Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Holandii 22:37, 18 cze 2012

Do góry
A proszę bardzo!
Ciągle mi brakuje tej trawy Carex Snowline, żeby ten kawałek skończyć.

Zielonym do góry czyli trudne początki .... 22:36, 18 cze 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 22:35, 18 cze 2012

Do góry
nie ... wespół z Irenką postanowiłyście mnie dobić ... u obu po 59 postów do zaktualizowania ... ale byłam dzielna ... ograniczę się jednak do stwierdzenia, że .......................... oczko wodne .............. też mimo woli jakby
Ogród w Alei Lipowej... 22:34, 18 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No i dziś znowu " szaleństwo od morza aż do Podhala "....

miłego kibicowania

Jestem po obiedzie właśnie, ale tymi truskawkami mnie kilnęłaś - zostało coś??

Sebek no co Ty wszystko poszło w oka mgnieniu
Namawiam do zrobienia, one są pomazane białą czekoladą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:34, 18 cze 2012

Do góry

Przed cięciem odgarnąłem korę na bok. Dzięki temu łatwiej było wyzbierać gałązki i listki, ale nie wszystkie.

Ciach ciach ciach - i już kuleczki Z tych jestem najmniej zadowolony

Za to te wyszły fajnie

Moje poletko 22:33, 18 cze 2012

Do góry
Zakwitła stara różanka.Na nową czekam ! Już są pączki

Rodzaje donic 22:32, 18 cze 2012

Do góry
Witam i o poradę pytam... (gdzieś to już słyszałem).
Otóż zamierzam posadzić w donicy (jak ta na obrazku... chociaż tam jest wykorzystana jako kosz) drzewko z cienkim pniem i rozłożystą koroną. Dookoła coś zwisającego. Czego powinienem poszukać? Pojemnik jest duży (ponad 100 litrów). Jak dobrać roślinkę do drzewka żeby żyły w symbiozie. Czy 10 cm groszek ceramiczny na dnie jest lepsze od otworu i podstawki?

Za p(odpowiedzi) z góry dziękuję i pozdrawiam

ogryzek początkujący ogrodnik
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 18 cze 2012

Do góry
Zacząłem od żywopłociku pod studnią - wykopałem spomiędzy nich trzmieliny i posadziłem gałązki bukszpanu - mam nadzieję, że się przyjmą....

Przyszła kolej na wrocławskie kule, jeszcze nieuczesane

Mój kawałek raju 22:29, 18 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, cudne roze i piwonie. Ale warzywniak tez sie elegancko prezentuje

A jak Twoje wiszace truskawki sie sprawuja. Ta rozowa jest bardzo ciekawa

Wegorz w zalewie..... pamietam z dziecinstwa, uwielbialam

Boćku właśnie dzisiaj zrobiłam im zdjęcie i zjedliśmy dzisiaj po jednej

O rany jakie truskawki Moje to jakies kartofle a Twoje jak z zurnala... Ze o ostrozkach nie wspomne...
Moje poletko 22:27, 18 cze 2012

Do góry
Róże już nadają

[img

size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/16/167168/original.jpg[/img]

Mój kawałek raju 22:26, 18 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Te dwa zdjęcia powalają na kolana ostróżka i bodziszek tyle wiem ale jakie dokładnie to są odmiany Aniu?

Aniu to są zdjęcia samych ostróżek jasnoniebieska to Blue Bird, biała to Galahad,ta najciemniejsza'Purple Passion' wszystkie z serii Pacyfic

Dzięki Aniu, nie wiem co mi z tym bodziszkiem do głowy strzeliło
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:26, 18 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Kasia, ale super zakatek Slicznie, bardzo mi sie podoba Fajnie, ze wkomponowalas trawy

No, ale ostrozki to Ty Kochana masz pierwsza klasa. Coraz bardziej ich pragne
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:26, 18 cze 2012

Do góry
juitro też odpowiem na wszystkie posty z wczoraj ... bardzo dziękuję za pomoc w zidentyfikowaniu tajemniczej roślinki ... jesteście niesamowici ... i oczyszczę się tylko z podejrzeń o jakieś specjalne zabiegi unicestwiające tą piękność ... sama znikła ... najprawdziwsza to prawda ...
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 22:25, 18 cze 2012

Do góry
Obiecane zdjęcia
najpierw trochę oczkowej flory i fauny
To flora:

a to faun

Bajkowy ogród Weroniki 22:24, 18 cze 2012

Do góry
Bogdziu i Sebku, a co miałam z nimi zrobić... Wiosną będzie ich znów sporo, a potem znów trzeba trochę uszczuplać. Daję jak są chętni, i jest im po drodze. Podobnie jest ze skalnicami.
Bogdziu, możesz zrobić sadzonkę, ja też przygotuję Ci piwonię, a potem będziemy się martwić, jak je wymienić. Od zachodniej strony mamy lasek, a przed nim różaneczniki, teraz powstaje tam dodatkowa rabata, może tam znajdzie się miejsce na duże parzydło...
Irenko, chyba są jeszcze inne przetaczniki.Róże Dallas jeszcze pokażę, bo ładna.
Justynko, załóż swój wątek, od początku rób relacje z zakładania swojego ogrodu. Wiesz, z doradcami łatwiej i sympatyczniej pracować.
Z trudem wgrałam zdjęcie z surfinią czerwoną, pachnącą, którą dostałam w prezencie.
Pod nią zielono, na razie, zaraz będzie tu kolorowo, lilie i róże już się szykują na swoje wejście.

Taki zachód słońca utrwaliłam wczoraj z mojego balkonu zachodniego. Na dzisiejszą DOBRANOC.

Rododendronowy ogród. 22:24, 18 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Pszczolki boskie, ale sie uwijaja i ile pylku nazbieraly A dzwonki cudne

Co do chleba, ja czasami pieke razowca na swoim zakwasie. Moj zakwas ma ponad rok i wciaz jest zywotny. Trzeba go tylko systematycznie dokarmiac i co jakis czas odswiezac. Jesli drozdze sa malo aktywne trzeba mu sypnac odrobinke glukozy. Ja i moj mlody lubimy ciezkie, gliniaste i wyraznie kwaskowe razowce z maki 2000, a M z kolei woli mieszany. On taki delikatny jest Moj M znaczy sie

Usciski

O to jest nas coraz więcej. Ja tez jestem ,,delikatna" i wolę z mieszanej mąki. To jeszcze napisz o tej glukozie. tak dosypujesz ,zamieszasz i nic więcej?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:23, 18 cze 2012

Do góry
wróciłam późno i padam ... ale mam bardzo ważną wiadomość ... dlatego zanim moja twarz opadnie na klawiaturę i wyklika niezrozumiały ciąg znaków pochwalę się ...

dziś ...
w dniu 18 czerwca ... 2012 roku ... na moim tarasie stanęło pierwsze 13 doniczek

BUKSZPANIKÓW !!!

niniejszym czuję się od tej chwili pełną gębą ogrodowiczanką a tradycje bukszpanowe obiecuję kontynuować ...

może tylko w dororodniejszej postaci bo moje bukszpaniki bez lupy nie zauważalne ...

może też w liczbie stosowniejszej i mniej demonicznie źle wróżącej i nie pytajcie dlaczego 13 bo to wie tylko małż który je zakupił

foto jak wsadzę ... może uda mi się poczytać co z nimi począć w sensie ziemi ... nawozu i pielęgnacji ... jak nie to jutro bo oczy się kleją ...
Rododendronowy ogród. 22:20, 18 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pszczolki boskie, ale sie uwijaja i ile pylku nazbieraly A dzwonki cudne

Co do chleba, ja czasami pieke razowca na swoim zakwasie. Moj zakwas ma ponad rok i wciaz jest zywotny. Trzeba go tylko systematycznie dokarmiac i co jakis czas odswiezac. Jesli drozdze sa malo aktywne trzeba mu sypnac odrobinke glukozy. Ja i moj mlody lubimy ciezkie, gliniaste i wyraznie kwaskowe razowce z maki 2000, a M z kolei woli mieszany. On taki delikatny jest Moj M znaczy sie

Usciski
Ławka w ogrodzie 22:17, 18 cze 2012

Do góry
Dorzucam ławkę z poznańskiego Ogrodu Botanicznego. Jest inna. Zdecydowanie...
Postawić trawkę nad i... 22:15, 18 cze 2012

Do góry
I to tyle...
Rutynowo : podlewanie, nawożenie, opryski ( okropna mszyca!!!), wyrywanie chwastów...obserwacja robót.... i marzenia na ławeczce...
Wrzucam dwie od Kapisaów...romantyczne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies