Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 21:20, 01 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Kilka aktualnych zdjątek wstawiam

jeżówka - zapomniłlam nazwę - zakup z allegro - nie szaleje u mnie jeszcze - rośnie drugi sezon i tak zakwitła
kwiatek nn kupiony od starszej Pani na rynku w zeszłym roku - lepiej się rozrósł nież ta jeżówka ze szkółki

ten ostatni to gaillardia, kupiłam po raz pierwszy w tym roku
Marzy mi się Siedlisko.... 21:19, 01 sie 2012

Do góry
Oj Reniu, ta ilośc szczególnie do ścinania, jest zdecydowanie za duża, bo do podziwiania, to mogłoby być więcej.
A ostatnio przyszedł mi pomysł, żeby jeszcze przed ogrodzeniem troszkę posadzić, ale po dzisiejszym dniu chyba wymyślę coś innego
Chociaż kusi, tak na wszelki wypadek zrobiłam lawendowe przedszkole
Ogród... reni 21:16, 01 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Może wiecie jak się nazywa ten krzew

ależ ci rozkwitła ta róża chińska, ja do tej pory miałam tylko doniczkowe
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 21:14, 01 sie 2012

Do góry
Żeby nie było że na forum mnie nie ma i się lenie
Postępy z dzisiaj, M przy pracy

po dwóch godzinach "jazdy"

A jutro idę do tartaku o drewno pytać bo taras ma być,choć dopiero na wiosnę.A na ścieżkę wymyśliłam krążki z pniaka i muszę je wytrzasnąć
Moja największa pasja - ogród 21:11, 01 sie 2012

Do góry
budleja jest u mnie już dobrych kilka lat, jej kwiaty są obłędne a tez zapach...

druga jest z zeszłego roku i nie jest tak widowiskowa

Marzy mi się Siedlisko.... 21:09, 01 sie 2012

Do góry
Zakończyłam dziś nareszcie cięcie lawendy, uff.Proszę ile się nazbierało

i jeszcze 2 takie koszyczki

i jeszcze w skrzynce

Może później porobię trochę woreczków do szaf, szafek, szafeczek....., tyle tego
Może ktoś potrzebuje?
Wnieść do ogrodu trochę radości - prośba o pomoc 21:08, 01 sie 2012

Do góry
Bardzo dziękuję, właśnie mslałam też o żrawkach ale w tym programie nie ma wszystkich roślin. Dodałam jeszcze przemyślenia tu gdzie ten świerk i myślałam nad zarzuceniem trzmieliny pnącej na świerk a obok hortensje ale jedną z tych co mi wcześniej zaproponowałaś Danusiu limeligt. Nie wiem jeszcze czy ta trawa z tyłu jałowca mi sie zmieści ale to zobaczę jak zacznę sadzić roślinki. Danusiu poczytałam troszkę na forum i zauważyłam że nie polecacie włókniny pod roślinki i pewnie czeka mnie usuniecie jej.
Ale ogrody tu zamieszczane sa piękne normalnie człowiek by siedział i oglądał.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:56, 01 sie 2012

Do góry
no musisz Celino przeprosić się z nitką i igłą, nie ma wyjścia...
Ja niewiele wydziergałam ale kiedyś taki kapelusik dla córy mi się udało, niestety zgubiliśmy go gdzieś w plenerze ; )

A i udało mi się nieco podrasować komodę dawno temu - była taka jednolita, ja ją trochę porozbielałam i szablon sobie zrobiłam taki roślinny. Lubię ją - trzymam w niej słoiki i klamoty : )

Moje zmagania ogrodowe 20:53, 01 sie 2012

Do góry
Padam, rozwoziłam ziemię, wkopywałam cegły, odchwaszczałam trawnik, muszę odpocząć.

To z wcześniejszych zakupów
Herkules

Ginger Ale

Yellow hummer

Z wczorajszych (z moim paluchem)
Tokudama Flavocircinalis

Moja największa pasja - ogród 20:49, 01 sie 2012

Do góry
ok czas coś dodać, bo ostatnio kiepsko z czasem właśnie

parę lili, póki jeszcze są

a tak w ogóle pod silnym wpływem ogrodowiska pozmieniałam połowę rabat w ogrodzie, jak tak dalej pójdzie to sama nie poznam mojego ogrodu

a to kilka prawie aktualnych zdjęć, prawie, bo już zdążyłam dzisiaj pomieszać w kompozycjach, doszłam do wniosku, podobnie jak chyba wiele osób, że mam za bardzo naciapane, brak porządku i planu jest u mnie, niestety, ale nowe plany są, zobaczymy jak dalej pójdzie

Ogród w Holandii 20:49, 01 sie 2012

Do góry

o nie, nie moja droga! ja nie strugana z drewna, a w dodatku wiem co mówię, po prostu Ci się nie chce ot co! Ale jak się zdecydujesz to zobaczysz jaka to frajda, ja będę lada dzień wspomnienia z wakacji układać sobie...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:45, 01 sie 2012

Do góry
Danusiu pytanie do eksperta w sprawie orzechówki... próbuję ją zrobić 1 raz w życiu i nie wiem ma teraz taki " jadowity kolorek" czy to normalne?

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 20:44, 01 sie 2012

Do góry
Aby ja uratowac kup grzybnię do wrzosowatych (mikoryzę) . Moje magnolie po kupieniu były bardzo słabe liście pożółkłe , kupiłam mikoryzę i dałam pod korzenie . Moje magnolie rosna jak na drożdzach liście mają bardzo duże i przyrosty też .
Tak wyglądały już w czerwcu ,były wsadzone w kwietniu nie mam akurat zdjęć po wsadzeniu ale tu już maja liście ładne

To zdjęcie zrobione w lipcu
Moje roślinki 20:42, 01 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Kolory lata na zimowe dni

Hej ! Piękne dalie i te przetwory zazdroszczę pozdrawiam M
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:31, 01 sie 2012

Do góry
No i dziś przyszła paczuszka z Ogrodowiska : szpadelek do wycinania kancików na trawniku, ale nie zdążę w tygodniu się tym zająć, zresztą słabo mi to szło jak dziś próbowałam, muszę poczytać w wątku o kancikach jeszcze raz instrukcję:
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:27, 01 sie 2012

Do góry
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:21, 01 sie 2012

Do góry
powoli pączki otwiera Polish spirit

i moje pachnące surfinie :

Ogrodnik mimo woli 20:21, 01 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
I tegoroczne nowe nabytki jeżówkowe..

A to mama jezówka..

A to koło niej jej dzieci... w takim zagęcszczeniu sie rozsiewają...

Piękne jeżówki - w sobotę Ci je trochę przerwiemy.
Ogrodnik mimo woli 20:20, 01 sie 2012

Do góry
Jakieś liliowce..

I na więcej czasu brak... byście o mnie nie zapomnieli... bo jakos się tak cicho zrobiło....
Ogrodnik mimo woli 20:17, 01 sie 2012

Do góry
I tegoroczne nowe nabytki jeżówkowe..

A to mama jezówka..

A to koło niej jej dzieci... w takim zagęcszczeniu sie rozsiewają...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies