Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 10:39, 18 lip 2016

Do góry
Kochani poczytałam, chciałam poodpisywać, ale prąd ukradli i nie mam netu
Z telefonu żadne długie pisanie, jak ciągle literówki robię. Idę do ogrodu. Mam tyle planów. A jest chłodno i wilgotno, to pewnie coś wykopię, coś zakopię... Coś przesadzę. Miejscami mam zgrzyt kolorystyczny, a to wszystko przez Łukasza bylinową rabatę.
Idę działać.

Beatko, rano mnie oświeciło i rubrum pójdzie na rabatę kwadratową przy tarasie, bym mogła podziwiać jak kwitnie.
Koniecznie muszę wziąć namiary na takie wypadione trawki i za rok też sobie kupić to cudo. A co tam
Surfinie też są jednoroczne
Ogródek Iwony II 10:26, 18 lip 2016

Do góry
Dzień dobry.
Dopiero dzisiaj dosiadłam kompa by pohasać po Ogrodowisku. Od razu wskoczyłam do Ciebie Iwonko, by podzielić się refleksjami ze spotkania. Jedno mi przychodzi do głowy. Było po prostu cudownie! Jak ja się cieszę, że mnie zaprosiłaś do swojego ogrodowego świata. Do ostatniej chwili wahałam się czy tak daleko warto jechać, ale jak podałaś adres, nie miałam wątpliwości, że TAM u Ciebie muszę być! Dzięki Tobie spędziłam pełen wrażeń dzień i choć na chwilę oderwałam się od monotonii przebywania za swoim płotem.
Masz bardzo przemyślany, wypielęgnowany ogródek. I cofam co napisałam w metamorfozach. Proste, uporządkowane rabaty dużo lepiej prezentują się wokół domu niż wcześniejszy "artystyczny nieład" Zaskoczyłaś mnie tym, że warzywnik jest u Ciebie świeżynką, że pierwszy raz uprawiasz pomidorki.
Dziękuję za dary roślinkowe. Już się nimi zaopiekowałam prawie w całości (na deser zostawiłam sobie wydłubanie z ździebełek trawki Firletkę. Ale to cudo jest , gdy kwitnie. I o Przymiotnie, i o Firletce usłyszałam u Ciebie pierwszy raz w życiu. Jak tu nie kochać Ogrodowiska?
Potwierdzam, że ogródek w rzeczywistości mniejszy, niż wydaje się być na zdjęciach, ale broń Boziu nie odbiera mu to piękna i uroku. Poza tym ja, gdy napatrzę się na to moje lądowisko puste, to każdy zarośnięty bardziej kawałek ziemi wydaje mi się mały. Twoje ciurkadełko, które w bardzo fajny sposób zagospodarowaliście dookoła dawało tak przemiły dźwięk, ze nie sposób było nie przykucnąć przy nim. Zainspirowało mnie i już wiem, że tego typu mogę u siebie z powodzeniem zrobić sama i na pewno troszkę podgapię.
Iwk4 napisał(a)

Beatko, widziałaś, ze rubrum już ma kłosek? Super niespodziankę mi zrobiłaś. Mam tylko problem, czy posadzić na rabatę, czy dokupić donice na taras Fajnie, ze Oriana z tobą przyjechała. Było mi bardzo miło was gościć
Nio i narobiłam Ci problemów Oczywiście żartuję. Na pewno coś fajnego z nimi wykombinujesz. Niech Ci dobrze rosną i trzymam kciuki, żeby przezimowały. Ja swoje też spróbuję zachować, ale specjalnie nie wierzę w powodzenie.
Oriana jest zachwycona wyjazdem. Coś czuję, że teraz już się nie opędzę od jej towarzystwa. I fajnie, bo powiem Ci Iwka, ona kompletnie nie interesuje się ogrodem. Nic po mnie nie ma a wszystko po mężu. Może uczestnictwo w takich spotkaniach zachęci ją do większego zainteresowania moją pasją
Iwk4 napisał(a)
Beatko, dziś chyba odpoczywasz
Pokazywałam mojej córci fotkę z babeczkami. Tylko ślinka jej poleciała. I jeszcze opowiadałam o twojej córci, a potem zobaczyła fotkę zbiorową i pokazując na Ciebie zapytała: to jest tej pani córka?
Jeeeesuuuniu. To Ty jeszcze masz córę? Gdzieś Ty ją schowała? Ech Ty. Wiesz, ponoć komplement dla kobiety od innej kobiety jest największym komplementem, jaki można otrzymać? Bardzo mi sięc przyjemnie, że jeszcze do końca się nie posypałam (zważywszy na to, ile czasu trzepałam glebogryzarką po moich metrach kwadratowych ^_^ ).
A babeczki się robi prosto, są fajnie podzielne, to wszystkich nimi "uszczęśliwiam" W moim domu mam zakaz pieczenia babeczek. Nie mogą już na nie patrzeć.
Nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, więc z przyjemnością oglądam Twój ogród obiektywem innych gości. Poproszę jak najwięcej zdjęć. Tych, które "nie wyszły" również

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję.
Ogródek Iwony II 10:13, 18 lip 2016

Do góry
Ewa, ożanka wygląda, jak przetacznik, tylko w innym odcieniu fioletu. Jest śliczna. Wczoraj googlowałam, ale pokazywały mi sie różne i nie wiedziałam, której sadzonki dostałam. Dziękuję.
Muszę koniecznie ją podzielić, by mieć więcej.
Zostawić ją pomiędzy różami, czy dać przed nimi w jednym pasie? Wiesz, ze lubię sadzić pasami Co myślisz?
Jeżówki Meteor Red pójdą w inne miejsce. Tam dosadzę różowe coś albo fioletowe.

Ewa, co tym masz tam jeszcze posadzone? Widzę przetacznik, a po prawej chyba kocimiętka, a z lewej na dole?
Znowu na wsi 08:23, 18 lip 2016

Do góry
Joku napisał(a)

Jolu, czy to jest Westerland?
Możesz mi coś napisać o tej róży? Jak buduje krzaczek? Czy ty masz podporę? Ile miejsca?

Metamorfozy ogrodowe 23:16, 17 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
czerwiec 2013:

lipiec 2016:

Ja jestem fanką zmian
Warzywniak pierwsza klasa
Ogród Mirelli 21:28, 17 lip 2016

Do góry
Mi też ta różyczka się podoba.
Mirelka, pokaż techniczne zdjęcie, co posadziłaś za rozchodnikami. Chodzi mi o kolejność
Nie widziałam jeszcze tylu motyli naraz
Ogródek Iwony II 21:02, 17 lip 2016

Do góry
Jolu, ja właśnie we Franku zrobiłam zakupy
Teraz biorę ograniczoną kwotę pieniędzy.
Ale za róże zapłaciłam już kartą
Ogródek Iwony II 19:58, 17 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, chyba ostatnio byłaś troszkę zajęta. Ogłaszałam spotkanie miesiąc temu na wątku. Niestety, dziewczyny z okolicy nie wszystkie mogły być...

Ale jak będziesz niedaleko mnie, zawsze serdecznie zapraszam
Chyba ostatnio pytałaś się u kogoś o Fojutowo. To już naprawdę do mnie rzut beretem

Fojutowo to Terenia mi polecała kompleks basenów. Może się wybierzemy

Iwonka do Rosarium jadę na różany weekend
Ogródek Iwony II 19:58, 17 lip 2016

Do góry
Lecę ugotować jeszcze obiadki Zbyszkowi na ten tydzień. Resztę odpiszę potem z telefonu
Ogródek Iwony II 19:57, 17 lip 2016

Do góry
Przystawiłam floksa do pysznogłówki Łukasza. Pasuje kolorem

Ewa, tylko na tych dwóch floksach od Łukiego zaczyna się pojawiać mączniak. Topsin?
Czy może coś innego?
Musze Łukasza się zapytać. To chyba ostatnie deszcze tak zrobiły ...
Ogródek Iwony II 19:53, 17 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka było spotkanie u Ciebie, a ja nic nie wiedziałam

Mirelko, chyba ostatnio byłaś troszkę zajęta. Ogłaszałam spotkanie miesiąc temu na wątku. Niestety, dziewczyny z okolicy nie wszystkie mogły być...

