Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 09:24, 17 sie 2012

A na dowód zdrowienia posadziłam sobie wczoraj buka i choć inne było dla niego miejsce to w tym pozostanie na zawsze

Madzenka 09:27, 17 sie 2012

Pięknie buk nad bordowymi żurawkami wygląda. Mój niemal zzizeleniał z zazdrości i prawie z tła się nie wyróznia...
Kuruj sie kochana
Ja po urlopie i natłoku obowiązków w pracy kryzys miałam i dzisiaj sobie leżakuję aby dystansu do codzienności nabrać tylko dlaczego deszcz zaraz będzie padał????
Syla 10:12, 17 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pięknie buk nad bordowymi żurawkami wygląda. Mój niemal zzizeleniał z zazdrości i prawie z tła się nie wyróznia...
Kuruj sie kochana
Ja po urlopie i natłoku obowiązków w pracy kryzys miałam i dzisiaj sobie leżakuję aby dystansu do codzienności nabrać tylko dlaczego deszcz zaraz będzie padał????

Mnie pogoda również nie rozpieszcza .... a i kryzysy dopadają .... wspieram Cię duchowo , choć jak się domyślam wykorzystasz ten czas nie koniecznie na leżakowaniu
A ja nie wiem od czego zależy wybarwienie tego buka .... przypuszczam , że chodzi o światło .... Jak słońce świeciło intensywnie na niego to zieleniał ..... od pewnego czasu przebywał w półcieniu od strony zachodniej domu w donicy zaczął bordowieć - choć nie wiem czy nie ze złości
Lena 10:24, 17 sie 2012

Sylwia wspaniałe miejsce dla buka
Śliczna jest ta strona Twojego ogrodu
Syla 10:56, 17 sie 2012

Lena napisał(a)
Sylwia wspaniałe miejsce dla buka
Śliczna jest ta strona Twojego ogrodu

Dzięki ogromniaste .... cały czas jeszcze nad tą stroną rozmyślam .... i mam jeszcze kilka pomysłów bez przesadzania roślin, które tam rosną ale chyba jeszcze nie na teraz do realizacji ..... pozdrawiam
TheMagda 11:00, 17 sie 2012

Sylwiu czy mogę spytać, jak Nova Zembla się miewa??
Madzenka 11:02, 17 sie 2012

Syla napisał(a)

Kuruj sie kochana

Mnie pogoda również nie rozpieszcza .... a i kryzysy dopadają .... wspieram Cię duchowo , choć jak się domyślam wykorzystasz ten czas nie koniecznie na leżakowaniu
A ja nie wiem od czego zależy wybarwienie tego buka .... przypuszczam , że chodzi o światło .... Jak słońce świeciło intensywnie na niego to zieleniał ..... od pewnego czasu przebywał w półcieniu od strony zachodniej domu w donicy zaczął bordowieć - choć nie wiem czy nie ze złości

T może być to.
Ale u mojej koleżanki tylko w roku gdy posadziła zzieleniały a teraz są cały czas bordowe??? Może im starszetym bardziej bordowe???
Milka 11:09, 17 sie 2012

anna_studio napisał(a)

Egzotyczny kwiatuch dla Wszystkich

Oooooo...czyścik do butelek... znam go

Sylwia, a jak go chronisz na zimę; moje są w donicy, to pewnie na zimę coś z nimi trzeba zrobić?
wszystko pięknie się u ciebie rozzrasta, i tak fajnie zaplanowane, łąd i harmonia
Syla 15:21, 17 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Egzotyczny kwiatuch dla Wszystkich

Oooooo...czyścik do butelek... znam go

Sylwia, a jak go chronisz na zimę; moje są w donicy, to pewnie na zimę coś z nimi trzeba zrobić?
wszystko pięknie się u ciebie rozzrasta, i tak fajnie zaplanowane, łąd i harmonia

Irenko , zdjęcie kwiatka z Turcji
Syla 15:23, 17 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)
Sylwiu czy mogę spytać, jak Nova Zembla się miewa??

Mają się dobrze ale nie powiem , że rewelacyjnie choć pięknie kwitły .... Jak zaczęłam je karmić magiczną siłą zdecydowanie poprawiają się na wyglądzie liści .... Bałam się ich bo one bardzo żerne podobno a ja ich nie dokarmiałam początkowo ale teraz widzę , że wszystko na dobrej drodze