Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 13:26, 14 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Na razie cisy nie sa ci potrzebne.
Potrzebne ci jest za to przerycie rogu na 7 metrów długie w dwie strony, czyli w prawo i w lewo. Na długości 7m już odcinek ma być punktem rabaty 2metry szerokości. Od jednego punktu do drugiego ma być łuk. Szerokość aż mniej więcej 0,5m od cisa.

Trzeba oczyścić, przekopać z obornikiem, korą, mączką, siarką (niewiele ale jednak). Ma być pulchna, przewiewna ziemia

Asiu, póki ziemi nie przygotujesz to nie rzucę hasła "start". Nie pozwolę, abyś włożyła masę pracy i pieniędzy w coś, co będzie chorować i marnieć za dwa-trzy lata.

OMG

Toszko i o to chodzi, żebym bezczynnie nie czekała, tylko wzięła się do roboty
Czyli pracę domową na weekend mam zadaną

Trza się brać w takim razie za robotę
Toszko, dziękuję Ci

asiak 13:29, 14 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Cha, cha, Danusia przyszła, a ja własnie chciałam pokazać ci jak na rogu (m.in) posadzimy miskanty Gracillimus i hortki i będzie podobny efekt

o, tak jak TU!!!

Że niby u mnie tak będzie?

Wow

asiak 14:19, 14 wrz 2016

bdan napisał(a)

Masz fajnych doradzających z Toszką na czele, więc ogród będzie Ci się szybko klarował i za rok sama się zdziwisz porównując zdjęcia

Wiem... i bardzo się z tego cieszę
Toszko, pozdrawiam
asiak 22:02, 14 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Potrzebne ci jest za to przerycie rogu na 7 metrów długie w dwie strony, czyli w prawo i w lewo. Na długości 7m już odcinek ma być punktem rabaty 2metry szerokości. Od jednego punktu do drugiego ma być łuk. Szerokość aż mniej więcej 0,5m od cisa.

Toż to pół działki
Toszko, ale się robi Mam nadzieję do weekendu przygotować ziemię

Wiecie co? Tak sobie dzisiaj patrzyłam na tą swoją działeczkę i oczami wyobraźni widziałam na niej piękne nasadzenia hortki, trawy, różyczki, lawenda, żurawki itd...
Myślę, że będzie pięknie Już nie mogę się doczekać, ale wiem, że nie można tego przyspieszyć, jestem cierpliwa
Toszka 22:09, 14 wrz 2016

Asiu, wiem, że będzie kawał rogu zagospodarowane na rabatę, ale po co ci tyle trawnika do koszenia? W piłkę grać będziecie?
Druga rzecz - cis i conica zmieni lokalizację i wszystko zacznie inaczej wyglądać
anna_t 22:15, 14 wrz 2016

o tak takie rabaty lubimy ja tez u siebie planuję kolejne szpalery hortek. mój M je uwielbia i robią mega wrażenie na nie-ogrodowiskowych gościach światowy ogród będzie
polinka 22:16, 14 wrz 2016

asiak napisał(a)

Toż to pół działki
Toszko, ale się robi Mam nadzieję do weekendu przygotować ziemię

Wiecie co? Tak sobie dzisiaj patrzyłam na tą swoją działeczkę i oczami wyobraźni widziałam na niej piękne nasadzenia hortki, trawy, różyczki, lawenda, żurawki itd...
Myślę, że będzie pięknie Już nie mogę się doczekać, ale wiem, że nie można tego przyspieszyć, jestem cierpliwa

Jestem na 1000% pewna, że wyobraźnia Cię nie zawiedzie

A właściwe przygotowanie gleby to podstawa! Trzymam kciuki za wykopki
asiak 07:20, 15 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Asiu, wiem, że będzie kawał rogu zagospodarowane na rabatę, ale po co ci tyle trawnika do koszenia? W piłkę grać będziecie?
Druga rzecz - cis i conica zmieni lokalizację i wszystko zacznie inaczej wyglądać

Toszko, ja nie mam nic przeciwko Będzie pięknie
Makusia 08:42, 15 wrz 2016

Spinaj poślady, podwijaj rękawy, woda, łopata i do przodu
anna_t 11:42, 15 wrz 2016