Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po prostu ogród...

Po prostu ogród...

sylllwia 22:59, 20 sie 2012

Dzięki dziewczyny za pochwały nowego kształtu rabaty A teraz właśnie przede mną to co najmniej lubię robić, czyli wymyślanie co gdzie posadzić. Zawsze sporo czasu zajmuje mi podjęcie decyzji co gdzie wsadzić i nawet jak już sadzę to dalej do końca nie jestem przekonana, czy aby to dobre miejsce
U Kapiasów dużych zakupów nie planuję, bo mam trochę roślin które tu muszę gdzieś upchać m.im. klona palmowego 'Atropurpurea'. Potrzebuje tylko coś co będzie na środku żwirkowego trójkąta, najlepiej zimozielone, co będzie zakończeniem osi widokowej idąc chodnikiem od furtki. Po głowie mi chodzi cis na pniu , albo coś liściastego na pniu, z dużymi liśćmi, żeby łatwo było ze żwirku wybierać.
Urszula 23:28, 20 sie 2012

Sylwio radykalna zmiana! Z uwagą będę śledziła Twoją nową, powiększoną rabatę. Ja u siebie również mam taaaką szeroką i nie ukrywam, że miałam z nią troszkę problemu- jak ją obsadzić. W pewnym momencie nawet myślałam, żeby ją zwęzić- ale wstyd mi było przed moim M, że znów zmieniam plany. Czy ona będzie wypełniona korą?
sylllwia 08:42, 21 sie 2012

Urszula - cześć będzie wysypana korą, a część przy chodniku żwirkiem, ze względu na wietrzne miejsce
Lena 08:58, 21 sie 2012

Sylwio,genialnie to zaplanowałaś - teraz pasuje do tarasu,jest lżej i swobodniej

Czekam niecierpliwie na efekt końcowy
Milka 11:49, 22 sie 2012

Świetne nowe linie rabaty, ale zrywania darni to ci współczuję, ciężka praca! a teraz będę czekać, co posadzisz, bo ja zawsze mam z tym problem, o ile jakiś momysł w olśnieniu nie wpadnie
sylllwia 14:44, 22 sie 2012

Lena - dzięki
Irenko - ja to nawet lubię to zrywanie darni
Ewa 19:22, 24 sie 2012

Sylwuś co u Ciebie słychać, pewno jutro będzie robótka ?
sylllwia 21:18, 24 sie 2012

Ewa ja głównie w soboty mogę coś więcej zrobić. Jutro przywozimy żwirek i planujemy wysypać trójkąt żwirkiem. No i może rano giełda w Tychach jak będzie mi się chciało wstać wcześnie.
Trójkąt pod żwirek M ułożył - według mojej lini

i ponownie, po moim długim proszeniu, ułożony trochę inaczej - teraz chyba jest lepiej

I teraz się zastanawiam jak posadzić tam żurawki: czy wewnątrz trójkąta z trzech stron, czy wzdłuż brązowego łuku przez korę i żwirek, czy może w trójkącie tylko w trzech rogach po 3 szt. W środku trójkąta będzie rosło coś na pniu albo jakiś stożek zimozielony.
anna_studio 21:33, 24 sie 2012

Hej, świetnie to zaplanowałaś i wykonałaś....nie wiedziałam, że takie radykalne zmiany się szykują.....oj nosi Cię...,nosi...

....bardzo korzystnie...., dużo lepiej..., bez porównania..., pięknie...

Sylwuś, czy ja powinnam te podarowane mi France przesadzić...lub wysadzić ???
Czy dołujesz do gruntu na zimę w donicach....???
anna_studio 21:36, 24 sie 2012

....a co do żurawek...jeśli w jednej linii.....będzie to taka całość....jedność tych dwu rabat...
jeśli po trzy....stworzysz odrębną rabatę żwirową, zależy jaki chcesz efekt uzyskać....i co Ci się bardziej podoba...