Leje ostro... Posłałbym Ci chmurę, ale... przyda mi się Na parę dni najlepiej Niebiosa litościwe są dla mnie jak widać, dwa lata temu przy totalnej demolce padało przez tydzień i wszystko przeżyło (wówczas zarzekałem się, że to ostatnia rewolucja - yhym)
I wiesz co? Chyba trafiłaś w sedno... Patrzenie jak rośnie mi nie wystarcza Lubię jak coś się dzieje u mnie w ogrodzie, tą nutkę adrenaliny czy przeżyją te badyle czy nie I jak w tym zestawieniu sobie poradzą
Ale ta demolka miała jeszcze jeden ważny cel - ułatwienie koszenia. Przy każdym przycinaniu murawy musiałem latać z patyczkami, bawić się w podpieranie, itd. - teraz do końca sezonu mam spokój, bo po tamtych roślinach została wielka dziura Która się mam nadzieję next year zapełni innymi chabaziami
Swoja drogą wpadłem dzisiaj na jeszcze jeden pomysł... Ale on już należy do tych z kategorii "lepiej nie mówić Mamie" Ale Wam się przyznam
Zamiast trawnika i wiecznego przyglądania się jak zarastają kanciki zrobiłbym sobie tutaj ścieżkę żwirową... Problem koszenia i kancikowania z głowy... No i zupelnie inny efekt... Pinterestowy
Poli, patrząc na Twój ogród od razu się czuję zmotywowana do stosowania eko-specyfików. Wszystko Ci rośnie jak na drożdżach. Najtrudniej chyba zacząć, choć z tego co czytam bardzo ważna jest systematyczność.
Mam nadzieję, że mi zapału i czasu wystarczy
heufleriana i skalna ma przez większość dnia cień. Z rana tak gdzieś pewnie do 11 słonko. Obie ładnie rosną. Heufleriana zostaje, ale skalną musze przesadzić bo posadziłam ją z berberysami, wszystko było małe a teraz ciasno się zrobiło, no i berberys w cieniu słabo się wybarwia
Obejrzałam, tylko kilka stron od tyłu, ale nadrobię resztę - piękny ogród
Mam pierwszy rok trawy w swoim ogrodzie i narazie takie lichutkie, ale widzę, że jest szansa, że już w przyszłym roku będą piękne
Witam nieśmiało
Polinka za wskazówką Toszki właśnie skończyłam przegląd Twoich zmagań. Piękny masz ogród!! Bardzo podobają mi się proste rabaty oraz kompozycje! Super
Z pewnością jeszcze tu będę zaglądać
Mam pytanie co to za trawka przed red baron oraz za nią?