Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:05, 07 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Słoneczko i 10 stopni sprzyja pracom ogrodowym, szkoda tylko, że człowiek uziemiony w domu

No tylko nie waz się nosa wyściubiać z domeczku!! Bo przyjedzie ciocia ze strzykawą .Zdrowiej grzecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:01, 07 kwi 2015

Do góry
Słoneczko i 10 stopni sprzyja pracom ogrodowym, szkoda tylko, że człowiek uziemiony w domu
Ogródek Iwony 22:35, 06 kwi 2015

Do góry
Ooo, ale tu obfite były święta, tyle roślinek, mnie to już aż skręca bo nie mogę się wybrać do szkółek na zwiady. Buk bardzo ładny, mnie też w jednej szkółce kusi piękny 3,5 metrowy Artropunicea prowadzony bardzo wąsko i jak na buka w przystępnej cenie, ale nie mam gdzie posadzić, a chęci mam jeszcze na 2 magnolie, na które też nie mam miejsca.
Prostokątna rabata będzie już za miesiąc robiła super efekt, trzmieliny nabiorą koloru, będą bukszpany no i buk pokaże listki. Widzisz jak są plany to roślinki szybciej się pojawiają niż planujemy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:26, 06 kwi 2015

Do góry
Gosiu na szczęście najwcześniej do ogrodu będę miał czas wyjść w sobote, węc może do tego czasu mi przejdzie. Chciałbym jednak uskutecznić szkółking w środe, ale nie wiem co z tego wyjdzie, przeszkodzić może i zdrowie i pogoda.

Aniu oj będzie będzie, przynajmniej będzie przez pewien moment gdzie upychąc chciejstwa bo na pewno na roślinach z listy się nie skończy.

Zieloniutka turzyca to Frosted Curls, moja Prairie Fire też nadaj się na kompost, zmarzły wszystkie 8 sztuk.

Aniu u mnie jest szansa, że wszystko co mi potrzebne dostane w szkółkach, więc wole ten sposób zakupu znając na dodatek mojego pecha do roślinnych zakupów internetowych

Ewo chyba coś w tym jest bo tyle razy miałem coś zamawiać, a zawsze kończyło się na chęciach i na przeliczeniu, że się nie opłaca, a mogę dostać coś beznadziejnego
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:54, 06 kwi 2015

Do góry
Tak przyjemnie słuchało się wywiadu, że nawet nie wiem kiedy się skończył. Mógłbym jeszcze z 2 godzinki posłuchać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:49, 06 kwi 2015

Do góry
Ja nie wiem jak cię pustka drażni????Wiem doskonale, tak jak mnie
Luki wylecz się porządnie bo teraz te choróbska wracają jak bumerang niestety.
Lepiej dłużej chwilkę teraz niż za tydzień na nowo. Kasia ma zlecić wykopki buksików,
skrzynki już czekają w pogotowiu
Hortensjada 12:48, 06 kwi 2015

Do góry
Coś niesamowitego, hortensje w takiej ilości robią piorunujące wrażenie, a połączenie Anabelle z powojnikiem cudne
Poza hortensjami widać też inne ciekawe zestawienia i dużo bylin Będę zaglądał.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:45, 06 kwi 2015

Do góry
Gosiu choroba niestety dzisiaj dała o sobie znać, całą noc nie spałem, ale mam nadzieję, ze szybko minie bo z domu się nie ruszam.
Nie wiesz jak mnie drażni pusta rabata całe 40m^2 ziemi i ani jednej roślinki. Jak zdrowie pozwoli i asortyment w szkółkach będzie się zgadzał to do końca przyszłego tygodnia sporo się zapełni.
W jednej szkółce do której jadę Nigry zobaczyć mają podobno miskanty w odmianach w sporych donicach. Gdyby co dam znać
Na buksy też się ukradkiem cieszę
Bylinowy już dawno byłby prześledzony gdyby nie pogoda, mam opóźnienie w tym roku
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:31, 06 kwi 2015

Do góry
Hmmm mówisz kulkowanie... troszkę mała ta kulka wyszła James Galawey wykreślony z listy, za duży potfór jak dla mnie biorąc nawet pod uwaga fakt, że u mnie byłby o połowe mniejszy.
Ależ ten Feliks rośnie, taki był malutki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:39, 06 kwi 2015

Do góry
Przed świętami pojawiły się problemy z internetem.
Przysiadło gołębi 6 i poluzowały światłowód, jakimś cudem naprawiło się samo, ale zapewne kolejne przerwy w dostawie internetów się pojawią.
Na dodatek choróbsko mnie złapało i humor kiepski.

Agato rabaty będę musiał mocno zabezpieczyć, żeby nic nie zostało zniszczone bo brygada taka, że potrafiła zniszczyć drzewko posadzone kilka metrów od wykopów, na szczęście to nic cennego

Jolu, Łukasz, Mirello, Violu, Kasiu, Edyto, Iwonko, Agnieszko, Magdo bardzo wam dziękuje za życzenia

Gosiu ja przy komputerze trzymam wiadro z lodowatą wodą, gdyby mnie przyszła chęć na zamawianie traw przez internet. Mam tak niemiłe doświadczenia, że nie skuszę się już na zakupy internetowe. Jeszcze jest czas bo szkółki centra i sklepy dopiero teraz ruszą z wystawianiem i dostawami roślin. Jak zdrówko pozwoli odwiedzę w tym tygodniu 3 szkółki w tym bylinowy i zobaczę jak tam ma się sprawa z trawkami bo wszędzie są niby dostępne
Za życzonka bardzo dziękuje.

Olu ja nie mam szczęścia do zakupów internetowych, Amazony, które w zeszłym roku kupowałaś z Jagodą do mnie przyszły w okropnym stanie i obecnie leża gdzieś w kompoście, a wasze cieszą oczy. Teraz wolę poszukać i pomacać zanim coś kupię

Składam wszystkim spóźnione życzenia świąteczne.
Radosnych, spokojnych, rodzinnych świąt i aby wiosna jak najszybciej przyszła do każdego ogrodu
Ogród z łezką II 08:18, 03 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu ja mam fotkę piwonii ITOH od Bogdzi bo kwitła jak byliśmy w maju, ale chyba mało kto zwrócił na nią uwagę mimo to nie będę drażnił

Ja w tym roku też poluję na piwonie, ale strzelam tylko w bylinowe

Zupełnie nie zwracałam uwagi na inne rośliny niż rodusie i azalie u Bogdzi. Ma takie piękne...

Bylinowe też mam, dwie dostałam od Bogusi, ale jeszcze nie kwitły. Czekam sobie, może w tym roku chociaż jedna, ta starsza...
Makowo na Kociewiu 23:56, 02 kwi 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)

Nie choruje Ci? Ja też kupilam iwe ale Luki pisał że jemu bardzo choruje i będzie się jej pozbywal w tym roku Cena mnie zachęciła i się nie mogłam oprzeć
Pozdrowionka

baardzo choruje
8 sierpnia 2014 juz widać rudziejące od rdzy liście, trzymam ją bo mi pasuje do tego miejsca, bo się przyzwyczaiłam, bo mam do niej sentyment...a wywalić chcę ja co roku

Makowo na Kociewiu 23:48, 02 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

tak to pełnoletnia Iwa

Nie choruje Ci? Ja też kupilam iwe ale Luki pisał że jemu bardzo choruje i będzie się jej pozbywal w tym roku Cena mnie zachęciła i się nie mogłam oprzeć
Pozdrowionka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:14, 02 kwi 2015

Do góry
Przemku za jakis czas zdradze jak wszystko dojdzie do skutku

Haniu malutkie zdjęcie z jednym zdaniem pojawiło się w magazynie Kocham Ogród.
U mnie na szczęście będą kopać tylko przez 15 z 60 metrów działki, a podłączenie jest w chodniku, który będzie trzeba skuć. No, ale w jego miejsce ma powstać nowy, więc rozpaczy nie będzie. No i na szczęście u nas przyłącze jest w miarę znośnej cenie i obecnie obowiązkowe, ale to już tematy urzędowe
Nie zazdroszczę takiego przekopywania, u mnie siostra musiała wstrzymać się przez rok z jakimikolwiek pracami na podwórku właśnie z powodu kanalizacji po to aby nie ponosić kosztów dwa razy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:52, 02 kwi 2015

Do góry
Luki - podaj jaka to gazeta")

Ja też się denerwuję na odcinku 120 m mają mi zakopać gaz wzdłuż żywopłotu z cisa. a jeszcze na tym odcinku w ubiegłym roku przekopywane były drzewa buki duże iglaki, hortensje. teraz zrobią demolkę.
Musimy to przeżyć.
Kanalizacji nie robię, bo kopali by całą drogę wjazdową 120 m. gaz i kanalizacja nie mogą razem być, a i kasy niet.
Ogródek Iwony 22:24, 02 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak to milo popatrzeć na słoneczko i żywą zieleń. U mnie buro ponuro, deszczowo i śniegowo.

No i tego słoneczka wszystkim życzę i tobie Łuki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:07, 02 kwi 2015

Do góry
Pogody opisywać nie ma co, szkoda słów.

Za to dowiedziałem się dzisiaj kilku ciekawych rzeczy.
Do września tego roku będę mieć podłączoną kanalizację i bardzo możliwe, że jeszcze w październiku zrobiony będzie podjazd. Muszę zacząć planować ten temat bo jest dośc skomplikowany.
Z jednej strony super, ale jak sobie pomyślę, że podłączenie kanalizacji jest zaraz obok rabaty z bukszpanami to aż mnie ciary przechodzą. Będzie trzeba konkretnie zabezpieczyć teren.

Kupiłem też sobie gazetę, w której pojawiło się zdjęcie z mojego ogrodu, o którym nie miałem pojęcia. Dziękuje tutaj Agacie za poinformowanie.
Bardzo to miłe, ale takie zdjęcie sobie wybrali, że szok No i było też zdjęcie naszej Wilczej Ewy

Dotarła też do mnie pewna miła i niespodziewana informacja, ale szczegóły w swoim czasie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:02, 02 kwi 2015

Do góry
Bogdziu w takim razie do usług

Gosiu moja lista troszkę większa Mówiłem, że pojadę na przeszpiegi w tym tygodniu, ale jak widać przez pogodę nie ma to sensu, u mnie cały czas coś pada. Dzisiaj na 5 minut wyszło słońce i znów padał deszcz. Rano oczywiscie wszystko w śniegu.

Danusiu ja również, miałem takie wielkie plany na te wolne dla mnie dni, miała być przygotowana rabata do końca, rury z nawadniania w końcu wkopane i kilka drobniejszych spraw, a tak nic

Wojtku myślę, że ciekawie wyglądałoby połączenie sadźca Baby Joe, Chocolate, miskanta Morning Light i Wyrazistej żurawki np w różowym kolorze. Tylko byłoby to zestawienie ozdobne od połowy lata, trzeba by wkomponować jeszcze jakieś rośliny zimozielone lub byliny kwitnące wcześniej.

U kogoś a forum było też połączenie sadźca miskanta zielonego i rozchodnika. Świetnie to wyglądało, poszukam może znajdę
Ogród Loczka 21:59, 02 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gdyby był grudzień powiedziałbym, że pięknie, ale mając na uwadze obecny miesiąc i porę roku można powiedzieć tylko, że jest strasznie
Najzabawniejsze jest to, że na wigilie śniegu od dawna nie było, a na Wielkanoc będziemy mieli

No z jednej strony pięknie ale martwie się o moje roślinki te świeżo zasadzone brrrrr
Ogródek Iwony 21:52, 02 kwi 2015

Do góry
Jak to milo popatrzeć na słoneczko i żywą zieleń. U mnie buro ponuro, deszczowo i śniegowo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies