Jolu - faktycznie miejsce jest ważne - lubią bowiem słońce - może lepsze warunki spowodują, że odwdzięczą się kwitnieniem w przyszłym roku
Ja też mam dwa - ten co rośnie w pełnym słońcu ma zdecydowanie więcej kwiatów.
Czekamy więc razem na bylinowego - kupiłam go bez kwiatów ale z wielką etykietą w kształcie kwiatka - z daleka wyglądał jak prawdziwy W tym roku ma mnóstwo pąków.... czekam...
Reniu, rzadko bywam ostatnio na forum - każda wolna chwila to ogród, więc zmian jest więcej - zrobiłam malutkie wrzosowisko - niestety termin sadzenia był bardzo nieodpowiedni i częśc wrzosów jest w nie najlepszej kondycji - poczekam jednak do wiosny z decyzją co dalej z nimi robić
Bardzo piekne macie te hibiskusy (Ty , Ania , Marysia i Zbyszek) . W innych regionach kraju nikt się nimi nie chwali pewnie niezbyt rosną i wytrzymują zimy.Ja wczoraj kupiłam swojego pierwszego ale nie mam nadziei że przetrzyma zime. Zobaczymy. Trawki pięknie Ci kwitną, u mnie nie widac żeby miały zamiar.Pozdrawiam serdecznie.
Ja 6 lat temu dostałam od siostry trzy.
Rosły mizernie, a tej zimy jeden wypadł.
Dwa pozostałe lichoty,
że nawet "focić" ich nie mam ochoty.
Może jesienią zmienić im miejsce spróbuję ,
a jak nie pomoże - chyba z nich zrezygnuję ...
Danusiu, razem z Tobą czekam na hibiskusa bylinowego
Jolu - faktycznie miejsce jest ważne - lubią bowiem słońce - może lepsze warunki spowodują, że odwdzięczą się kwitnieniem w przyszłym roku
Ja też mam dwa - ten co rośnie w pełnym słońcu ma zdecydowanie więcej kwiatów.
Czekamy więc razem na bylinowego - kupiłam go bez kwiatów ale z wielką etykietą w kształcie kwiatka - z daleka wyglądał jak prawdziwy W tym roku ma mnóstwo pąków.... czekam...
Ja też kupiłam następny własnie bylinowy .Kwitnie w doniczce. Wiec mam i krzaczasty i bylinowy . Ciekawe co będe miec na wiosnę? Bonzai pieknie Ci wyszedł ale pracy miałas pewnie sporo i ręce pokłute bardzo. Efekt wspaniały.Pozdrawiam serdecznie Danusiu.