tu bym chętnie namówiła netę, żeby ciut 'oberwać' brzeg warzywnika na rzecz kontynuacji tej rabaty przez warzywnikiem,nawet nie zbyt szeroko, żeby właśnie coś tam się działo
fajny plan, nawet bardzo fajny.
naprzeciw tarasu mozna zrobić takie 'zęby ' i tak cofnąc rabatę , żeby nie była za szeroka, albo skośnych linni poszukać.
I nad placykiem wyprowadzić mozna linię równoległą do jego krawędzi i nia zamknąć trawnik.
Hi hi, Aniu odpowiedziałas od razu na moje drugie pytanie, bo de facto chciałam podpytać kto Ci podpowiadał, bo "słyszałam", że własnie ktoś z fajnymi pomysłami
Asia jak zwykle trafiła w sedno! ja strasznie nie lubie gdy ktos pisze " nie ogarniam zwolnij"itp jak ktoś nie ma czasu (ochoty) na czytanie kogos watku ze zrozumieniem to niech chociaż się do tego nie przyznaje bo to takie nie grzeczne wedlug mnie..
a jesli chodzi o wersje to mi sie podoba pierwsza falista
pytałaś u mnie Aneta o ścieżkę, ja za dużo mam stron, nie ogarniam gdzie o czym była rozmowa. zapisuję tylko linki, piny i rysunki na komputer. jesli chodzi o moją ścieżkę to plan jest na taką , podsunęla mi go kasia_w która wedlug mnie obok naszej macadami jest drugą niezwykle inteligentną i nietuzinkowa osobą z wyszukanym gustem i dobrym okiem. oczywiscie poza magnolia, Toszka czy szefową bo to u nich oczywiste
Nie przepraszaj. Uwielbiam jak się odzywasz, bo masz dobre oko.
Wbiłaś mi ćwieka tym, ze trzeba by powtórzyć taki żywopłocik jeszcze gdzieś, bo faktycznie trzeba. Tylko nie ma gdzie
Nie wiem czy o tym samym miejscu mówimy, ale za warzywnikiem jest wybrukowany plac, na którym będzie wiata garażowa, wiec warzywnik będzie sąsiadował ze ścianą garażu.
Z obu stron placyku, jest miejsce na nasadzenia. Placyk będzie zadaszony (tu myślę o nowoczesnej konstrukcji). Na całej dolnej części ogrodu na razie posiana jest jedynie trawa, nie ma wyznaczonych rabat (oprócz tych na rysunkach), więc jesli widziałabyś zmiany, to jeszcze można je wprowadzić. Może wrzucę zdjęcie placyku, to będzie widac co tam jest i jak on jest usytuowany. Zdjęcia troszkę stare więc prosze nie patrzeć na bałagan.
A co do miejsca naprzeciwko tarasu, to o jakiej linii myślisz?
za warzywnikiem jest tak pusto, placyk wypoczynkowy jest trochę jakby niewpisany w otoczenie.
Przy tarasie, tzn naprzeciwko niego można jeszcze poszukać lini, które lepiej się wpisze w otocznie, choć tu się nie upieram
tu akurat piny się trochę przydaja, bo pokazują do czego Ty dążysz, a to jest najważniejsze. Bo pod hasłem ogród nowoczesny i minimalistyczny mogą być bardzo różne wyobrażenia o ogrodzie.
Czy to maja byc mocne, zdecydowane bryły, czy może zwiewne łany, monorchomatyczne plamy i dywany, czy jakaś zabawa kontrastem- piszę tu o nasadzeniach.
Ja bym jeszcze popracowała nad kształtem rabat i trawnika, cos mi tam jeszcze zgrzyta
Edit- Ja zrozumiałam, ze to pytanie. A to była odpowiedź )))
Ok, to jak już do mnie dotarło, to podpowiedz prosze jeszcze na co zwrócic uwagę, jak Ty byś się do tego zabrała, od czego zaczęła, jakie rośliny doradziła.
Marta...gdyby nie to żeś chora to bym Cię przez kolano przełożyła!
Foty Twojego ogrodu nic nie warte! Aleś mnie zezłościła kobieto...normalnie napić się będę musiała....
Zdrowiej bo to pewnie przez chorobę takie głupoty wygadujesz