaś wzorcowo, ja pierdziu!!!