Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 23:45, 18 cze 2012

Do góry
Bożenko ,Elu , Basiu dziękuję Mszyce dokuczają i trzeba walczyć,!
Odmiany nie znam ,u mnie wszystko NN.nestety. powtarzaja kwitnienie .aż do jesieni

Ogrodnik mimo woli 23:44, 18 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie ... wespół z Irenką postanowiłyście mnie dobić ... u obu po 59 postów do zaktualizowania ... ale byłam dzielna ... ograniczę się jednak do stwierdzenia, że .......................... oczko wodne .............. też mimo woli jakby

A żebyś wiedziała, że mimo woli to oko...... najpierw trzeba było przenieść basen do pływania...... bo zasłaniał skalaniak..a skalniak też mimo woli powstał, bo nie było co zrobić z ziemia z dojazdu do domu i spod opaski.... trawa wypalona na trawnik czekała ponad rok...... Wiec stwierdziłam robimy skalniak...... teraz basen przysłaniał skalniak..wiec przesuwamy kostkę pod basen..... ale po drodze wpadły rh.... trzeba było pod nie górki usypać, bo okazało sie, ze owszek zakupiłam rh...ale na glinie mimo woli nie będą rosły..... skąd wziąć ziemie pod usypanie podwyższonych rabat na długosci kilkudziesieciu metrów????? ... Ano weżmiemy ziemie spod basenu. Dziurę sie zarówna robiac nowy trawnik. Nowy trawnik konieczny jednak na ugorze.... bo nornic i karczownik robią spustoszenie..... W pierwotnym planie miałbyć dziki trawnik...... Jak dziura wyryta to może jednak oczko wodne..... I tak ogró powstaje mimo woli..kompletnie, zupełnie, bez planu, na wariata..zamiast większy porzdek to coraz większy syf...... I wszystko mimo woli........ bo ja tak nie chciałam....
Folię pod oczko kupiłam... własnoręcznie i noznie uruchomiłąm dostawczaka i dojechaął ..i o dziwo wróciłąm z zakupem..tyle, ze nie miałkto mi pomóc załądowac tej folii do auta.. sama musiałam..ale czego się nei robi dla żab i rybek.... . Folia dowieziona..... a że jechaąłm nocą bez świateł..... to wstyd tym co mi nie cyknęłi że jedzie baba bez świateł noca.... jakie było moje zdziiwenie jak skończyły się latarnie że mam ciemno....... i gdzie to się w tym aucie uruchamia....... a zakręty u nas są zacne..... bez światełbyło trudno.....
Jutro odpoczniecie od moich postów, mi kradna prąd..a jak nie ma pradu to nie ma internetu...... tak ma być do końca tygodnia..po 10 godzin dziennie.....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:43, 18 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wróciłam późno i padam ... ale mam bardzo ważną wiadomość ... dlatego zanim moja twarz opadnie na klawiaturę i wyklika niezrozumiały ciąg znaków pochwalę się ...

dziś ...
w dniu 18 czerwca ... 2012 roku ... na moim tarasie stanęło pierwsze 13 doniczek

BUKSZPANIKÓW !!!

niniejszym czuję się od tej chwili pełną gębą ogrodowiczanką a tradycje bukszpanowe obiecuję kontynuować ...

może tylko w dororodniejszej postaci bo moje bukszpaniki bez lupy nie zauważalne ...

może też w liczbie stosowniejszej i mniej demonicznie źle wróżącej i nie pytajcie dlaczego 13 bo to wie tylko małż który je zakupił

foto jak wsadzę ... może uda mi się poczytać co z nimi począć w sensie ziemi ... nawozu i pielęgnacji ... jak nie to jutro bo oczy się kleją ...

Dumna z Ciebie jestem!!!! Prawdziwa ogrodowiczanka
Lawenda - Lavandula 23:41, 18 cze 2012

Do góry
moja lawenda świetnie sobie przezimowała, bez przykrycia - rośnie sobie pod takim murkiem od strony zachodniej...

i kilka jej fotek z tego miejsca - to jedna z moich ulubionych roslin

Ogród zapachów u Jasi 23:40, 18 cze 2012

Do góry
Vivo z tymi plagami to masz rację, teraz jest atak mszyc i wszelkiego paskudztwo zjadającego rośliny i zaczynają się choroby grzybowe.
Weroniko też miałam inne budleje, ale nie przeżyły przymrozków wiosennych, które miały miejsce kilkalat temu i już ich nie sadziłam ponownie.
Witaj Małgosiu, miło że zagościłaś w moim ogrodzie, budleja nadal kwitnie i pachnie,dołączył do niej subtelnie pachnący powojnik 'Betty Corning' .
Bogdziu co roku zachwycam się kwitnącą budleją, a ona z roku na rok jest coraz piękniejsza.Ten typ tak ma
Witaj Leno, mnie budleja przypomina wierzbę, duże ilości cieniutkich gałązek

Najstarsza ogrodniczka

i jej ulubione miejsce

Ogród w Holandii 23:37, 18 cze 2012

Do góry
Gratuluję 100

Mój kawałek raju 23:37, 18 cze 2012

Do góry
Wielkie Gratulacje.

Ogród w Holandii 23:35, 18 cze 2012

Do góry
Piękna ta rabata i też uważam, że zmiana nazwy wątku jest jak najbardziej właściwa
gratuluję pierwszej setki!

Ogród u stóp klasztoru 23:34, 18 cze 2012

Do góry
Alinko dopiero teraz skojarzyłam że Ty miałaś w sobotę Imieniny. Wszystkiego najlepszego.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 18 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Gratulacje! Ode mnie pokulkowane dzisiejsze niebo - znak, że dobrze, żeśmy pocięli bukszpany

To dobrze
Lecę w kulki... 23:31, 18 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...i szerszy plan.........busz tawułkowy

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających....tawułkowo Dobranoc

Przecudne zdjęcia Tak sobie myślę czy nie zrobiłaś byś z nich takich chmurek o różnych wysokościach - wiesz o co mi chodzi? Ciekawe jak by to wyglądało, bo okazów masz dość na takie coś
Rododendronowy ogród. 23:30, 18 cze 2012

Do góry
To jeszcze pokażę pana żabkę który dziś bardzo głośno nawoływał w moim stawku panią żabke.Nie wiem czy przyszła.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 18 cze 2012

Do góry
Gratulacje Sebciu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 18 cze 2012

Do góry
Gratulacje! Ode mnie pokulkowane dzisiejsze niebo - znak, że dobrze, żeśmy pocięli bukszpany
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 23:26, 18 cze 2012

Do góry
nika napisał(a)
Dzisiaj straszny upał... na prace w ogrodzie jakoś nie mam ochoty
Spragnionych ochłody zapraszam na miętowe lody z czekoladą i kawkę z kremową pianką

To ja sie pisze na taka kawke i lody
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:22, 18 cze 2012

Do góry
Super foteczki
Gratulacje Sebek

Moje roślinki 23:22, 18 cze 2012

Do góry
Ja za kotami nie przepadam, ale tego to bym przygarnela.Jest taki slodki.

Dolina Tęczy 23:22, 18 cze 2012

Do góry
Oj wiało, wiałooooooooo !

Moja powojnikowa ściana w końcu się zagęszcza
]

To chyba będzie mój ulubiony clematis
Kupiony od babinki "z ulicy" - niestety bez etykiety.

I na koniec jeszcze murek po deszczu

Moje poletko 23:21, 18 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Zakwitła stara różanka.Na nową czekam ! Już są pączki

Piękne!
Jaka to odmiana? Pachną? Powtarzają kwitnienie? Że zdrowe, to widać!
Ogród w Alei Lipowej... 23:19, 18 cze 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies