Danusiu, Agatko, Ozz dzięki za podpowiedzi tak zrobię będą hosty przed Limkami, a ztyłu dodam trawy. Spróbuję tez dodać żurawki, ale tak jak Danusia radzi może właśnie żółte, ale to raczej wiosną. Teraz czas na hosty...na chwilę obecną dzięki Dziewczyny....chociaż to jeszcze nie koniec
Monia dzięki, że mnie odwiedziłaś. Z tym "diametralnie" to nie do końca, bo kilku roślin nie usunę na pewno, ale są elementy w moim ogrodzie, które jestem skłonna "przemeblować". Bardzo dziękuję za link
Jak niedawno sadziłam Gaiety na pniu i pod nimi żurawki, to też wydawało mi się, że od żurawek do hortensji ogrodowych (są z drugiej strony) całe kilometry. Ale dzisiaj jak siedziałam na tarasie i porównałam sobie zeszłoroczną hortensję z tegoroczną...Żurawki mam do przesadzenia. Hortensje w przyszłym roku je zagłuszą. Hortensja dość szybko rośnie
ha ha ha- ktoś mądrzejszy mówisz?
ja mądrzejsza nie jestem, ale potwierdzam- hortensje rosną bardzo szybko- limelight szczególnie chyba
więc za 3 lata będą ogromne
moja w tamtym roku miała 4 gałązki - w tym co najmniej 20!!! Jest już całkiem spora- po roku!!!
zresztą w ogóle- najpierw sadzimy dużo ,żeby w młodym ogrodzie było gęsto i zielono, a potem przesadzamy... Może tak ma być?
Bynajmniej trawy za hortensjami- to nie jest dobry pomysł- chyba, że na 2 sezony, bo później nie będzie ich już widać
No wlaśnie myślę, że to tylko w tym i może następnym roku ciut łyso będzie, a później już gąszcz, więc pytam o radę bardziej zorientowanych Dzięki Kasiu
Witaj Jula jakoś tak mnie ten klimat avatarka na początku przyciagnął jakieś takie trochę do mojego podobne zaczęłam już zgłębiać Twój wątek bo mnie zaciekawił mocno, ale zadzwonili z pracy i muszę sie zakończyć przyjemności na rzecz zarabiania kasy
ale jeszcze tu wpadnę
Zobacz u mnie te żurawki koło hortensji ogrodowej, a ona tak szybko jak bukietowa nie śmiga. W zeszłym roku ta ogrodowa miała może ze 20 cm wysokości i niewiele więcej w obwodzie, że się tak wyrażę. Dzisiaj, mimo, że zaszczyciła mnie jedynym kwiatkiem, ma już z 60 cm i tu, i tu!