Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 18:45, 18 cze 2012

Do góry

Uploaded with ImageShack.us
W cieniu - zacieniona 18:27, 18 cze 2012

Do góry
Rośnie bukszpanowy trójkącik...jeszcze maleńki,ale należę do cierpliwych i poczekam....
W cieniu - zacieniona 18:24, 18 cze 2012

Do góry
Po burzy...i strasznej ulewie...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:15, 18 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Nabyliśmy dzisiaj okazyjnie 10 małych cisów, przekonała nas cena bo mieliśmy przecież już nic nie kupować ) za takie same a nawet mniejsze w ubiegłym roku płaciliśmy 3 razy więcej

Co tam cisy.... ta ślicznota z tyłu jest urocza...
Kocham i nienawidzę ;) 18:14, 18 cze 2012

Do góry
a to widok z bliska na tą nieszczęsną rabatę obok tarasu
Kocham i nienawidzę ;) 18:11, 18 cze 2012

Do góry
MarekW to jest las mieszany, sosnowo-dębowy.

zależy mi żeby ogród miał naturalny charakter, wkomponował się w otoczenie. lubię bardzo byliny, krzewy. Chciałabym, żeby dom otaczał gąszcz roślin. Lubię rośliny o nietypowym wyglądzie jak np ten

cyprysik japoński

Uwielbiam hosty

i żurawki

to moja szkółka leśna

i taki mam widok z tarasu

mieszkam tu prawie 5 lat ale dopiero teraz mam czas żeby zająć się na serio ogrodem.

takie pytanie techniczne-zdublowałam wątek. jak mogę go skasować?
Początki w Kruklandii 18:06, 18 cze 2012

Do góry
Jest już cyprysik i między nim a pierwszym doniczkowym bukszpanem wsadziłam rozplenicę.

Bukszpany będą musiały być ogromne żeby to jakoś wyglądało, bo odstępy są spore....
Liliowce narazie zostają....może wytrzymam do jesieni

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:06, 18 cze 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Jako pierwsza strona wschodnia

Taras jest boski....... gdybym teraz budowała dom..to z takim zadaszonym tarasem......zazdraszczam.... nawet dziś wymianiałam co bym zmieniłą na drugi raz budując dom..taras jest numerem 1.
Schowek - spiżarka przy kuchni, mój schowek na narzedzia...i piwniczka..reszta niech jużbedzie jak jest.....
Domek śliczny..... i ładnie sie komponuje w otoczeniu.... dużo niebieskiego i białego....rośłiny o srebrnych lisciach.... różwe też pięknie...Boziu patrząc na twó jdomek...zmienia mi się zamiłowanie kolorów....
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 17:56, 18 cze 2012

Do góry
A oto i 2-ga z dam...myslam wtedy ,ze juz ostatnia... ale los czasami plata nam figle...
Ta rowniez bardzo intensywnie pachnie, nieco nizsza ale za to juz kwitnie 3 raz!!!! Kwiaty duzo mniejsze niz przy pierwszym kwitnieniu ale za to ten intensywny zapach... uwielbiam

... a teraz roza, ktora posadzilam obok jadalni przy oknie to Pierre de Ronsard , roza pnaca do 3 m.
To jej pierwszy rok ale widzialam 3 latke i niemal nie zemdlalam!!!

Mój 4 arowy azyl... 17:53, 18 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
W dalszym ciągu kwitnie i nowe pędy wypuszcza skrętnik od Bogdzi
Bogdziu, jeszcze raz serdecznie dziękuję

super ten skrętnik
Kocham i nienawidzę ;) 17:51, 18 cze 2012

Do góry
Witam serdecznie!
Zanim trafiłam na forum myślałam sobie "ale to projektowanie ogrodów jest proste", kupujesz krzaka sadzisz go i gotowe. a guzik prawda!
Po obejrzeniu Waszych ogrodów spaliłam się ze wstydu... U Was tak pięknie, kolorowo a u mnie misz-masz, byle co, byle gdzie...Czarna rozpacz

uwielbiam rośliny, mój dom stoi koło lasu więc dużą część roboty odwaliła za mnie natura ale i dla mnie coś się znajdzie. Wyszukuję rośliny, sadzę i kombinuję. Dlatego kocham mój ogród i jednocześnie nienawidzę go bo nie wiem co z czym i gdzie sadzić...

moja działka jest długa i wąska, 12 m szerokości, z tyłu domu ok. 50 m długości, strona południowa. Marzy mi się taki leśny ogród, paprocie, parzydła, funkie, tawuły...

najgorzej mam z rabatą od srtrony sąsiada bo widok szpecą stare rozwalone szopy. zasadziłam tam wszystko co wpadło mi w oko Jest i pigwowiec, juka, azalie, piwonia, perukowiec, oczar, ketmie syryjskie itd, itd. Ale jakieś niskie to i dalej widzę to sąsiedzkie pobojowisko
od strony lasu mam bez, tawuły, funkie, konwalie, ognik takie pierdołki same.Z tyłu posadziłam na połowie ogrodu miłorząb, metasekwoję, tulipanowca, jodłę koreańską, świerk. Taki niby lasek.

jeśli znajdzie się życzliwa dusza co podpowie w jakim kierunku z tym ogrodem iść będę wdzięczna do grobowej deski

Ogrodnik mimo woli 17:48, 18 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Obejrzałam; powojniki super, zwłaszcza ten w przekwicie
perukowce uwielbiam, więc też mis ie twoje podobają z lawenadami zrobione super, ale jedną rzecz bym zmieniłą; wg mnie ta skarpeta pod katalpą ma za małą średnicę, powiększyłąbym i dołożyła hosty i żurawki, albo żurawki trawy

Dołoże, bo śrenica skarpety będzie aż za słupek do prądu..słupek musi zostać, bo wpinam do niego basen i lampki świąteczne.... dlatego tam dałam te wielkie hosty Orange.....a resztę dałąm te jasne..ale mam ich za mało i chyba hosty dam w dwóch rzędach..nie będę już mieszać rodzajów....
Docelowa głębokość..... (skos po prawej do poprawy..... zrobimy nowe uskoki,,,tylko oko się powiększy.. ) Nie mam prenensji do chłopaków, oczka nigdy nie robili..a i tak dobrze, że chcą mi kopac w ten upał Lekkie niedogadanie się...

Wody mi bedzie pod pachy Wieczorkiem jadę po folię.....

no to fajnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:42, 18 cze 2012

Do góry
Rozszyfrowałam tę róże, to Angela, róża parkowa, może byc też do cienia, dlatego ja kupiłam, bo tamaryszek tworzy cień; kupowałam ją w RosaĆwik

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:32, 18 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
Cos obrzydliwego zjada moje skalne czosnki - Co to takiego ?!!!

Elu, czosnki są z rodziny liliowatych a lilie - wiadomo - uwielbia poskrzypka liliowa!. To taki śliczny, czerwony owad, który składa jaja na liściach lilii. To obrzydlistwo, to jego larwy w specjalnym śluzie, który odstrasza ewentualnych na nie amatorów. Właśnie te ukryte larwy zżerają Ci liście czosnków. Trzeba to bezwzględnie tępić, także owady.
Jak wyglada poskrzypka - owad? Wstawiłam jej zdjęcie w artykule o szachownicach /portrety roślin/
Acha, poskrzypka lubi wszystkie rośliny z liliowatych!
Mój 4 arowy azyl... 17:17, 18 cze 2012

Do góry
W dalszym ciągu kwitnie i nowe pędy wypuszcza skrętnik od Bogdzi
Bogdziu, jeszcze raz serdecznie dziękuję

Mój 4 arowy azyl... 17:16, 18 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Już takie duże??? U mnie jeszcze maleńkie pączki...

Ale piękność!
pozdrawiam Basiu
Mój 4 arowy azyl... 17:13, 18 cze 2012

Do góry
Elfiku, tak wyglądają pierwsze pączki Twojego-mojego skrętnika

Zdjęcia wczorajsze

A to zdjęcie zrobione dzisiaj. Ciepło jest i kwiaty szybko się otwierają
Na okrągło:) 17:03, 18 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
No jakoś tak....łuczek z bukszpanu i hortensja

No i ten bukszpan musiałby być na sporą szerokość, ale może faktycznie???
Na okrągło:) 17:00, 18 cze 2012

Do góry
No jakoś tak....łuczek z bukszpanu i hortensja
Ogród w Holandii 16:56, 18 cze 2012

Do góry
No dobra! Teraz się pochwalę co upolowałam. Oto wypasiona, wielgachna, no po prostu superowa róża Eden Rose:

A tu , juz tak dla przyjemności, wczoraj posadzony Leonardo da Vinci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies