Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 20:01, 08 cze 2012

Do góry
Za oknami ucichło... i burza i odgłosy osiedlowych kibiców. Mój kibic już nie trzyma się za serce tylko słucha komentarzy po ...

Można spokojnie wrócić do Ogrodowiska
Kolejne tawuły szykują się do kwitnienia

Znowu na wsi 19:55, 08 cze 2012

Do góry
Widok z wewnątrz dość rozległy , chociaż jeszcze nie bardzo jest na czymś oko dłużej zawiesić

Znowu na wsi 19:50, 08 cze 2012

Do góry
Epimedium

serduszka wspaniała i szykujące się do kwitnienia dzwonki

Znowu na wsi 19:46, 08 cze 2012

Do góry
Tymczasowa rabatka pod oknem kuchni przed kilkoma dniami

Moje ustronie 19:45, 08 cze 2012

Do góry

Uploaded with ImageShack.us

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:40, 08 cze 2012

Do góry
Leje i dobrze ze szlaufem nie trzeba latać
I na koniec róża okrywowa, która zaczyna kwitnąć. Trzeba jednak poczekać aż całe krzaczki będą oblepione kwiatami
Ogrodnik mimo woli 19:39, 08 cze 2012

Do góry
Może i mnie tam pokieruje, bo część zakupionych róż...wygląda kiepsko.... a dziwne, bo u mnie róże rosną dobrze....
I moje nowe zakupy ...... Boziu gdzie ja to posadzę.....???? A pojechałam tylko zobaczyć co jest do oczka wodnego.....
Ale udało mi sie kupić rutewkę Żałuję, że nie wzięłam więcej.... Miskanta weriegatusa..... i trochę innych .... najgorzej, że w jednym znów brakuje mi kartki z nazwą..... i nie wiem jakie to urośnie...... ale pamiętam, że do cienia.... i dwa rodzaje paprotek, które sie nie rozsiewają...piękne... Piwonię z liśmi jak koperek.... i żurawkę (w miejsce tej co wypadła z powodu robali).. i trochę innych co jak na razie nie pamietam nazw......
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:37, 08 cze 2012

Do góry
No może lawendę już jednak widać

A obwódki bukszpanowe czekają na fryzjera. Lawenda, mimo że mocno wymarazła szaleje...

Rodgersja mimo, ze wymroziło ją odbija

A pluskiwca, którą Pan Złota rączka chciał zadeptać mężnie się pręży
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:31, 08 cze 2012

Do góry
witamy piękne dziecko na świecie wielkie wielkie gratulacje!!! przesyłamy moc życzeń i uścisków!

Znowu na wsi 19:27, 08 cze 2012

Do góry
W międzyczasie powstały zaczątki rabaty przy tarasie, który pewnie jeszcze dość długo poczeka na wykończenie. Póki co boki chciałabym zamaskować roślinami.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:25, 08 cze 2012

Do góry
Kulkowanie ....

Piątej kuli nie widać bo w liliowcach ugrzęzła. Jesienią rabata do przebudowy, liliowce z drugiego planu dostają eksmisję, część piwonii też a ich miejsce zajmą kolejne dwie kule

Mój ogród to moje szczęście. 19:25, 08 cze 2012

Do góry
UWAGA KONKURS!
Kto zgadnie co to za roślina?
Może nawet będzie nagroda
Mój ogród to moje szczęście. 19:22, 08 cze 2012

Do góry
Kolejna porcja zdjęć!

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:17, 08 cze 2012

Do góry
No skoro mają być foty to chciałam uwiecznić cudowny dzień kiedy tył domu po dwóch latach otrzymał żwirek. Wprawdzie nie granitowy bo dostawca się na nas wypiął i przestał telefon odbierać zatem przyjechał taki jaki był na składzie we wsi..... Może szczególnej urody nie jes, ale jestem blada ze szczęścia, że ja i Tytus więcej nie będziemy tonąć w błocie. I tym oto sposobem zostałam zmuszona do uprzątnięcia bajzla.
Wprawdzie M nie zrozumiał gdzie ma nadmiarową korę przenieść i znów mamy bajzel....

Na tyłach ma powstać zakątek hostowy, na razie mają od 3 do 15 cm... ale czekam na olbrzyma od Irenki mam nadzieję, ze tę hostę będzie widać

A taki widok będzie mnie teraz witał po poworcie z pracy i zaparkowaniu samochodu pod wiatą: tuje sąsiadów, laoriwśnie i grab, hortensje incrediball i żywopłocik z buszpanów plantacjowych

A takie pączki mają hortensje, Ciekawe jak na takich wiotkich badylkach urosna taaaakie wielkie kule??
Znowu na wsi 19:15, 08 cze 2012

Do góry
Elfiku, na razie czekają na swoje miejsce: kalina angielska (musi rosnąć blisko domu, żeby można było cieszyć się zapachem), odmiana modrzewia o pogiętych gałązkach, cotoneaster bullatus. Mają stanowić jak to Szefowa nazywa tzw. wykrzykniki. Zależy mi na stworzeniu szpaleru z różnych krzewów po obu stronach żeby uzyskać trochę intymności.
Kopię na razie chaotycznie. Trochę tu, trochę tam żeby móc posadzić do ziemi to, co rośnie w doniczkach. Trochę tego jeszcze jest.

Ogrodnik mimo woli 19:11, 08 cze 2012

Do góry
Wszyscy kibicuja...co wpis na ogrodowisku to o Euro....... a ja się wyłamię i powiem, ze miałam gościa...... i spedziłyśmy popołudnie ogrodowiskowo
Odwiedziła mnie Aldonka..... spotkałyśmy sie w Rzeszowie w mojej szkółce bylinowej.... oczywiscie chociaż nie mam miesca zrobiłam zakupy ..... i pojechałyśmy do mnie....i zleciały 4 godzinki .... nawet nie wiem kiedy...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:09, 08 cze 2012

Do góry
Marta, Justyna, Grapaka, Aga, Kasia i Ania dziękuję, ze jesteście ze mną
Mąż mnie opuścił, zdradził mnie z piłką nożną.....
Tak w południe przygotował się do inauguracji Euro

I punktulanie o 16 zakończył pracę przy rozwożeniu żwirku (50% wykonanej pracy), wziął prysznic, przebrał się w stój narodowy, wytargał fotel z ogrodu zimowego aby TV mieć na wprost a nie pod kątem, natarkował sera, wlał piwko do kufelka i czekał w napięciu. Nie zobaczył że go cyknęłam przez przypadek A chciałam uwiecznić lampę, którą wczoraj zamontował, ale nie działa...
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:01, 08 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dzisiaj na chabrowym mieliśmy piękną pogodę. Posadziłam ostatnie niedobitki - melisę, miętę, bazylię i tytoń.

Zioła rosną w oczkach ażurowych płyt przy nogach ławeczek przy ognisku - będzie można skubać wprost na tależ lub do kubka.

Elu, jaki genialny w swojej prostocie pomysl na ziolka Zebym miala miejsce to bym odgapila
Znowu na wsi 18:58, 08 cze 2012

Do góry
Eliza, cieszę się że mój ogród ciebie zainteresował. Mam na myśli stary, bo nowy w powijakach. No, ale się staram coś robić żeby było ładniej.

Elu, masz rację "wysiał" mi się domek. Możliwości tworzenia nowego są ograniczone ponieważ najpierw trzeba sobie poradzić z chwastami. Zaczęłam już wykopywanie ich, idzie nawet nieźle bo susza sprzyja. Tu dowód że nie próżnuję. Tempo raczej ślimacze bo oszczędzam chore kolano.

Przy okazji mogę obserwować kolorową łączkę u sąsiadów, która chyba powstała "sama z siebie". Kwitną maki, chabry, jakieś niskie białe rumianki lub margerytki. Pięknie to wygląda.
ogrodoweimpresjejolki 18:42, 08 cze 2012

Do góry
Grają dobrze Jest pierwsza bramka dla naszych i .... pierwsza róża moja zakwitła na rozpoczęcie EURO

Za oknem zbliża się prawdziwa burza!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies