Super, dziękuję za pomoc. Teraz przynajmniej wiem jak to ugryźć
Jutro kupię co trzeba.
Chciałem prosić jeszcze o krótką informację czy można "mieszać" (stosować jedno po drugim od razu) różne środki na trawnik. Mam na myśli Bofix, ową Magiczną siłę i Rizolex 50. Jeśli nie da się jednocześnie to w jakich najlepiej odstępach czasowych je stosować?
Drugi krzaczek w nieco lepszej formie- ale też niezdrowy.
Pomocy.
Co robić?
Post powinien być chyba w dziale choroby różaneczników?- jeśli tak, przepraszam !
Trochę są podmarznięte - stąd te plamy nekrotyczne i wtórna grzybica. Osłabione po zimie.
Czy mogłabyś napisać jak długo rosną, jak są podlewane i czym były nawożone? Na jakim stanowisku rosną? I bez pomiaru ph to naprawdę trudno mi radzić. Z pewnością są to niedobory pokarmowe - stąd różnice w wielkości liści. Jak napiszesz będziemy kombinować.
Pierwszy powinien mieć wymienione podłoże, bo zachował jedynie zeszłoroczne przyrosty. To poważny sygnał ostrzegawczy.
Chciałam pokazać jak walczą moje Rh.
Dostają nawóz, dbam o podlewanie i nawet gadam czasem do nich.
Jest efekt:
a to najsłabszy chorutek:
śliczne prawda?
Te krzaczorki mają ogromną wolę przetrwania.
Co ja tu dzisiaj widzę 17 powiadomień do wątku!!!! Myślę sobie "Co ta Jagna tam wywija, że tak dużo osób pisze?" Dołączam się do serdeczności. To twoje "nieumiem" jest wspaniałe. Dlatego życzę Ci doby co ma 48 godzin słonecznych (jakieś 25 stopni ), które nie meczą lecz koją zapracowaną miłośniczkę ogrodów. Jeszcze raz pozdrawiam sąsiadka Kasia.