Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Po prostu ogród... 12:13, 10 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Zakątek upatrzony przez Anię

Ślicznie to wygląda - bukszpan też wyszedł suuuper!
Mój kawałek raju 12:08, 10 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
moja Barbara

ślicznie kwitnie - bardzo obficie!
Ogrodnik mimo woli 11:58, 10 cze 2012

Do góry
Aniu - gratuluję 600 stron

I nie orliki z białą muszką tylko ostróżki - moje ukochane byliny po hostach
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:57, 10 cze 2012

Do góry
A dziś spełniło sie moje marzenie o włoskich donicach
Czekałam, czekałam i sie doczekałam wyprzedaży

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 11:57, 10 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdzia na ciśnienie narzeka
A i tak wyprzedziła człowieka .
Śpieszę więc z gratulacjami
I trzymaj się tu Aniu z nami.

jotka napisał(a)
Ja po wczorajszym działkowaniu
wszystkie kości czuję
Dziś oddam się leniuchowaniu,
a leniuchując 600 strony gratuluję

Mój kawałek raju 11:56, 10 cze 2012

Do góry
Witaj Aniu, Warzywka masz ogromne, u mnie w tym roku nic nie rośnie na warzywniku, tylko ziemniaki ładnie się trzymają i EMami lałem i biohumusem i nic nie rośnie przez to zimno

Porównaj sobie u mnie to się nawet nie zazieleniło. To wysokie to kwiaty z rabaty na której usypałem na zimę pryzmę kompostową, już tam zostaną do jesieni, dalej to truskawki a za nimi ziemniaki. W tamtym roku mi kipiało wszystko kabaczki zbierałem już w drugiej połowie czerwca a w tym roku kabaczki wyglądają tak jest pod ogrodowiskiem między o i d. Po prostu masakra. Ty jesteś na północy, niby masz zimniej niż ja i zobacz. Nie gniewaj się że zeszpeciłem Ci wątek swoją lichą grządką.
Pozdrawiam Cię.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:54, 10 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

Cudnie wyszło !

A te kule w korze to tak na stałe tak nierównomiernie rozrzucone?
Ogrodnik mimo woli 11:52, 10 cze 2012

Do góry
Bogdzia - jesteś pierwsza z życzeniami, ale też jesteś pierwsza u mnie zawsze...nawet jak wpiszesz się ostatnia Cudne masz iryski...... a i u mnie tego typu zakwitły..ciągle o nich zapominam, a dziś idę i co.... są..wiec dla Ciebie z podziękowaniem za pamięć

Marzenka - też sie zastanawiam co mi wyjdzie za bajoro..ale my z M to ciągle jedna wielka improwizacja... A piwonia koperkowa to nic innego jak piwonia delikatna , nie zapytałam sie tylko czy pełna czy pojedyńcza... pogooglaj to zoabaczysz jaka fajna.... Tyle, że czerwona, a to nie twój kolor... piszę koperkowa, bo liście ma jak koper Dzięki za życzenia.....
DlaCiebie białe orliki z czarną muszką

Zbyszek - muszę pozbierać te Wasze wierszyki i wydrukować.. pomysłu nie mam jak to zrobić aby się wszystko druknęło ładnie.... kiedyś byłaby fajna pamiątka...
A miłośnikowi bererysków - ofiaruję berberyska

Jola - już sama nie wiem czy Twój dowcip bardziej podziwiać ,czy tę piękną różę... dzięki.....
Żadne kwiatek niebędzie tak piękny jak ta róża ....
No to modny prawie czarny kwat, ale z pracowitą pszczółką czy innym bączkiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:32, 10 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaczyna Variegata di Bologne

a ja myślałam ze jużmnie nic tak nie zaskoczy

cudna !!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:17, 10 cze 2012

Do góry
i jeszcze w kwestii piję ... kubasek mam nówkę ... bo nie miałam jak się okazało z kfiatkami to teraz już mam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:10, 10 cze 2012

Do góry
ja na huśtawce ... i jest mi tak paskudnie błogo ... paskudnie bo przeczytałam u "spec taras dizajnerek" , że absolutnie zabroniony taki karakan na tarasie ... nawet się zgadzam ... to nie jest to ... ale jak się bujam ... zalegam i popijam kawkę czytając to mi to lotto ...

apropo czytałam to jak na odwyk nie pójdę to niebawem będę czytała tylko obrazkami ... dobrze, że się czasami spod kontroli wyrwiemy i przydialogujemy
Rododendronowy ogród. 11:08, 10 cze 2012

Do góry
Witaj Bożenko, życzę miłego dnia. Dobrze, że jest niedziela i choć jeden dzień wytchnienia od pracy. Gratuluję zbliżającej 900. Załączam piwonię kupioną jako żółtą primaverę. Twoja ładniejsza.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:04, 10 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wiem ... gdzieś tam przechrzciłam zacnego Feniksa na Feliksa ... ... no ale ja to niczym Feliks a Ty żywiąca się dnia poprzedniego kroplami (no może i kardamonu jak mityczny poprzednik ) to już może być i Feniks ... szkoda dnia na spanie ... zalegnij na kanapie tarasowej i podziwiaj ...

Ale ja właśnie na kanapie tarasowej sobie poleguję
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:50, 10 cze 2012

Do góry
wiem ... gdzieś tam przechrzciłam zacnego Feniksa na Feliksa ... ... no ale ja to niczym Feliks a Ty żywiąca się dnia poprzedniego kroplami (no może i kardamonu jak mityczny poprzednik ) to już może być i Feniks ... szkoda dnia na spanie ... zalegnij na kanapie tarasowej i podziwiaj ...
Ogrodnik mimo woli 10:44, 10 cze 2012

Do góry
Niezły plac budowy u Was, dobrze że udało się zlokalizować przeciek. Na pewno wygodniej było to zrobić fachurze, niż teraz samemu w tej ciasnocie dokręcać. O chorobcia, zapomniałem o sześć setce, oczywiście gratulacje Wiem że lubisz skalniaczki to dla Ciebie prezent.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:43, 10 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

można się uśmiechnąć tak ładnie ... bratków zawsze szkoda ... mają w sobie taką urodę i pokorę ... a może wzorem Marzenki "do przechowalni"
Zielona radość :) 10:40, 10 cze 2012

Do góry

Zielona radość :) 10:40, 10 cze 2012

Do góry

Zielona radość :) 10:38, 10 cze 2012

Do góry
Dziękuję dziewczyny
Rośliny sadzę tylko między kamieniami ale nie wszystkie. Wyjątkiem są lilie wodne ponieważ u nich najbardziej zalezy mi na kwiatach. Dno jest uszczelnione folią PVC 0,5mm , specjalna do oczek. Jeżeli jesteś z zasobnym portfelem to kup sobie EPDM, praktycznie niezniszczalna. Niewielka powierzchnia i mała głębokość nie są przyczyną złej jakości wody , na zdjęciach oczko bez filtracji , mała powierzchnia , a w sezonie kilka małych rybek.

Ogrodnik mimo woli 10:36, 10 cze 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Dopiero wstałam po wczorajszej robocie i wszystko mnie boli, ale zdążyłam na Twoja 600-tkę. Gratuluję...siostro!

Cieszę się, ze Wam pomogłam się odnaleźć ... siostrzyczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies