Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

danuta_ 09:35, 11 sie 2012

jotka napisał(a)

Bardzo piekne macie te hibiskusy (Ty , Ania , Marysia i Zbyszek) . W innych regionach kraju nikt się nimi nie chwali pewnie niezbyt rosną i wytrzymują zimy.Ja wczoraj kupiłam swojego pierwszego ale nie mam nadziei że przetrzyma zime. Zobaczymy. Trawki pięknie Ci kwitną, u mnie nie widac żeby miały zamiar.Pozdrawiam serdecznie.

Ja 6 lat temu dostałam od siostry trzy.
Rosły mizernie, a tej zimy jeden wypadł.
Dwa pozostałe lichoty,
że nawet "focić" ich nie mam ochoty.
Może jesienią zmienić im miejsce spróbuję ,
a jak nie pomoże - chyba z nich zrezygnuję ...

Danusiu, razem z Tobą czekam na hibiskusa bylinowego

Jolu - faktycznie miejsce jest ważne - lubią bowiem słońce - może lepsze warunki spowodują, że odwdzięczą się kwitnieniem w przyszłym roku
Ja też mam dwa - ten co rośnie w pełnym słońcu ma zdecydowanie więcej kwiatów.
Czekamy więc razem na bylinowego - kupiłam go bez kwiatów ale z wielką etykietą w kształcie kwiatka - z daleka wyglądał jak prawdziwy W tym roku ma mnóstwo pąków.... czekam...
danuta_ 10:07, 11 sie 2012

Popatrzcie jaką papryczkę wczoraj kupiłam w leklerku - bardzo ozdobna, ale czy jadalna?

Mala_Mi 14:32, 12 sie 2012

Jadalna
eliza3 15:00, 12 sie 2012

Bardzo interesująca, widzę fioletowe i czerwone owocki, które to dojrzałe? Czerwone?
danuta_ 21:06, 24 sie 2012

Nadrabiam wreszcie zaległości w ogrodzie , bo jakiś czas temu mój trawnik był niczym cudowna łąka kwietna- było pięknie

i języczka ... w tej samej tonacji

danuta_ 21:15, 24 sie 2012

Po trawniku przyszła kolej na cięcie jałowca - oj, dało mi to w kość - całą sobotę sie z nim zmagałam

wiosną poprawki..

reni 21:18, 24 sie 2012

Ale zmiana
danuta_ 21:25, 24 sie 2012

Reniu, rzadko bywam ostatnio na forum - każda wolna chwila to ogród, więc zmian jest więcej - zrobiłam malutkie wrzosowisko - niestety termin sadzenia był bardzo nieodpowiedni i częśc wrzosów jest w nie najlepszej kondycji - poczekam jednak do wiosny z decyzją co dalej z nimi robić

Bogdzia 21:27, 24 sie 2012

danuta_ napisał(a)

Bardzo piekne macie te hibiskusy (Ty , Ania , Marysia i Zbyszek) . W innych regionach kraju nikt się nimi nie chwali pewnie niezbyt rosną i wytrzymują zimy.Ja wczoraj kupiłam swojego pierwszego ale nie mam nadziei że przetrzyma zime. Zobaczymy. Trawki pięknie Ci kwitną, u mnie nie widac żeby miały zamiar.Pozdrawiam serdecznie.

Ja 6 lat temu dostałam od siostry trzy.
Rosły mizernie, a tej zimy jeden wypadł.
Dwa pozostałe lichoty,
że nawet "focić" ich nie mam ochoty.
Może jesienią zmienić im miejsce spróbuję ,
a jak nie pomoże - chyba z nich zrezygnuję ...

Danusiu, razem z Tobą czekam na hibiskusa bylinowego

Jolu - faktycznie miejsce jest ważne - lubią bowiem słońce - może lepsze warunki spowodują, że odwdzięczą się kwitnieniem w przyszłym roku
Ja też mam dwa - ten co rośnie w pełnym słońcu ma zdecydowanie więcej kwiatów.
Czekamy więc razem na bylinowego - kupiłam go bez kwiatów ale z wielką etykietą w kształcie kwiatka - z daleka wyglądał jak prawdziwy W tym roku ma mnóstwo pąków.... czekam...

Ja też kupiłam następny własnie bylinowy .Kwitnie w doniczce. Wiec mam i krzaczasty i bylinowy . Ciekawe co będe miec na wiosnę? Bonzai pieknie Ci wyszedł ale pracy miałas pewnie sporo i ręce pokłute bardzo. Efekt wspaniały.Pozdrawiam serdecznie Danusiu.
danuta_ 21:30, 24 sie 2012

Zakwitł hibiskus bylinowy