A jeszcze kilka drobnostek zauważyłam
Kapitalny kwiatostan pennisetum
Dainty Bess zamykająca się wieczorem
No i chyba dawno nie było ujęć ogólnych
przycięta jesienią jabłoń prezentuje gąszcz odrostów, które trzeba by przyciąć, ale nie wiem jak
I panorama ogólna strony północno-zachodniej
I jeszcze poczekalnia - wszystko to, oprócz jednorocznych, czeka na swoje miejsce. Głownie ilex golden dem, który pięknie się wybarwił, mimo, że słońca to było jak na lekarstwo
No Agatko...ile Ty tego ogrodu jeszcze masz? Kompozycje piękne...ach i ten klimatyczny mur z omszoną cegłą....podoba mi się . I w końcu pogoda się chyba poprawiła?
Przywiozłam sobie ostatnio do domu drzewko - buk Atropunicea (fagus sylvatica Atropunicea )
Kręciłam się kilka razy obok niego aż w końcu zabrałam do domu
Gabrysiu milo mi, że zajrzałaś i oczywiście zapraszam w każdej wolnej chwili
Czerwień pysznoglówek jest bardzo intensywna - myślę, że ta ilość powoduje, że kolor jest taki wyraźny.
Natomiast trawnik ..... niestety to moja bolączka - tak na prawdę nigdy nie był zakładany
Aniu asc - ja sobie tez wspominam Ciebie, bo tak jak powiedziałam wcześniej przyjechałam naładowana po spotkaniu bardzo pozytywną energią, która teraz procentuje - wreszcie działam u siebie w ogrodzie
Mam nadzieję, że wszytskie bukszpanki się przyjmą
A ja wczoraj dostałam oczekiwaną przesyłkę od Ani an_tre - pysznogłówka w kolorze różowo - fioletowym Aniu serdecznie dziekuję - nie moge doczekac sie już przyszłego roku, kiedy zakwitnie
Dodam, że paczuszka była bardzo profesjonalnie zapakowana