Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pszczelarnia 19:23, 05 lis 2016

Do góry
Cudniasta jesień, magnolia ma jeszcze tyle liści
U mnie baaaardzo chorowala i obawiam się co będzie wiosna Ta ławeczka u Ciebie to a lajkrą chyba bo mieści sporo chętnych
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 18:48, 05 lis 2016

Do góry
Mój tegoroczny, wiosenny, nabytek - nowość Magnolia Sunsation
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:47, 05 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Chelsea barracks garden. Ale widzę że troszkę tam dorobilam sobie wyobraźnią. Moze jedbak cis rozjaśni. A jak nue to narysuje

Zaraz sobie to wygooluję

Tak tak ... narysuj)))) plissssssss
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:46, 05 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Jankosiu masz rację ze kołem w trawie podkreślamy koło w ścieżce. Fakt ale też je wklejamy w otoczenie. Nie musi b

yć to koło z kostki,gdyby było z różnych wysokości wtedy super by było je wylać w szacunek

w sensie takie betonowe koło
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:44, 05 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Mam na myśli koło w trawie z pierwszej mojej propozycji. Twoja z kołem i ławką obejrzę z komutera na spokojnie.

To ja cierpliwie poczekam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:44, 05 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Wpadam z telefonu na moment. Ren to koło można zrobić faktycznie jako murek i to murek i różnych wysokościach tzn w najwyższym miejscu na na wys ławki i na nim lawke i obnizac go az do poziomu ziemi. Pamiętasz,w tym roku na chałwa był ogród z takim kołem murkiem.

Właśnie właśnie różne wysokości) tak to sobie zaczęłam wyobrażać ... tzn po tym jak inspirację zobaczyła sama bym tego nie wymyślila przecież ... no oczywiście że nie pamiętam ... chyba sobie zrobię porządny przegląd
Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 11:32, 05 lis 2016

Do góry
mira napisał(a)
Ten krzew z daleka przyciągnął mnie i okazało się że to jest magnolia jak nam powiedziała Pani Zofia ale nazwy nie znała. Taka mała i późno kwitnąca wszak byl 9 czerwiec

zgadza się ! magnolia siebolda - piękna i niepospolita. Namierzam się na nią już kilka lat, jest problem z dostępnością a szkoda!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:26, 05 lis 2016

Do góry
Chelsea barracks garden. Ale widzę że troszkę tam dorobilam sobie wyobraźnią. Moze jedbak cis rozjaśni. A jak nue to narysuje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:13, 05 lis 2016

Do góry
Jankosiu masz rację ze kołem w trawie podkreślamy koło w ścieżce. Fakt ale też je wklejamy w otoczenie. Nie musi b

yć to koło z kostki,gdyby było z różnych wysokości wtedy super by było je wylać w szacunek

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:11, 05 lis 2016

Do góry
Mam na myśli koło w trawie z pierwszej mojej propozycji. Twoja z kołem i ławką obejrzę z komutera na spokojnie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:10, 05 lis 2016

Do góry
Wpadam z telefonu na moment. Ren to koło można zrobić faktycznie jako murek i to murek i różnych wysokościach tzn w najwyższym miejscu na na wys ławki i na nim lawke i obnizac go az do poziomu ziemi. Pamiętasz,w tym roku na chałwa był ogród z takim kołem murkiem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:57, 05 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Moim zdaniem nie ma się co przesadnie przejmować niektórymi elementami otoczenia domu, taka już specyfika naszych domostw ☺. Muszą też spełniać rolę użytkową i nie zawsze wszystko da się idealnie dograc, tj np uniknąć widoku bram itp.

Ta ścieżka znów tak złe nie wygląda i poza tym jest dla Was mocno praktyczna. Na pewno Magnolia pomoże Ci ja pięknie wkomponowac w całość i znikną dylematy. Od tej strony powyżej fajnie by chyba wyglądało przyciągnięcie kulek na drugą stronę Koła . Ciekawa jestem tego rozwiązania z obniżeniem poziomów.

To fakt jest funkcjonalna więc chyba nie wypali pomysł z obniżeniem jej ale rozważam zrobienie murku coś na wzór tego: https://pl.pinterest.com/pin/353321533250403795/
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:24, 05 lis 2016

Do góry
Moim zdaniem nie ma się co przesadnie przejmować niektórymi elementami otoczenia domu, taka już specyfika naszych domostw ☺. Muszą też spełniać rolę użytkową i nie zawsze wszystko da się idealnie dograc, tj np uniknąć widoku bram itp.

Ta ścieżka znów tak złe nie wygląda i poza tym jest dla Was mocno praktyczna. Na pewno Magnolia pomoże Ci ja pięknie wkomponowac w całość i znikną dylematy. Od tej strony powyżej fajnie by chyba wyglądało przyciągnięcie kulek na drugą stronę Koła . Ciekawa jestem tego rozwiązania z obniżeniem poziomów.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:49, 04 lis 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Reniu, Magnolia proponowała odwrotnie: kostka zostaje, trawnik się obniża.

ale ja nie chcę eksponować kostki a w sumie to ona proponowała, że obrzeże kostki tylko zostaje ... czyli to musiałoby być z robione z półokrągłego krawęznika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:42, 04 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja zrozumiałam, że o coś takiego: https://pl.pinterest.com/pin/353321533250433626/

Reniu, Magnolia proponowała odwrotnie: kostka zostaje, trawnik się obniża.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:35, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pomysł Magnolii i Ani z drzewem w kostce jest superowy, jak u Iwony
tylko trzeba by było wybrac coś co kostki korzeniami nie wypchnie

Magnolia, to coś mi się zdaje, kule proponowała?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:53, 04 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

zajrzałam na moment jeszcze. Ren, musze spadać, koniecznie.
Czuję że się martwisz, ale nie ma o co, będzie dobrze, teraz też jest dobrze na tym etapie.
Musze ci wytłumaczyć co maiłam na myśli że frontu nie czyta się tyłem- tzn że nie ogarniasz jednym spojrzeniem, więc nie musi nawet być spójnie, nic innego.
Wrócę wieczorem, jeśli mi się uda, albo jutro wieczorem.
Postaram się, bardzo.
Nie martw się

W sumie racja.
U Przemka w Ogrodzie małym ... przód jest w liniach prostych, tył w łukach ... Jednocześnie się nieogląda w realu. Tylko my na fotkach mamy wszystko jednocześnie, ale postrzegamy te części ogrodu osobno.

Podobnie u Ciebie Reniu, dopiero na planie wszyscy zobaczyli, że różne są linie. Jak pokazywałaś fotki, tego nie było widać.

To tak, jak u mnie z kolorami. Odcienie różu i czerwieni są w zupełnie innych miejscach ogrodu. Nie patrzy się jednocześnie na nie. Jedno nie wyklucza drugiego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:10, 04 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Czuję że się martwisz, ale nie ma o co, będzie dobrze, teraz też jest dobrze na tym etapie.
Musze ci wytłumaczyć co maiłam na myśli że frontu nie czyta się tyłem- tzn że nie ogarniasz jednym spojrzeniem, więc nie musi nawet być spójnie, nic innego.
Postaram się, bardzo.
Nie martw się

Ach to mnie uspokoiłaś dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:57, 04 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Nie uciekaj jeszcze magnoliooooo!!!

Postaram się, bardzo.
Nie martw się
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:53, 04 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

zaraz muszę uciekać, zajrzę ale wieczorem, albo jutro.... a najpóxniej w poniedziałek, bo w weekendy to urwanie głowy jest.
NAPISZ MI WIADOSC przypominajkę, dobrze?
dobrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies