Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na 300 metrach kwadratowych 20:44, 11 cze 2012

Do góry
Witaj Ewo.
Piszę do Ciebie przede wszystkim, ale jeśli ktokolwiek będzie umiał mi pomóc, to oczywiście bardzo dziękuję.
Mam poważny problem z moim jednym krzewem derenia świdwy (ogólnie mam na działce dwa krzewy posadzone 3 lata temu). Połowa krzewu jest rozwinięta prawidłowo, a druga część ma problem z rozwojem liści. Niestety cały krzew jest zaatakowany chyba jakimś pasożytem, który ma postać białych , mechatych kuleczek - wyglądają jak kokony jakiegoś 'stworka' Chyba na każdym 'kokonie' można dostrzec mała czarną plamkę. Starałam się zrobić jak najlepsze zdjęcia, jednak i tak trzeba je dokładnie pooglądać, bo te plamki wyglądają jak odbicie światła (takie ja mam wrażenie).
Kubusiowo 20:42, 11 cze 2012

Do góry
Gosiu , niestety i ja sie spóźniłam. wszystkiego najlepszego.
Niech Ci Kubuś rośnie zdrowo,
a w ogrodzie kolorowo
niech zakwitna piekne róże
i niech drzewa rosną duże,
słonko niech świeci na niebie
i to wszystko jest dla Ciebie.

Początki w Kruklandii 20:40, 11 cze 2012

Do góry
Karola deszcz wszystko podlewa

Kłosówki i miskant będą rosły przy hortensji, czyli tu :

Red Baron i rozplenica narazsie na przechowalniku, ale później tu :

Miałam jeszcze dosadzić kostrzewy do donicy ale akurat tych zielonych nie było....

Mój kawałek raju 20:34, 11 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

po przygotowaniu śniadania z własnych nowalijek oraz z boczusia i schabiku swojej roboty oraz zjedzenia go zbiorę też trochę czereśni i truskawek, będę wieczorem, miłego dnia wszystkim

Zabiłaś mnie tymi nowalijkami! U mnie nic nie rośnie.... no ale szczerze powiem, że w nocy to zimnawo jest....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:31, 11 cze 2012

Do góry

Postawić trawkę nad i... 20:31, 11 cze 2012

Do góry
agata19762 napisał(a)
witaj
ja też dopiero zaczynam w ogrodzie.......
dla mnie ta wiosna też jest pierwszą u siebie...
zatem tym bardziej będę Ci kibicować

Dziękuję za odwiedzinki Agato. Piękne piwonie. Miałam jedną ,ale syn mi skosił kosiarką Może kiedyś...
Ogród w budowie - nieustającej 20:24, 11 cze 2012

Do góry
Ech, wy tu wpadacie, a ja wpadłam w wir roboty od rana, wcale nie ogrodowej. Wczoraj wieczorem odrobiłam straty na ogrodowisku, oczywiście tylko w małej części, bo w całości nie sposób przecież.
W ogrodzie przede wszystkim trawnik do koszenia i chwaściury do wyrywania.
Placyk ceglany pod ławkę się już robi i jakimś cudem ożyły dwa głogi z tych z nieudanej alejki. Razem zostały więc 4 sztuki na 16. Nie chciało nam się ich wyrywać, żeby dziur nie robić i w to miejsce wsadzić jesienią nowe drzewka. Na dalszy cud nie liczę, ten co się miał zdarzyć, już się chyba wydarzył w zakresie odrastania.

Coś tam kwitnie, ale nie ma kiedy zrobić zdjęć, rano lało, teraz światło już nie takie.
Obejrzałam w zeszłym tygodniu osiem z dziewięciu ogrodów z Lacjum we Włoszech, polecanych w książce "1001 ogrodów które warto w życiu zobaczyć" i nie tylko. Narobiliśmy mnóstwo zdjęć na dwa aparaty, więc niebawem zacznę coś wklejać w ogrodach świata. W jednym z ogrodów przeżyliśmy fajną przygodę, czułam się w pewnym momencie jak Indiana Jones.
Widziałam, że Akanta wyciągnęła moje zdjęcia z zeszłego roku, mam nadzieję zrobić nowe i tu wstawić.
Ale żeby nie było, że nic nie ma, to takie zdjęcia sprzed wyjazdu:

Rododendronowy ogród. 20:23, 11 cze 2012

Do góry
Dostałam od Danusi i Witka budkę dla owadów. Pokazywałam ją w wątku ,,Spotkanie u Bogdzi". Minęło trochę czasu i owady zaczęły do niej zaglądac ale również dziecioł zorientował się co tam może spotkac i zaczął ,,dobierac" się do owadów. Zobaczcie co on zrobił a pewnie na tym nie poprzestanie.

I co z tym zrobic? Schowac budkę bez sensu , a zostawic to ją nadal będzie niszczył.
Zielony ... ogród 20:17, 11 cze 2012

Do góry
Ha!...ja tej kory wcale nie podsypałam. Przy okazji grzebania znalazłam na gałązce zasypana etykietę ...nazywają się Catawbiense Grandiflorum, kraj pochodzenia Niemcy. Teraz wyglądają tak

Dwa pierwsze zdjęcia to jeden egzemplarz, a dwa kolejne zdjęcia to drugi egzemplarz. Myślę, że dochodzą do siebie. Bogdziu jeśli wiesz jak jeszcze mogę im pomóc to bardzo proszę o radę
Róże w naszych ogrodach 20:17, 11 cze 2012

Do góry
moje pierwsze różyczki..........
ciągle pada i jest zimno, odbija sie to na roślinach....

a
Kubusiowo 20:12, 11 cze 2012

Do góry
Gosiu również życzę wszystkiego najlepszego i pięknego ogrodu.

Rododendronowy ogród. 20:12, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

I kolejne opóźnienie ale mam zaległości
Bożenko, gratuluję 900 stronek; to ciekawy, towarzyski i miły wątek, wszyscy biegniemy tu jak do ula

Irenko ale mi wkleiłas kwiaty. Chyba po to zeby jak mówi Ania wydłubac je z monitora. Cudo, cudo, cudo........

oj Ania, ma zawsze fajne pomysły ale wkleiłam je, bo wiem, że naprawdę ci sie podobają

Bardzo mi się podobają ,przecież są piękne.
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 20:10, 11 cze 2012

Do góry
witaj Niko
obejrzałam cały Twój wątek....
widzę, że Twoje marzenia się spełniają...
marzyłaś o pięknym ogrodzie i masz CUDOWNY OGRÓD
dużo pracy i kaski w to włożyłaś, było warto efekt superaśny.....
BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO mi się podoba!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam cieplutko
Ania i róże i cała reszta :) 20:02, 11 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Lavender Dream

Nie dowierzam temu co widzę.
Przezimowała u Ciebie ?
U mnie po tej zimie wszystkie 3 krzewy zmarzły. Nawet je pozostawiłam, ale do tej pory nie widać śladu życia.
A tak ją chciałam mieć.
Widziałam w ogrodzie w Arcen dużą rabatę obsadzoną tą różą. Odniosłam wrażenie, że ogromna ilość motyli przyfrunęła na tę rabatę.
Może dlatego nazwałam ją na użytek roboczy - motylkową różą.

To zapewne był piękny widok .
Mam tę rożę od 5 lat chyba i zimuje mi bardzo dobrze, nie okrywam jej i nie kopczykuję nawet. Ale rośnie w osłoniętym od wiatru miejscu, za plecami ma iglaki.
Zielony ... ogród 19:58, 11 cze 2012

Do góry
Ups...muszę sprawdzić z tą korą. nie pamiętam jak się nazywają ale wyglądały tak ... kiedyś wiosną 2011

Lecę zrobić zdjęcia tych biedaków ...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:58, 11 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Ocia, my dziś mamy grilla u moich rodziców I znow mecze

Też wybrałabym jednak przezroczysty dach
A zadaszenie ma być gotowe u nas do końca miesiąca - za tydzień wchodza na taras i będą kłaść drewno, a ja w tym czasie mam uszyć dach....nie wiem jak mi pójdzie, ale w razie czego zawsze mam znajoma krawcową

A planuję coś w stylu włoskiej pergotendy, tyle że bez mechanizmu zwijającego oczywiście, roZpięte na linkach stalowych z naciągiem (ale chcę tylko 3 fale). Material juz mam, czysty, gruby niebarwiony len (ma taki beżowy kolor, jak to len)

Źródło: http://www.crown-outdoor.co.uk/retractable-roof/corradi-pergotenda-natural-wood.html

na podlodze tarasu będzie deska bagikari, na scianie ma być płytka ceglana beżowo-brązowa (tę samą mam w kuchni na kominie)

Ale mi się to podoba !!!! super rozwiązanie dla bardzo nasłonecznionego tarasu .... pozdrawiam
To właśnie tu 19:56, 11 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
[

Cudo, już zakwitły?
Ogród u stóp klasztoru 19:52, 11 cze 2012

Do góry
Ale fajna kalia ja też mam ale moja ma długą łodygę przy kwiatku i muszę podpierać ,a Twoja rośnie tak niziutko ciekawie wygląda

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:45, 11 cze 2012

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Ja marzę o hamaku! Ale to morze kiedyś dopiero

jak wcześniej pisałam hamak można przecież zamocować w różny sposób
specjalnie dla ciebie - jedna z opcji montażu............u mnie kotwa w podciągu(może być ściana, sufit jakiegoś pomieszczenia) sznur jako przedłużka,zastosowałam węzeł płaski......i gotowe
oczywiście rodzaji też jest mnóstwo ja mam taki workowaty-bardzo wygodny.Leżę na nim swobodnie z dziećmi
Ania i róże i cała reszta :) 19:40, 11 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Piekne!!!

dziękuję Aniu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies