Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:49, 28 lip 2012

Wszystkim zaglądajacym życzę miłego dnia a sama idę robic pierogi .

Moja lilia dla Was.( właśnie kwitnie)

hanka_andrus 08:52, 28 lip 2012

Bożenko,odpuść trochę żar z nieba się leje.,W tygodniu ma być lżej.Zdążysz nalepić.
Miłego dzionka!
Bogdzia 12:44, 28 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,odpuść trochę żar z nieba się leje.,W tygodniu ma być lżej.Zdążysz nalepić.
Miłego dzionka!

Haniu nie mogłam odpuścic bo ja na pierogi szynkę z wołowiną piekę w brytwannie i potem mielę , no i wczoraj już zostało mięso upieczone więc dziś trzeba było się wziąc za robote. Ale już zrobione a nawet jeszcze dorobiłam z borówką amerykańską. I mam wolne.Pozdrawiam serdecznie.
bociek 16:16, 28 lip 2012

Bozenko, alez masz gigantyczne hortensje. ie doczytalam - przycinasz je, czy na zywiol?

Pierogi, mniam, ja nie robie sama, moi panowie nie przepadaja. Za to serniczek chetnie by obydwaj skonsumowali. U nas dzisiaj placek z czerwona porzeczka i kapustka z marchewka. Slonce parzy

Pozdrawiam serdecznie
Martek 16:28, 28 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

Ja też myślałam,że na rh i różach bazuje twój ogród Bogdziu,a tu coraz bardziej teren zaskakuje ...
Niezłe okazy.Powiedz przycinasz hortensje czy dajesz im wolną rękę?
Ja dziś zjadłam poza domem dziś wracają chłopcy i znowu gary, musiałam zrobić sobie odskocznię
Szkoda,że nic nie mówiłaś o leczo i ciasteczku wpadłabym bardzo chętnie

Ja mam już swoje lata, a mówią że na starośc człowiek dziecinnieje więc jak dziecko chcę miec wszystko co mi się podoba . Nie mam gdzie tego sadzic więc upycham między rh bo jednak one dominują.Musi byc trochę koloru przez cały rok.
Co do smakołyków sie to leczo juz niestety zjedzone ale został jeszcze serniczek więc Ci go wysyłam.

Nie napisałam jeszcze o obcinaniu hortensji. na ogół obcinam wiosną same kwiatostany chyba ze gdzies mi przeszkadza gałąź to tnę wszystko.

Dziękuję,pyszny i proszę o przepis bo widzę nie muszę piec spodu )))))))
U mnie sernik,ale jeszcze stygnie u teściowej ))))))))))))))))
Gabriela 16:35, 28 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.
Tess 07:17, 29 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Dubelek więc wstawię zdjęcia moich hortensji.

Matko, jakie piękne!!! A jakie wielkie!

Miłego dnia, Bogdziu
malgocha1960 07:24, 29 lip 2012

Bożenko,znowu trafiłam na sernik na zimno u ciebie troche w innym wierzchnim wydaniu,na pewno pycha,bo sie osliniłam na sam widok.Widzę,że u ciebie nie tylko rh i azalie sa dorodne,ale i hortensje.Pewnie tez mają trochę latek?
zbigniew_gazda 08:06, 29 lip 2012

Bożenko sernik paluszki lizać. Hortensja piękna.
Klamber 10:20, 29 lip 2012

Witaj Bogziu, czy na tym ostatnim zdjęciu na dole, czerwieni Ci się trzmielina oskrzydlona?