Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 23:19, 26 cze 2012

Do góry
Dzień pierwszy, ogród drugi - u Pszczelarni

Jak Pszczelarnia to ule

Lewa strona zielnika, a królową jest tu pokrzywa. W tle rośliny miododajne (czy to facelia?) i trochę kompostu. Wszystko w zgodzie z naturą.

To rabata, która wita gości pierwsza - tu królują hortensje i choina. Na tej rabacie widać mały kamienny stolik. Jest też ławeczka.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:19, 26 cze 2012

Do góry

piękne zdjęcie.....nie tylko to
Ja wszędzie docieram z opóźnieniem.....niektórzy już zapomnieli o niedzieli, a ja dopiero dziś z wizytami....nie nadążam na tym forum, jak inni t o robią ?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:19, 26 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Roza na pniu podsadzona ostnica

ale ślicznie ...coraz bardziej zaczynam myśleć o różach u siebie ... piękna ...ostnica z różą , zapisuję do inspiracji ... sałatownik robi wrażenie , fajne te nasiona na pasku nie trzeba przerywać ... swoją już skonsumowałam ... została jedna doniczka z sałatą lodową ... pięknie u Ciebie wszystko kwitnie ...lawenda się rozkręci ,a moja jest na sterydach
... Boćku zdrówka życzę żeby już żaden kleszcz więcej Cię nie dotknął !!!

Dzień dobry. Ja po raz pierwszy, bo tak sobie dawkuję ogrodowiskowe miejsca, żeby zawału nie dostać. Jeszcze mam dzięki temu wiele do odkrywania! A do Ciebie przygnał mnie post u Danusi, gdzie wraz z życzeniami wysłałaś tę własnie różę. No i to jest to czego ja szukam! Tylko błagam nie mów, że nie masz pojęcia jak się nazywa bo wyrzuciłaś karteczkę z nazwą! Błagam o nazwę! A teraz idę sobie na spokojnie wszystko pooglądać
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 23:18, 26 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
POMOCY !!!!

wlasnie bylam zajrzec do swojej pupilki i co ???? ladnie zaczyna kwitnac po raz drugi ale cos sie z nia dzieje zlego (((
kilka dni temu dalam jej nawozu..., potem byl weekend i sie nie widzialysmy az do dzisiaj i ... pocieszam sie,ze ma zielone nowe przyrosty ale tak czy inaczej stare listki jakies dziwne i to co jest na lodydze brrrr choc M twierdzi,ze bylo tam od zawsze ...

co z tymi lisciami ?????

a to co to jest ????? M twierdzi,ze niby od poczatku to bylo

Betysia - te żólte liście z czarnymi kropkami mi wyglądają na czarną plamistość liści (grzyb). Usuń wszystko co chore i spal. Różę pryskaj czymś przeciwgrzybiczym - ale nie raz tylko 3 razy co 7-10 dni. Moja książka nt chorób i szkodników podaje: Baymat, Bravo, Discus, Dithane, Donmark, Falcon, Score na zmianę z Bioczos, Biochicol, Biosept. Może coś mają w FR z tego. Ja osobiście używam głównie Topsin, Amistar - na zmianę.
Ewentualnie wejdź na stronę Bayer'a - poszukaj co na to mają i powinno u Was też być dostępne.

To na łodydze to wg mnie uszkodzenie mechaniczne, już zabliźnione. Ewentualnie jakąś maścią ogrodniczą do ran posmaruj. Czasami "raki" wyglądają podobnie ale jak nic się z tym nie dzieje to raczej uszkodzenie.
Ogród dla Agusi 23:17, 26 cze 2012

Do góry
I jeszcze kilka ujęć ogrodu w dzisiejszym deszczu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:13, 26 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Danusiu jak tam różyczka, przeżyła?

Dzisiaj niespodzianka, dzwoni listonosz a w ręku list z napisem "Uwaga żywa roślina"

Otwieram i oto torebka

a torebce róża - pachnąca Dzięki Aniu. Choć płatki odpadły zapach jest

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:10, 26 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Spóźnione lecz szczere.
Zdrowia i wszelkiej pomyślności w każdej dziedzinie życia Danuta
Białe to u mnie aktualnie pełne rumianki więc jednak róża ...

Ale jaka ładna dziękuję
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 23:09, 26 cze 2012

Do góry
finka napisał(a)

Nadrabiam i zaczynam relację od początku

U Finki

Gospodyni spotkania : Marta (Finka)

a za mną Ewelinka ! Kochana dziewczyna ! Bardzo dużo pracy włożyła (razem z Beatką) w przygotowanie ogrodu do spotkania ! Bardzo lubią swoją pracę i wiem, że wkładają w nią dużo serca ! Wielkie dzięki moje kochane dziewczyny !

pozdrawiam p.Ewelinkę, bardzo pięknie mnie pomogła przy roślinach, to i pewnie tobie Marta przy całej organizacji zuch dziewczyna
Ogród w Holandii 23:08, 26 cze 2012

Do góry
Faktycznie piekna! Tylko czy ten jasnozielony kolor to tak zostaje czy jednak ciemnieje z biegiem czasu? Rozumiem, że będziesz na nią polował?
A wiesz, że posadziłam tę Janet, co kupiłam u Jana vdT w miejscu nasłonecznionym od 11.00 do 16.00 mniej więcej i jednak się przypala? A w opisach podają, że do 75% słońca znosi. No i słońca u nas do tej pory było jak na lekarstwo. Muszę ją jednak przesadzić. A szkoda, bo jej takie nietypowe towarzystwo dodałam i bardzo mi się ten zestaw spodobał. Wklejam jeszcze raz żebyś mógł zobaczyć bez szukania.
Mój mały raj na ziemi :) 23:06, 26 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ależ elegancka ta rabata pieknie to wygląda
Ogród dla Agusi 23:03, 26 cze 2012

Do góry
Poznałam już imię tej nieznanej róży z żółtym środkiem,kiedy jej płatki na końcach zaczęły różowieć ,a jej imię to Gloria dei a tak wygląda podczas rozkwitu.

I jeszcze R.de Reszt
.
i Turboline

i Rosa Rosarium
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:03, 26 cze 2012

Do góry
Danusiu, wybacz skandaliczne spoznienie i przyjmij moje najserdeczniejsze zyczenia imieninowe.
A zycze Ci zdrowia, dalszego rozwijania pasji, powodzenia w biznesie, szczescia w zyciu osobistym i zawodowym, wielu Przyjaciol wokol i.... OGRODOW POKAZOWYCH pod szyldem GARDENARIUM
I... dzieki, ze jestes

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:02, 26 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, no normalnie normalnie

Scenka opada

Kuchnie masz wywalona w kosmos, chalupe wywalona w kosmos, taras wywalony w kosmos, ogrod wywalony w kosmos. A spotkanie jakie wywalilas w kosmos i jeszcze w dodatku na Danusiowe imieniny
Kurtka tylko na kosmitke nie wyladasz

Organizacja spotkania z kunsztem jubilerskim.

Ten Twoj M to Cie chyba na rekach nosi, przyznaj sie. No ja bym nosila...

A w tym kapeluszu to wygladasz bosko - wszystkie wygladacie bosko.

I tylko jak krecik z kreskowki moge z zaloscia westchnac

Och jooooooo, te laski ZDOLNE-go Slaska

Buziale i badylki pod kolor kapeloro

Bociek ... toś wywaliła jak z kosmosu ... ja przez Ciebie "prasowanie" jakieś będę musiała zrobić bo zmarszczki mimiczne od śmiechu mi się robią ... i nie myśl sobie ... będziesz obciążona kosztami )) ... każdy sąd mi to przyzna ...
Ogródek Goniak 23:01, 26 cze 2012

Do góry
Zakwitła naparstnica "Illumination Pink", tegoroczna angielska medalistka
Obawiam się tylko, że zapomnę zebrać nasiona

Kilka zdjęć z ogródka Żałuję, że tak mało czasu mogę poświęcić na jego pielęgnację

\

Mój mały raj na ziemi :) 23:00, 26 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Konstancjo, specjalnie dla Ciebie z obu stron bez cisów jeszcze, niestety .....

Ależ to przepięknie wygląda!!!
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 22:59, 26 cze 2012

Do góry
Nic nie powiem bo slowa nie oddadza zalu, ze nie moglam do Was dolaczyc
Takie ogrody, taka ekipa, takie wydarzenie
Och jo jak mawial krecik

Moze kiedys i mnie bedzie dane.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Gospodarzy i Uczestnikow Zlotow. Jestescie W I E L C Y, gratuluje tych cudownych wrazen, ktore byly Waszym udzialem

I dziekuje, ze podzieliliscie sie z nami czescia Waszych przezyc

Ogród Magdalenka 22:57, 26 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Irenko śliczny masz avatarek Danusia ma " oko " Bardzo mi się podoba

...a ja głosuję też za zmianą Twojego na taki...
...z wykluczeniem tego pana, oczywiście...

Magduś, Ema oddaj Marzence, a z tego fota rób avatarek ja nie mogę się napatrzeć, udało mi się uchwycić te twoja delikatność
Kubusiowo 22:56, 26 cze 2012

Do góry

bylinówka 24-06-2012

super takie porównania zawsze motywują
zielonastrefa 22:56, 26 cze 2012

Do góry
Pierwsze lilie w tym roku. Bardzo mi się podobają. Od kiedy zakwitły, poranną małą kawę piję pół godziny, stojąc w kuchennym oknie i gapiąc się na nie mała rzecz, a cieszy

A teraz hit!!!! Lilie św. Józefa czy też Jana

Wiem, wiem, mi też coś tu nie gra zobaczymy jutro jak pąk się rozwinie.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:54, 26 cze 2012

Do góry
Marzenko, no normalnie normalnie

Scenka opada

Kuchnie masz wywalona w kosmos, chalupe wywalona w kosmos, taras wywalony w kosmos, ogrod wywalony w kosmos. A spotkanie jakie wywalilas w kosmos i jeszcze w dodatku na Danusiowe imieniny
Kurtka tylko na kosmitke nie wyladasz

Organizacja spotkania z kunsztem jubilerskim.

Ten Twoj M to Cie chyba na rekach nosi, przyznaj sie. No ja bym nosila...

A w tym kapeluszu to wygladasz bosko - wszystkie wygladacie bosko.

I tylko jak krecik z kreskowki moge z zaloscia westchnac

Och jooooooo, te laski ZDOLNE-go Slaska

Buziale i badylki pod kolor kapeloro

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies