Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 22:19, 13 lip 2012

Do góry
Kochani,
Pora sprecyzować się odnośnie spotkania..... zapraszam wszystkich bardzo chętnie.. już zaklinam pogodę, bo jak bedzie deszcz...to ...nie mam pojecia co ja z Wami zrobię.....
Jak już pisałam u siebie na wątku, mam w pracy urwanie gowy, które będzie jeszcze dłuuuuugo.. .... chętnych trochę się zadeklarowało...a moje zdolności organizacyjne oraz kulinarne..... są moją piętą Achillesową.... nastawiałam się na kameralne spotkanie .....
JA PO PROSTU TEGO NIE OGARNĘ.. NIE POTRAFIĘ.... dlatego moja propozycja jest taka..... zróbmy spotkanie wspólnymi siłami... taki piknik w ogrodzie mimo woli...... zakręconych pozytywnie Ogrodomaniaków......
Same zalety:
1) ja nie dostanę nerwicy
2) nie wyleja mnie z roboty, bo przygotować przyjęcie dla dużej liczby osób jest pracochłonne.. nawet dla kogoś zdolnego (mi potrzeba czasu 4 razy tyle co dla przecietnego śmiertelnika)
3) żarłoki nie wyjadą głodne
4) nikt nie bedzie się czuł intruzem, a tylko współgospodarzem
5) dam dobry przykład dla reszty..... że dobre spotkanie nie musi wiązać się z nadmiarem obowiazków... ostatnie spotkania to był pokaz wystawnych przyjeć..... nie każdego na to stać i finansowo i czasowo, a jest tyle ogrodów które można odwiedzić...... a odstaraszamy właścicieli rozmachem spotkań.... Oczywiście doceniam i podziwam gospodarzy takich spotkań....ale ja po prostu przyznaję się - ja tak nie potrrafię........
6) odpadnie zastanawianie się co mi przywieżć w prezencie...... już uprzedzałam, że mój ogród jak i dom osiągnął stan w którym naprawdę trudno coś upchnać...... No chyba, że cisy na żywpopłot o wysokości co najmniej metra????????? Dobra, to był żart....... Naprawdę mój ogród jest napchany do granic możliwości wszelkimi chciejstwami...... to co chciałam mamy już ugadane z zainteresowanymi....

Dlatego ja deklaruję się, że zakupię odpowiednia liczbę do ilosci gości - naczyń i sztućców jednorazowych (w domu mam tylko jeden zestaw normalnych talerzy i sztućców.... nie nadążylibyśmy ich myć....), przygotuję coś na obiecanego grila (karkówka, kiełbaski, kaszanka, boczek...etc), zapewnię ogróki i pomidory i coś z tego zrobię.... , musztardy, keczapy, napoje wszelkiego rodzaju, ugotuję (tzn moja najlepsza przyjaciółka już się zadeklarowała z pomoca...bo na mnie to nie liczcie...) jakieś leczo i coś jeszcze mówiła, ale zapomniałam), może ugotujemy rzeszowski żurek z modyfikacją moją...... oczywiście pieczywo, chrupki, owoce....... Jak gorąco- mogę zakupić lody......
A teraz Wasza propozycjaa.... przy czym przywozimy tyle co zjemy, bym potem nie musiała tego jesć przez następny rok..do kolejnego spotkania.....

Od razu uprzedzam, będzie szwedzki stół.... i każdy postawi na nim co może.....

Z obowiązku przywożenia "udzału" kulinarnego zwalniam Rodziców Chrzestnych..... i tych co lecą samolotem.......

Robert też jest zwolniony, bo od niego mam zamówione "parówki" ............. do oczka wodnego

Proszę o deklarację osób , które chcą przyjechać....... może być na prw.. bym wiedziała na ile osób mam chciażby zakupić zastawę piknikową..... i kto się nie obraził po moim wpisie.....

Naprawdę.. przyznaję sie bez bicia..... talentów organizacyjnych w tym kierunku nie posiadam..... a na naukę nie mam czasu

Wystarczy, że już się stresuję moim ogrodem.........

Godzinę ustalimy w czasie poóżniejszym..ale myślę, że wcześniej niż na 11 nie ma sensu ......

Może mój wpis jest niezachęcający..... ale to mój krzyk RATUNKU

Za to odniosłam sukces kulinarny..... z rybkami..jedzą wszystko co im dam.. nawet z ręki Ja ktylko zbliżam sie do wody, to juz gonia jak szalone na przywitanie

Postawić trawkę nad i... 22:19, 13 lip 2012

Do góry
taki jest ogólny zarys...niestety nie spełnia moich oczekiwań...altana jest za blisko domu no i basen ... na drugim końcu ogrodu w otoczeniu wysokich drzew..? kiedy woda w nim sie nagrzeje...?
Postawić trawkę nad i... 22:15, 13 lip 2012

Do góry
Postawić trawkę nad i... 22:13, 13 lip 2012

Do góry
...Plany były poważne, wielkie...na wiosnę mielismy rozpocząc wielką rewolucję w naszym ogrodzie, przygotowywaliśmy się już jakiś czas....
...oglądaliśmy programy telewizyjne, kupiliśmy parę książek z tematu, przekopywalismy internet...
tak dotarłam do Firmy Gardenarium i do Danuty...
...22 lipca 2010 roku zalogowałam sie pierwszy raz na forum..
...planowałam poważnie , nawet liczyłam na projekt autorstwa Danusi...jednak nie miałam pewności, jak powstanie mój projekt na odległośc? ...
....rozpoczęłam więc współpracę z młodą projektantką z okolicy - wrażenie robiła zadowalające, miała wiedzę i czułam że rozumie jakiego ogrodu oczekuję, co mi się podoba, jaki styl ma miec mój ogród...dałam jej nawet gotową listę roślin które chcę miec w ogrodzie...moje rozczarowanie było wielkie i nadal jest...żałuję że nie zdecydowałam sie na tą projektantke którą planowałam od początku...no cóż...popełniłam kardynalny błąd na swojej ogrodowej drodze, i to na samym początku... teraz sama będę musiała organizowac swój zielony skrawek ziemi...
....projekt ogrodu wciąż mam...
gdyby nie wypadki losowe ( koniecznośc wymiany płytek tarasowych- odpadły po zimie i byly niebezpieczne w użytkowaniu, budowa wiaty i domku narzędziowego - M.buduje sam , wymiana kostki na granitową - zniszczona przy remoncie tarasu, no i najlepsze - bankructwo biura podróży - kiedy odzyskam kasę????) pewnie w ogrodzie było by dzisiaj inaczej..ale tak juz jest że czasami trzeba zweryfikowac plany...
...pokażę parę wiazualizacji z zaprojektowanego ogrodu...
Rododendronowy ogród II. 22:12, 13 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu ten motylkowy wątek bardzo mnie zainteresował ... do mnie przylatują jakieś " zwykłe " motyle . a u ciebie jak w Amazonii

Alinko teraz to za przeproszeniem głupstwa gadasz . Jakie zwykłe motyle? Wszystkie są piękne, przyjrzyj sie im, zrób zdjecia i zobaczysz jakie są cudne. Zobacz jakiego motyla wkleiła mi Ell--cudo- bajka a przecież ona mieszka koło Ciebie. Bardzo bliziutko.No to czekam na zdjecia Twoich pięknych motyli.

no teraz to się zawstydziłam . jutro sesja motylkowa .
Kondziowy Ogród :) 22:10, 13 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj irgę trzeba dociąć po linii chodnika i zamieść ładnie, bo włazi na chodnik.
Ja bym tu dołożyła jeden kolor żurawek - kilka sztuk.

Może którąś z tych dwóch?

goniak napisał(a)

Heuchera Creme Brule o pięknej miodowo- różowej kolorystyce.

Heuchera Sweet Tea

żórawki mi sie podobają i to bardzo nie wiem co z tym cisem zrobis czy go zostawic taki jaki jest berberysa czy tez przyciac na kulki bo sa różnej wielkosci zórawki w których miejscach czy paprotki w tym miejscy zostawic czy przenies jeszcze ten cisy przy ogrodzeniu czy przyciac i ile i kiedy sa rożnych wielkosciach to sprzodu ładnie rosna a te wyzej sa małe duzo pytan nie stety i nie wiem co zreszta bo sa puste miejsca
Mały ogródeczek przydomowy 22:05, 13 lip 2012

Do góry
Mały ogródeczek przydomowy 22:04, 13 lip 2012

Do góry
Mały ogródeczek przydomowy 22:04, 13 lip 2012

Do góry
co zaś sie tyczy zwierząt to nie tylko zające tu buszują.
To właśnie tu 22:03, 13 lip 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Dziewczyny, na nic moje postanowienia, że już nie będę poszukiwała nowych róż.
Zobaczyłam w jednym z ogrodów taką piękność i ,,,,,już wiadomo , że będę poszukiwać róży Edith Holden.

Piękna , te płateczki powywijane, kolor i słoneczko w środku. No to powodzenia w poszukiwaniach.A czy te zdjęcia pochodzą z Anglii bo ten mur czerwony...?
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:02, 13 lip 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)

Skrzaty znalazłam i przygarnęłam na ubiegłorocznej wystawie "Zieleń to życie"..

Kuklik napisał(a)

Chętnie i ja przywołałabym je do ogrodu.

Stara działka 22:00, 13 lip 2012

Do góry
Skierak napisał(a)
A tu mam taką małą koncepcję na fragment przy domu jak uważacie coś z tego by było czy jest to całkiem do kitu ??

Przepraszam za jakość ale lepiej nie umiałem

Wszystkie zmiany i propozycję mile widziane
pozdrawiam Skierak

Tuję orientalis posadź dwie po lewej stronie pod ścianą, bo cis rozrasta się wachlarzowo i na nią wejdzie.

Pod Smaragdami posadź inną odmianę żurawek, Citronella jest ok ale bardziej pod kulami, lawenda jest za wysoka na towarzystwo dla bukszpanów. Lawendę posadź na obrzeżu rabaty w słonecznym miejscu.
Rododendronowy ogród II. 21:55, 13 lip 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Ufff, co za szczęście móc wydostać się z gąszczu chwastów i przyjść do Twojego nowego wątku.

Witam Dzidko po zagranicznych wojazach. U mnie dużo skromniej niż w Anglii ale i odpoczynek od wielu kolorów tez potrzebny. Miło mi że zajrzałaś i dzieki za pięknego cytrynka na lawendzie.Serdecznie pozdrawiam.
Mały ogródeczek przydomowy 21:48, 13 lip 2012

Do góry
Tak powoli kopię sobie w ogródeczku niewielkim. Czytam poradniki, a ostatnio oglądając "Maję w ogrodzie" natknęłam się na program z Pania Danusią, w którym była mowa o święcie róż. Zaciekawiłam się i oto jestem.

I kilka zdjęć zimowych
Mały ogródeczek przydomowy 21:46, 13 lip 2012

Do góry
Mały ogródeczek przydomowy 21:44, 13 lip 2012

Do góry

size=400x300]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/18/183981/original.jpg[/img]
Rododendronowy ogród II. 21:44, 13 lip 2012

Do góry
Ufff, co za szczęście móc wydostać się z gąszczu chwastów i przyjść do Twojego nowego wątku.

Rododendronowy ogród II. 21:30, 13 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wszyscy wstawiają motylki.......mam i ja! Bożenko dla Ciebie na świerku pod Babią Górą usiadł......

rusałka admirał

Ale dzisiaj wstawiacie rzadko spotykane motylki. Piękny , ja takiego nie mam. Równiez gratuluję bo takie cudo niełatwo ,,upolowac"
Borówcowy raj 21:29, 13 lip 2012

Do góry
Borbetka napisał(a)
A tutaj mam rabatę, z której usunęłam irgę i przy okazji dojrzałam do tematu usunięcia tej jabłoni ozdobnej, bo ani ona ozdobna, ani kształtna, liście ma brzydkie i chyba choruje. Nie podoba mi się wcale więc zwracam się z prośbą o poradę co posadzić przy żywopłocie? Czy 3 miłorzęby byłyby dobrym pomysłem? Na obrzeżach rabaty będzie żywopłocik z bukszpanu jak widać. Dalej posadziłam lawendę, ale nie wiem co w środku ma być. Ten szczepiony modrzew do wykopania, nijak pasuje. Doradźcie proszę, bo potrzebuję porady. Mam czasami takie pragnienie, żeby ktoś spojrzał i podsunął pomysł, wtedy dopiero mi się zaczyna podobać, a jak robię sama to do bani:

Czy ta jabłoń kwitnie na czerwono i potem ma takie malusie bordowe jabłuszka? Bo taką mam u siebie i też mi się nie podoba i myślę o jej wymianie
Ogródek Hanusi po zimie 21:28, 13 lip 2012

Do góry

Bardzo mi się spodobał ten Pan Kolczasty! Pozdrawiam wieczorową porą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies