Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 19:16, 17 lip 2016

Kuba napisał(a)
Iwonko ale super spotkanie zorganizowałaś, pozdrowienia dla wszystkich na zdjęciu

Dziękuję w imieniu wszystkich
Dziewczyny też przywiozły smakołyki. Fajnie, ze na takie spotkanie dojechali też panowie. Było miło i baaaaaardzo fajnie. Szkoda, ze krótko, bo ode mnie daleko mieli wszyscy do domu
Iwk4 19:19, 17 lip 2016

zawitka napisał(a)
Iwonko spotkanko z Babeczkami się odbyło widać że kaZda coś uszczyknęła dla siebie fajna taka wymiana.Pędzelki buksa są zrobione ale jezeli nie będziesz obrywać to zarosną ja już mam kilka lat takie golone i szybko zarastają ale warto się pobawić Pozdrawiam

Halinko, sporo roślinek przywiozła Mirka. Cały bagażnik. Ja dostałam hortensje ogrodowe, co kwitną co roku. I zostałam posiadaczką kolekcji skrętników, podobnie, jak inne dziewczyny

Dziś już w sypialni na oknie stoją. Dwa razy budziłam się w nocy i sprawdzałam, czy dalej kwitną
Iwk4 19:22, 17 lip 2016

yolka napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich na foto, ale fajny zlot mieliście

Jolu, dzięki
Fajnie się w realu spotkać. Ze wszystkimi widziałam się już wcześniej, nie było już tremy, jak za pierwszym razem. Jeszcze mi się buzia śmieje do gości, jak pomyślę o wczorajszym spotkaniu
Tylko wszyscy twierdzili, ze mieli inne wyobrażenie o moim ogródku. Na fotkach wygląda większy, ale ja to zawsze mówiłam i nikt nie chciał wierzyć
Iwk4 19:24, 17 lip 2016

Joku napisał(a)

Jeszcze podziękowania dla Iwony za olbrzymie kępy sadzonek przymiotna.

Jolu, dziękuję za fotki. Chciałam ci dać jeszcze firletkę. Fotki wstawiłam wyżej. jakbyś chciała, daj znać, to ci wsadzę w doniczkę i przy okazji dam
Iwk4 19:26, 17 lip 2016

Dorotka napisał(a)
Iwona kiedy nawozimy thuje?? W tym roku jeszcze im nic nie dałam zupełnie.

Elu, nawozimy 3 razy w sezonie: wiosną, latem i jesienią, ale jesienią bez azotu, nawozami jesiennymi. Czyli w twoim przypadku możesz dwa razy nawieźć. Najlepszy byłby biohumus do igaków
Iwk4 19:29, 17 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Iwonko, bardzo dziękujemy Tobie i całej Twojej rodzinie za przemiłe przyjęcie. Było nam bardzo przyjemnie gościć się u Was Ogród masz bardzo zadbany, ale to już wiedziałam przed przyjazdem Stworzyliście wokół domu oazę spokoju Rabatki w linii prostej bardzo pasują do bryły domu i to, że zrobiłaś rewolucję, było bardzo dobrym posunięciem
Na stole były same pyszności
Nie robiłam zdjęć całego ogrodu. Mam tylko wyszukane szczególiki

Ewuniu, bardzo fajne ujęcia zrobiłaś, bardzo mi się podoba twoje spojrzenie Dziękuję I za to, ze byliście Tylko teraz, jak opowiadamy z dziećmi o was, to muszę dodawać, o którą panią Ewę chodzi, bo byłyście dwie Ewy
Iwk4 19:30, 17 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Już wiem, co tu nie gra. No to powoli będą tu zmiany Werbena i perovska nie mają tła Tzn. mają, ale za jasne
MirellaB 19:42, 17 lip 2016

Iwonka było spotkanie u Ciebie, a ja nic nie wiedziałam
Iwk4 19:50, 17 lip 2016

A teraz jeszcze z dziś:
Ponieważ dostałam hortensje, a one lubią kwaśną ziemię, pojechaliśmy dziś po ziemię do szkółki we Franku.
Zamiast ziemi kupiliśmy:
cudnie pachnące floksy. Ja wybrałam różowe:
Sweet Summer "Rose Ditomfra"

Zbyszek fioletowe z jasnym środkiem:
Sweet Summer "Purple Bicolour"

Do tego 6 zawilców japońskich kwitnących na różowo:

Iwk4 19:50, 17 lip 2016

Oraz róża na pomarańczową rabatę NN

oraz Charles Austin:

Oczywiście ziemię też dokupiłam: Do hortensji i do kwiatów