Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kocham i nienawidzę ;) 10:36, 22 cze 2012

Do góry
mam w koncu plan działki z tyłu, lepiej widać?

t a ta czerwona rabata to wzór mojego męża ale wcale tak nie będzie hi hi. on nie orientuje się w ogóle w temacie... chciałabym żeby te rabaty z prawej strony były dosyć szerokie. może ktośma pomysł jak ten kształt nakreślić?
te żółte kamyki to droga z łupka piaskowca, chcemy taką ścieżkę do drewutni na razie zrobić i murki oporowe wokół rabat. myślałam żeby naprzeciwko studni koło której planuję taki ogród skalny (wiem, wiem skalniaki są niemodne ) zrobić taki placyk z kamienia, tam postawić ławeczkę. tylko nie wiem czy robić ekran z cisa żeby oddzielić przestrzeń.

a to fotki moich roślin.
miłorząb ma już pięć lat a ciągle jest taki maluśki..

hortensja Anabelle rośnie sobie w cieniu drzew

dzisiaj jadę po derenia na kawałek żywopłotu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:16, 22 cze 2012

Do góry
Ja też gratuluję 600 !!!
Zamiast kwiatka drzewko oliwne. Stareńkie, jak widać. Piękne!

Mexico City 10:00, 22 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Bogusiu a niech mnie dzisiaj zobaczyłam ogólnie co tu jest, a jutro mam zagwarantowaną, wspaniałą wycieczkę dzięki tobie Jutro siadam wygodnie w fotelu i będę się relaksować
CUDOWNIE
Diano ,serdecznie zapraszam.Życzę miłego relaksu i ciepełka,którego nam ostatnio brakuje....
Nasz przydomowy ogródek 09:53, 22 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A teraz wiadomość dla zainteresowanych . Wczoraj w czasie plewienia żwirku pod bonsai coś odkryłem . Myślałem że to trawa jest. Patrzę lepiej - a to młodziutka żurawka Purple Palace ( wysiała się a więc rozmnażanie z nasionek tej odmiany jest możliwe )

Śliczna i ja liczę, że tak będzie u mnie
Ogródkowe perypetie:) 09:41, 22 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
dostało się również tym w donicach przed domem..

wyglądały tak:

teraz tak:

Dzień dobry A jakiego narzędzia fryzjerskiego używałaś?.,... Moje rozczochrańce wypisz-wymaluj takie same jak Twoje w wersji "przed" Muszę je podciąć. Ale czym?
Mój kawałek raju 09:39, 22 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Dzień dobry Przyszłam zobaczyć co słychać i cofnęłam się o kilka stron Od początku będę nadrabiać latem Ale to zdjęcie jest .... genialne! ... Ubawiłam się
Ogródek Hanusi po zimie 09:38, 22 cze 2012

Do góry
Leno,Niko,miłego dnia.
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:36, 22 cze 2012

Do góry
to post przeniesiony od Oli:
ola napisał(a)
Ogrodowego misz-maszu cd....

Ogródek Hanusi po zimie 09:36, 22 cze 2012

Do góry
Basiu specjalnie dla Ciebie ....rumiankowa łąka.
Prośba o pomoc 09:28, 22 cze 2012

Do góry
Rabaty do wymiany :) 09:20, 22 cze 2012

Do góry
Witaj Ewo nawet mi się to podoba tylko jak potem zrobić żeby rabata zakręcała za dom i co tam posadzić? co mogłobybyć na środku, na kijku?

No a teraz pomocy z rabata narożnikową!
Mój kochany M wiedząc że nie mam wyobraźni za grosz wyznaczył rabatę wedlug rysunku Gosi. poustawiałm rośliny (nie wszytkie) i jakoś dziwnie jest. Tzn wydaje mi się że rabata jest za duża ...
Tak to wygląda, te metalowe pręciki to plan rabaty według rysunku. Przed ostatnią hortensją stoi donica tam miałyby się zacząć hortensje i wydaje mi się że w narożniku jest za dużo miejsca na trawy i berberysy.

według rysuku, te donice to hortensje a przed nimi ma być żywopłocik z bukszpanu. Według mnie sporo miejsca tam zostanie.
ogrodoweimpresjejolki 09:00, 22 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
z calego serca i glebi duszyczki mojej uradowanej niezmiernie ...dziekuje !!!!
piwonie juz dawno skradly mi serce i do nich dolaczylas i Ty...

Muszę wcześniej wstawać,
bo moi goście oglądają ogród z poranną rosą
a ja jeszcze w domu ... co prawda też boso

Ogród w budowie - nieustającej 08:55, 22 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Irenko, tu i ówdzie schludnie w miarę, a na 1/3 ciągle budowa, a na połowie oprócz trawnika jeszcze nic nie ma, tu masz dowody:
Wyrównan ziemia pod kolejne trawniki i schody naprzeciwko "jekylowej", a reszta dalej zarośnięta, jest ciągle mokro, nie ma jak skosić trawy, ani jak wyplewić z tej gliny, bo razem z chwastem wychodzi wielka bryła ziemi i zostaje dziura. A trawnik już jest "po kostki" i koniczyna zaczyna w nim kwitnąć.

A placyk pod ławkę już się robi, dzisiaj po obejrzeniu i zmierzeniu okazało się że trzeba go powiększyć, bo się ławka nie zmieści. Ławka przyjedzie w czwartek i jest piękna i bardzo "ogrodowiskowa", zobaczycie sami.. Placyk przez ten deszcz powstaje b. powoli.
Tylko te drzewka obok są jak z horroru, to te martwe głogi. Ale nie chcę teraz robić dziur w trawniku, wyrzuci się je jesienią i posadzi nowe. Więc narazie będzie i straszno i smieszno. Żeby polepszyć wrażenie ogólne, będą kwiaty w ładnych donicach, które przywiozłam z Włoch i z Niemiec.

Gabrysiu a mi się te bukszpanowe poduchy na trawniku bardzo podobają

Widzę zmiany się szykują - już sobie wyobrażam jaką cudo ławkę zamówiłaś - masz dobry gust więc spodziewam się rewelacji
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 08:50, 22 cze 2012

Do góry
Ja to wiem kiedy z odwiedzinami wpaść
Wszystkiego dobrego!

Jestem pełna podziwu dla Ciebie, mam brata we Francji
Pojechał tylko na wycieczkę , a jest już tam 18 lat
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:48, 22 cze 2012

Do góry
Zakwitł mi dziś pierwszy grzybień biały- to znak, że rozpoczyna się lato

Do zobaczenia na spotkaniu śląskim

Nasz przydomowy ogródek 08:45, 22 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A teraz wiadomość dla zainteresowanych . Wczoraj w czasie plewienia żwirku pod bonsai coś odkryłem . Myślałem że to trawa jest. Patrzę lepiej - a to młodziutka żurawka Purple Palace ( wysiała się a więc rozmnażanie z nasionek tej odmiany jest możliwe ) .

a wiec nadzieje,ze moja w jakis tajemniczy i magiczny sposob sie rozmnozy !!!!
p.s ja juz nie spalam Zbyszku, widzialam cie jak wychodziles ...
milego dnia !!!!!
Po prostu ogród... 08:42, 22 cze 2012

Do góry
Długo się zastanawiałam czemu ta jedna kulka bukszpanowa taka wygryziona z dołu i nie chce się wyrównać.

A teraz już wiem czemu, Kropka upodobała sobie to miejsce, chłodzi się w cieniu do południa.
Jak jestem w pracy to tego nie widzę, dopiero wczoraj będąc do południa w domu, odkryłam powód nierówności kulki bukszpanowej.

Przycinanie - cięcie tui 08:38, 22 cze 2012

Do góry

Danusiu a jak myślisz ja tez juz mogę lub powinnam ciąc swoje uje, tym bardziej że na dole takie są zwiędłe bidulki..?

Nasz przydomowy ogródek 08:21, 22 cze 2012

Do góry
A teraz wiadomość dla zainteresowanych . Wczoraj w czasie plewienia żwirku pod bonsai coś odkryłem . Myślałem że to trawa jest. Patrzę lepiej - a to młodziutka żurawka Purple Palace ( wysiała się a więc rozmnażanie z nasionek tej odmiany jest możliwe ) .

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:20, 22 cze 2012

Do góry
Aniu - też się ucieszyłam Ale dzisiaj pani akurat przetaczników nie wzięła... ale przywiezie jutro, razem z szałwią omszoną specjalnie dla mnie
Aniu asc - takie cuś, bylinka:

Krysiu - walczę O, pokażesz swojego pomidorka? Moje wyglądają dziwnie na razie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies