Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:32, 04 cze 2012

Do góry
Susan ma ponownie kwiaty, ale tylko na tej części gdzie nie przemarzła

wiciokrzew włoski Harleqin

i kolejny; atakują mszyce, zrobiłam oprysk i co..lunął deszcz!!! i na nowo robota
Ogród irci 12:30, 04 cze 2012

Do góry
A takiego gościa mieliśmy wczoraj w ogrodzie Z ogromnym zacięciem "napowietrzał" nasz trawnik To ostrygojad.

Lecę w kulki... 12:20, 04 cze 2012

Do góry
Aniu - masz wyjątkowy ogród
Gratuluję setki

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:03, 04 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, wrzucam ci trawkę, oto ona, chyba 11 do Madzi przywiozę ci rośliny; nie idę do pracy to też podjadę na 17

A co to za trawka Irenko? Piękna jest!
Żurawka - Heuchera 12:03, 04 cze 2012

Do góry
Obiecane zdjęcia padniętych żurawek

przypalony listek Citronellki jak widać, pozostałe widoczne piękne

zalana żurawka - była za nisko posadzona, lepiej sadzić na leciutkiej górce, teraz jest przesadzona, ale chyba nic jej już nie pomoże

i taka, chyba też zalana bardzo źle wygląda nic z niej raczej już nie będzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:44, 04 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
PADA DESZCZ!!!!! Huraaaaa...

Dziś do południa wykroiłam jeszcze kawałek trawnika. Praktyczne to nie będzie, ale za to ładne Ciekawe czy ta rabatka ma szansę na przetrwanie. Zmieściły się 4 krzaczki rudbekii jednorocznej (sama mi się co roku wysiewa) i 3 ledwo widoczne rozplenice.

i to mi się bardzo podoba. Jak będą łazić po rabacie Twoi to najpierw na nich nakrzycz mocno, a potem postaw im jakiś płaski kamień w 1 miejscu- niech maja 'kładkę'
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:42, 04 cze 2012

Do góry
Marzenko, wrzucam ci trawkę, oto ona, chyba 11 do Madzi przywiozę ci rośliny; nie idę do pracy to też podjadę na 17
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:42, 04 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Magnolio proszę skontroluj nasadzenia carex montana. Sadzę co 40 cm na przemian, tzn.
jeden rząd leci x x x x x
to drugi pomiędzy x x x x

Dopisuję bo edytuję, że nie mogę ustawić tych X. Jak wysyłam wiadomość, to one inaczej się ustawiają niż podczas pisania wiadomości.

Tak będzie dobrze czy za regularnie to robię, może trzeba bardziej naturalnie? Chociaż jak patrzę na całość, to ten rytm się gubi. Nie sadziłam więcej, bo nie wiem czy dobrze.
Bez kancika to fatalnie wygląda.
Aha i jak widać przycięłam bukszpany, trochę mniej straszą
Podsypałam przekompostowanymi trocinami zmieszanymi z korą. Okazuje się, że to już niezła próchnica. Te są od teścia, ma jeszcze trochę, jeszcze u wujka poszperam w okolicy cięcia drzewa i może się nazbiera.

ślicznie!
super że sadzisz je równolegle do brzegu rabaty- czyli podkreślasz jej kształt półkolisty. Bardzo ładnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:40, 04 cze 2012

Do góry
dużo roślin jeszcze jakoś powoli idzie, np. trawy, rycynusy, róże i hortensje, niby liście są, zdrowe ale pąków jeszcze nie widzę; wiciokrzewy zaczęły kwitnąc, ale też jakos powoli to idzie; mokro jest, ale chyba za zimno

i wszystkie berberysy i forsycje tylko bujają i trzeba ciąć!

i jaśminowce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:28, 04 cze 2012

Do góry
a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

sadzeniem, bo wszędzie korzenie sosen i wykopanie dołka graniczy z cudem

to ta rabata, czego tu już nie ma, a i tak najszybciej rosną chwasty

liliowce pokazują pąki

i moje 6 żółtych żurawek, ale się umordowałam, aby je wcisnąć między korzenie
Ania i róże i cała reszta :) 11:09, 04 cze 2012

Do góry
Aniu ...szkoda tak pieknych pędów ..u mnie było podobnie tylko nie wiem kto a może co wyłamało mi pędy u róży pnącej ....podejrzewam że to skutek przemarznięcia róży..... moją Flamanentenz obcięłam po samej ziemi ....wypiściła ładny gruby pęd i myślę że był za słaby u podstawy łodygi..i pod swym ciężarem a może wiatru się ułamał ....tak sobie tłumaczę...moja stara pnąca bez nazwy dla Ciebie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:09, 04 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bukszpan przed cięciem

W trakcie

i po

Jeszcze jedno cięcie w tym sezonie i będzie cymuś glanz prawie jak z Ikea tylko, że zakupiony za 8 zł

Jaki pomysł, ja chyba zacofana jestem.Teraz już nie będę bała się kupić takich "niby kulek". Dzięki tobie z każdego bukszpanika będę mogła zrobić tak cudną kulkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:07, 04 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

To muszę podjechać ... bo na wyjazd potrzebuje, mam czas do środy a po ile płaciłaś za żurawki ?

O rany, żeby nie nabujać, bo hurtem płaciłam, i liczyły i ciągle nie zgadzała się liczba roślin! ale chyba po 10 zł, rh 38, kanny 18, przetacznik po 10, to może zurawki 12, a 10 trawy, no nie pamiętam, wywaliłam paragon

Aniu asc, to od ciebie naparstnica, zakwitnie

Za tydzień zakwitnie

Po wczorajszym laniu, chyba szybciej chociaż jedna, bo u innych na razie pąków nie widzę, ale jeszcze jest czas, dopiero czerwiec się zaczął!

taka róża mi zakwitła, z tych nowych, muszę zerknąć na zawieszkę, bo nie pamiętam nazwy; wczoraj oglądałąm róże Chopin, są pąki, ale jakieś mizerne krzaczki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:03, 04 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No to jeszcze pochalę się moimi juniorkami bukszpanowymi. Kiedyś (za jakieś 10 lat) będą z nich bukszpaniory a na razie miniatrurki, ale te najwieksze które mam w ogrodzie tez kiedyś takie były... więc jest nadzieja dla maluczkich
Jest szansa, że ta zdublowana kuleczka dostanie pod nóżki żwirek do końca tygodnia....
Szafirki zostały przekopane i dookoła bukszpanka rozrzucone, z tyłu 15 szt dzwonak karpackiego posadzone. Jeszcze tylko floksy i wymiana wymarźniętych carex frosted (jak frosted mogło zmarznąć????) curls i gotowy skalniak!!!

A ta juniorka kiedyś stanie przed drzwiami w donicy (obok tej wielkiej tak samo hodowanej od miniaturki)

Na razie spokojnie się rozrasata

Takie juniorki nie jeden chciałby w ogrodzie.Ja chciałabym takiego juniorka na nóżce śliczniutki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:03, 04 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

(...)
a teraz pytanie do dziewczyn, czy to chwast, bo mi sie to rozrasta, takie płożące i niebieskie kwiatki

To jest przetacznik górski /Veronica montana /. Poczytajccie o nim tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetacznik_g%C3%B3rski
To chwast i dokładnie trzeba usunąć wszystkie rozłogi aby się go pozbyć.

Dzięki Basiu ten cholernik trudny do usuwania; walczyłam już z nim metodą tradycyjną, teraz chyba chemią polecę;
chwastów u mnie zatrzęsienie, jakieś dziwoloągi!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:01, 04 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
bye

Dzień dobry Aniu

Ogrodnik mimo woli 10:42, 04 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
I

A to drzewko na pierwszym planie to jakaś czereśnia? Dostałam ostatnio RH I i muszę mu dokupić jakieś zacienienie. I myślałam właśnie o czymś takim.
Nasz przydomowy ogródek 10:41, 04 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Zbyszku jestem zauroczona twoim bonsaiem. Ile bym dała żeby u mnie na wejściu takie cacko stało
Proszę napisz ile lat go hodowałeś?? Od maleńkości tak prowadziłeś....proszę o podpowiedz...Chyba z tyłu domu posadzę i będę hodować Za x lat będę mogła posadzić na przodzie..........
ZAZDRASZCZAM
Nasz przydomowy ogródek 10:34, 04 cze 2012

Do góry
Dziękuję za spacerek po ogrodzie i za pozdrowienia. Również Was pozdrawiamy. Jeszcze kilka fotek - bo zostałem zachęcony . Dziewczyny same doskonale wiecie jak dla nas wszystkich ważne jest że ktoś zauważy naszą pracę , a jeszcze jak mu się podoba.

Żurawki Purple Palace rosną jak zwariowane i chociaż to stara odmiana , to niezawodna. Kwiaty ma kremowe. Bonsai po wyciągnięciu włókniny spod żwirku też wyszedł na prostą i poduchy coraz większe .

Lawenda szykuje się do kwitnienia.

A na pierwszym planie żurawka krwista którą dostaliśmy od mamy w latach 90 - tych . Wtedy pewnie nikt jeszcze nie wiedział jak się ta roślinka nazywa .

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:32, 04 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu,
jak nazywa się iglak po prawej stronie? Czy to jest ten sam, który jako dostojny stożek strzeże wejścia do Twojego ogrodu?...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies