Dzięki Ci Celinko! Żywopłot bardzo cenie, daje mi prywatność i mogę latać w szlafroku i walkach na głowie jak mam ochotę
W sprawie kancikow , cieszę sie ze nie tylko ja walczę z kancikiem ciekawe kiedy sie z tym uporam , cienko to widzę szczerze mówiąc bo z pracy wracam po prostu wykończona a w weekend jede po córkę odebrać z koloni pozdrawiam Cię serdecznie m
Ale masz cudnie!!
Żywopłot obłędny!
mam taki sprzęt do kancików,ale zanim poprzycinam całość to się umęczę okrutnie!
Chyba muszę jakąś technikę wymyśleć,bo przy wyciąganiu ustrojstwa z ziemi, zawsze opsypuje mi się trawnik i robota dodatkowa żeby wygrabić.
Oj chyba zaplątałam wypowiedź,ale może się domyślisz o co mi chodzi!
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...
Zbyszku! już się melduję bardzo dziękuję za pamięć, odwiedziny i opiekę nad moim wątkiem podczas mojej nieobecności, to bardzo, bardzo miłe nawet nie wiesz jak bardzo. Wzruszyłam się.
Wasz ogród wygląda pięknie i elegancko, śledzę jego zmiany od początku i podziwiam pracę oraz jej efekty
Przesyłam serdeczności oraz gratulacje z okazji narodzin wnuczki ! i .... kwiatuszka
A tu takie ładne pajączki wyszły sobie na zieloną trawkę
Od pewnego czasu jak już mam gotową rabatę to ściółkuje ją najpierw skoszoną trawą a na to dopiero rozsypuje korę. Trochę oszczędza się na tym drugim a rozkładająca trawa sama dobroć dla roślinek
A że dzis M. kosił, to i trawkę miałam świeżuteńką.
Na zdjęciach nie widać ale naprawdę fajnie to wyglądało w trawie.
Oj Reniu, ta ilośc szczególnie do ścinania, jest zdecydowanie za duża, bo do podziwiania, to mogłoby być więcej.
A ostatnio przyszedł mi pomysł, żeby jeszcze przed ogrodzeniem troszkę posadzić, ale po dzisiejszym dniu chyba wymyślę coś innego
Chociaż kusi, tak na wszelki wypadek zrobiłam lawendowe przedszkole
No popatrz jakie super poletko, ja posiałam lawendę do skrzyneczki i co ... figa, nic nie wychodzi. W ogrodzie mam tylko kilka krzaczków.. chyba trzeba będzie kupić gotowe
Dziewczyny poradzcie co zrobić z tym "plackiem" pod świerkiem... siałam już kilka razy trawę, ale mój pies nie da jej urosnąć. Myślałam żeby po nim posadzić tam hosty ale czy będą rosły? Denerwuje mnie ta łysina.
Kilka aktualnych zdjątek wstawiam
jeżówka - zapomniłlam nazwę - zakup z allegro - nie szaleje u mnie jeszcze - rośnie drugi sezon i tak zakwitła
kwiatek nn kupiony od starszej Pani na rynku w zeszłym roku - lepiej się rozrósł nież ta jeżówka ze szkółki
ten ostatni to gaillardia, kupiłam po raz pierwszy w tym roku
Oj Reniu, ta ilośc szczególnie do ścinania, jest zdecydowanie za duża, bo do podziwiania, to mogłoby być więcej.
A ostatnio przyszedł mi pomysł, żeby jeszcze przed ogrodzeniem troszkę posadzić, ale po dzisiejszym dniu chyba wymyślę coś innego
Chociaż kusi, tak na wszelki wypadek zrobiłam lawendowe przedszkole