Ale jak będziesz niedaleko mnie, zawsze serdecznie zapraszam
Chyba ostatnio pytałaś się u kogoś o Fojutowo. To już naprawdę do mnie rzut beretem
Ogródek Iwony II 19:50, 17 lip 2016

Do góry
Oraz róża na pomarańczową rabatę NN

oraz Charles Austin:

Oczywiście ziemię też dokupiłam: Do hortensji i do kwiatów
Ogródek Iwony II 19:50, 17 lip 2016

Do góry
A teraz jeszcze z dziś:
Ponieważ dostałam hortensje, a one lubią kwaśną ziemię, pojechaliśmy dziś po ziemię do szkółki we Franku.
Zamiast ziemi kupiliśmy:
cudnie pachnące floksy. Ja wybrałam różowe:
Sweet Summer "Rose Ditomfra"

Zbyszek fioletowe z jasnym środkiem:
Sweet Summer "Purple Bicolour"

Do tego 6 zawilców japońskich kwitnących na różowo:

Ogródek Iwony II 19:30, 17 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Już wiem, co tu nie gra. No to powoli będą tu zmiany Werbena i perovska nie mają tła Tzn. mają, ale za jasne
Ogródek Iwony II 19:29, 17 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, bardzo dziękujemy Tobie i całej Twojej rodzinie za przemiłe przyjęcie. Było nam bardzo przyjemnie gościć się u Was Ogród masz bardzo zadbany, ale to już wiedziałam przed przyjazdem Stworzyliście wokół domu oazę spokoju Rabatki w linii prostej bardzo pasują do bryły domu i to, że zrobiłaś rewolucję, było bardzo dobrym posunięciem
Na stole były same pyszności
Nie robiłam zdjęć całego ogrodu. Mam tylko wyszukane szczególiki

Ewuniu, bardzo fajne ujęcia zrobiłaś, bardzo mi się podoba twoje spojrzenie Dziękuję I za to, ze byliście Tylko teraz, jak opowiadamy z dziećmi o was, to muszę dodawać, o którą panią Ewę chodzi, bo byłyście dwie Ewy
Ogródek Iwony II 19:26, 17 lip 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Iwona kiedy nawozimy thuje?? W tym roku jeszcze im nic nie dałam zupełnie.

Elu, nawozimy 3 razy w sezonie: wiosną, latem i jesienią, ale jesienią bez azotu, nawozami jesiennymi. Czyli w twoim przypadku możesz dwa razy nawieźć. Najlepszy byłby biohumus do igaków
Ogródek Iwony II 19:24, 17 lip 2016

Do góry
Joku napisał(a)

Jeszcze podziękowania dla Iwony za olbrzymie kępy sadzonek przymiotna.

Jolu, dziękuję za fotki. Chciałam ci dać jeszcze firletkę. Fotki wstawiłam wyżej. jakbyś chciała, daj znać, to ci wsadzę w doniczkę i przy okazji dam
Ogródek Iwony II 19:22, 17 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich na foto, ale fajny zlot mieliście

Jolu, dzięki
Fajnie się w realu spotkać. Ze wszystkimi widziałam się już wcześniej, nie było już tremy, jak za pierwszym razem. Jeszcze mi się buzia śmieje do gości, jak pomyślę o wczorajszym spotkaniu
Tylko wszyscy twierdzili, ze mieli inne wyobrażenie o moim ogródku. Na fotkach wygląda większy, ale ja to zawsze mówiłam i nikt nie chciał wierzyć
Ogródek Iwony II 19:19, 17 lip 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Iwonko spotkanko z Babeczkami się odbyło widać że kaZda coś uszczyknęła dla siebie fajna taka wymiana.Pędzelki buksa są zrobione ale jezeli nie będziesz obrywać to zarosną ja już mam kilka lat takie golone i szybko zarastają ale warto się pobawić Pozdrawiam

Halinko, sporo roślinek przywiozła Mirka. Cały bagażnik. Ja dostałam hortensje ogrodowe, co kwitną co roku. I zostałam posiadaczką kolekcji skrętników, podobnie, jak inne dziewczyny

Dziś już w sypialni na oknie stoją. Dwa razy budziłam się w nocy i sprawdzałam, czy dalej kwitną
Ogródek Iwony II 19:16, 17 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Iwonko ale super spotkanie zorganizowałaś, pozdrowienia dla wszystkich na zdjęciu

Dziękuję w imieniu wszystkich
Dziewczyny też przywiozły smakołyki. Fajnie, ze na takie spotkanie dojechali też panowie. Było miło i baaaaaardzo fajnie. Szkoda, ze krótko, bo ode mnie daleko mieli wszyscy do domu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies