A wczoraj pięknie bylo. Padał deszcz i świeciło słońce. Dawno nie czułam tak świerzego powietrza Dodatkowo deszcz posprzątał po naszych pracach i już jest czyściutko.
ps. hortensje przekwitają Będzie mi ich brakowałą. Rozglądam się nad nowymi kwiatami na to miejsce. Chyba, że znajdę jeszcze jakieś piękne hortensje.
Leno, planuję posadzenie Ambrowca, ale widziałam go wczoraj i juz sama nie wiem. Byłam przekonana, że ma lekkie wybarwienie na bordowo, tak jak w jednym z projektów Danusi. Jest jednak taki dopiero pod koniec września. Miłorzab jest piękny, ale u mnie jest tyle zieleni, że chciałam przełamać go ostrzejszym kolorem.
Magda, ptaszki moje Już nie mogę się doczekać kolejnych prac. Planujemy wizytę u teściów w sierpniu, więc będzie relacja z ich ogrodu i z prac nad nowymi rzeźbami Może i z Agatą uda mi się spotkać
Wczoraj posadziłam 17 żurawek, a M rozpoczął robienie kancików. Ma doświadczenie, więc idzię mu to bardzo szybko.
Aniu hosty bardzo ładne, szczególnie te z jasnymi liśćmi, jak się rozrosną będą tworzyć piękną jasną plamę. Ostróżki bajeczne - też kiedyś gościły w moim ogrodzie ale nie wiem co się z nimi stało .
Aniu, masz tak dużą kolekcję roślin - zachwyca nie tylko ich ilość ale przede wszystkim Twoja praca, którą wkładasz w pielęgnację tych piękności A teraz jeszcze oczko wodne.... pracowita pszczółka z Ciebie
Witaj
Masz piękna działkę i miejsce żeby się "wyżyć ogrodowo"
Odnośnie tarasu , mój pomysł to otoczyć go żywopłotem z cisa - proste linie tak jak biegnie taras.Przed cisem drugi niższy z bukszpanu lub kulki,a róg tj.po lewej stronie schodków,posadzić można trzmielinę na pniu ciętą w kulkę.Otoczyć ja bukszpanami i wypełnić np.żurawkami.
Natomiast studnię -mam taką samą,obsadziłam żywopłotem z cisa - potem będę ciąć a w środek można wstawić donicę lub rzezbę
nowy bodziszek posadzony kolor kwiatków jak na zdjęciu może ktoś zna nazwę, bo zgubiłam karteczkę
Cudna róża, wyjątkwo kształtny pąk a płatki pięknie cieniowane
Bodziszek może być taki: Geranium albanum - bodziszek albański, albo taki Geranium palustre - (bodziszek błotny)
Bardziej skłaniam sie do albańskiego