Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

KasiaWB 23:16, 18 sie 2012

coś kupiła, widziałam i ja się cieszę, że Ciebie "zobaczyłam" )
Moniika 10:57, 19 sie 2012

Dzięki Dziewczyny.
Przyjechałam zmęczona w końcu wyjechałam z domu o 7.00 a wróciłam po 20, Na spotkaniu było bardzo sympatycznie, poznałam "na żywo" Anię Monte i Ewelinę - przesympatyczne, fajne dziewczyny. Ania to bardzo życzliwa, wyjątkowo sympatyczna, pełna energii osoba. Ma śliczny ogród, pełen skarbów. Ewelina zresztą też jest super - było bardzo miło je poznać.
Kupiłam kilka roślin oto one:
dwie świerki o niebieskawych igłach inne niż te wszystkie iglaki które mam w siebie, cztery żurawki o jasnych liściach, dwie hortensje, dwie trawy; hostę - z małymi listkami - też jej jeszcze nie mam
Moniika 11:08, 19 sie 2012

Ania i Ewelina na ławeczce w głębi ogrodu.

Ogród pokazowy piękny, zdecydowanie warty wycieczki. Widziałem dożo fajnych zestawień które może kiedyś uda mi się zrealizować u mnie.
W szkółce dostaliśmy duży rabat na zakupy.
Dziś ładny dzień spróbuję więc coś posadzić..
kasik778 11:17, 19 sie 2012

Super są te spotkania ogrodowiskowe
następne u Kapiasów, mam nadzieję, że też będzie cudownie.
a zakupy konkretne, będziesz miała co robić
a jakie trawy kupiłaś?
monteverde 11:18, 19 sie 2012

A ja gotuję obiad u nas upał narazie nie wyjdę do ogrodu, po wczorajszej Austerii naszła mnie ochota na rosół z wiejskiej kury, jak masz ochote to przyjeżdżaj
Moniika 11:43, 19 sie 2012

monteverde napisał(a)
A ja gotuję obiad u nas upał narazie nie wyjdę do ogrodu, po wczorajszej Austerii naszła mnie ochota na rosół z wiejskiej kury, jak masz ochote to przyjeżdżaj

Dzięki Kochana aż ślinka leci na ten Twój rosołek Moja Maja jutro na kolonie wyjeżdża - mam dzień pakowania Ja spróbuję kurki na obiad przygotować Pomidorki od Ciebie dziś na śniadanko jedliśmy Wszystkim bardzo smakowały Jeszcze raz dziękuję Serdeczne pozdrowienia dla P. Mariana Jesteście wyjątkowi w najlepszym tego słowa znaczeniu
AniaK 11:43, 19 sie 2012

Ach te spotkania, tylko czemu tak daleko.

Moniko fajne zakupy, teraz tylko sadzić. Ja wracając z Karpacza tak żałowałam, że samochód cały zapakowany, bo tam po drodze fajne centra ogrodnicze widziałam. Ale udało mi się wcisnąć dosłownie kilka malusich roślinek.

Aniu nie ma to, jak taki prawdziwy rosół
Moniika 11:49, 19 sie 2012

kasik778 napisał(a)

a jakie trawy kupiłaś?

Trudno mi odpowiedzieć bo duża część roślin np żurawki, nie miała "metek" i brałam na "oko" czego strasznie nie lubię... Jedna trawa to miskant , bo mi Ania powiedziała , druga... nie wiem ale mam ją już u siebie i dobrze rośnie a także tam w ich ogrodzie była wielka jej kępa która b. mi się podobała, zresztą za 10 zł ją kupiłam a to dużo taniej niż u mnie

Dostałam po za tym od Ani ognika a od Roberta wielkie dwie kępy irysów i juke a od Ewelinki też śliczną roślinkę której nazwy zapomniałam ale się dopytam przy okazji ;

monteverde 12:10, 19 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Dzięki Kochana aż ślinka leci na ten Twój rosołek Moja Maja jutro na kolonie wyjeżdża - mam dzień pakowania Ja spróbuję kurki na obiad przygotować Pomidorki od Ciebie dziś na śniadanko jedliśmy Wszystkim bardzo smakowały Jeszcze raz dziękuję Serdeczne pozdrowienia dla P. Mariana Jesteście wyjątkowi w najlepszym tego słowa znaczeniu

To życzę przyjemnego pakowania, cieszę się, że pomidorki smakowały, napisz jak wyszly kurki pozdrawiam
tengel27 12:21, 19 sie 2012

Monika352 napisał(a)

a jakie trawy kupiłaś?

Trudno mi odpowiedzieć bo duża część roślin np żurawki, nie miała "metek" i brałam na "oko" czego strasznie nie lubię... Jedna trawa to miskant , bo mi Ania powiedziała , druga... nie wiem ale mam ją już u siebie i dobrze rośnie a także tam w ich ogrodzie była wielka jej kępa która b. mi się podobała, zresztą za 10 zł ją kupiłam a to dużo taniej niż u mnie

Dostałam po za tym od Ani ognika a od Roberta wielkie dwie kępy irysów i agawę a od Ewelinki też śliczną roślinkę której nazwy zapomniałam ale się dopytam przy okazji ;

Czy piszesz o tej trawce pośrodku fotki? Czy to nie będzie może turzyca palmowa (Carex muskingumensis ) ? Mam taką nad oczkiem.