Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 19:16, 13 lip 2012

Do góry
Monisiu,Robercie,Zuzo, cieszę się,że wam moja różyczka się podoba,Jest to okrywowa nn-może Bonica,ale nie jestem pewna.To jest odnóżka od poprzedniej róży,która u mnie była 15 lat,aż ze starości padła.Dobrze,że w odpowiednim czasie zrobłam sadzonkę.
Kwitnie od czerwca do mrozów.
Jeszcze następne Wam pokażę
Ale to prezenty imieninowe z lat poprzednich,i też nie mam nazw.

okrywowa

rabatowa

Różany sezon 2012 19:00, 13 lip 2012

Do góry
Mrs. John Laing

Tipsy Imperial C.

Dolce Vita

Pashmina

Home & Garden
Ogród w Tarnowie 18:39, 13 lip 2012

Do góry
Trochę popadało ale ciągle za mało, zdążyłem dociąć świdra...

a Anabellka wciąż zachwyca i powiększa kwiatostany, mają już ponad 25 cm - giganty...

Nasz przydomowy ogródek 18:04, 13 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Piękny ogród, bywałam w nim czasem a teraz się wpiszę
Dziękuję za odwiedziny u mnie, było mi bardzo miło.

Mnie też bardzo miło i pogłaskaj psiaki.

Dzisiaj głównie na oleandrową melodię będzie.

no proszę, a myślałam, że już wszystko widziałam, a tu takie zaskoczenie! cudne śródziemnomorskie oleandry i w tylu kolorach! ależ musi wam tam pachnieć
Przedawkowanie nawozów 18:03, 13 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Troche kijek tylko widac bo zdjęcie było robione w innym celu niż demonstracja "patentu" ale z tyłu go widać, jak się przyjrzysz, generalnie to zwykły patyk, a całośc trochę działać ma jak parasol bez materiału , sznurki zielone to mniej widoczne (czyli stelaż na srodku i sznurki na około ) do których przywiązane są pędy. Róże mojego Taty zostały wsadzone dopiero zeszłej jesieni i daleko im do tych powyżej w tym wątku, ale może pomysł z patykiem przyda się komuś )) Dzięki niemu pędy są uniesione nad ziemię a patyk że natyralny nie rzuca się w oczy.

Monika widzisz, do tego będę Was namawiała, zamiast robić efektowne zdjęcia, róbmy praktyczne, takie na których widać rozwiązania, na które wpadł ktoś inny. Sama niewiele zrozumiałm z Twojego opisu( wolę to zobaczyć), ale "patent" Twojego taty od razu wydał mi się bardzo interesujący i godny zastosowania.
Mieczyki zwane inaczej gladiolami 17:46, 13 lip 2012

Do góry
Troszeczkę chaosu chyba nie zaszkodzi?

Rododendronowy ogród II. 17:46, 13 lip 2012

Do góry
Bogdziu ja się już całkiem zakreciłam i nie wiem czy juz się witałam w nowym wątku czy nie, ale i tak zostawię motylka.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 17:28, 13 lip 2012

Do góry
Witaj Magjo. Spójrz kogo spotkałam dziś w ogrodzie.

Znów niezłe stadko. Co ciekawe obserwuję swoje rh i tam ich nie widuję, natomiast spryciule przeniosły się na hortensję,której liście kolorem niemal idealnie je skrywają - w drugim końcu ogrodu.
Już w zeszłym tygodniu zdawało mi się, że widziałam jednego.
Kolorowy ogród na piasku 17:11, 13 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
Marto, Magdo, witam i zapraszam,

Jasiu, rzeczywiście piwonie to mój kolejny konik, dużych kęp mam kilka, reszta to młodzież, trzeba poczekać, żeby móc je podziwiać. Pełne też mi wylegają i muszę je podwiązywać. Ubiegła wiosna była u nas bardzo sucha i piwonie nie wyrosły wysokie, dlatego tak stoją.
Mam też piwonie krzewiaste, a ostatnią moją miłością są piwonie pojedyncze.

Krzewiasta NN

Krzewiasta NN

Claire de Lune

Bowl of Beauty

ale piekne piwonie gdzie mozna kupic sa odlotowe
Marzy mi się Siedlisko.... 17:04, 13 lip 2012

Do góry
Właśnie wpadłam z ogrodu, bo znów pada , a tu proszę ile miłych gości.Dziękuję za odwiedziny.
To dla was

Zuza, no coś ty ja u Ciebie wzdychałam jak pięknie.Cieszę się, ze Ci się podoba, miło jak ktoś jeszcze doceni.
A doba mogłaby mieć 48h, myślę że wszystkim by się to spodobało

Moniko, ja tak robiłam w poprzednich latach i dziwiłam się, że nie kwitną, a przecież w opisach wszędzie jest, ze kwitną po raz drugi.Możesz jeszcze spróbować wyciąć te stare liście, może zakwitnie, ale to drugie kwitnienie jest znacznie mniej obfite.

Evchen, dziękuję,ja też uwielbiam zdjęcia przed i po. A z roślinką to dobrze pamiętasz Przywrotnik ostroklapowy - Alchemilla mollis.
Szałwia omszona i przywrotnik, to moje ulubione połaczenie czerwcowe, zawsze na nie czekam

Pozdrawiam

Ogrodnik mimo woli 16:58, 13 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Witam... u mnie koniec upałów..pochmurno M

A mój pozdrawia obydwa koniki.

Każdy z nich jest inny.

Świetnie go uchwyciłaś Mój konik już do Twego wzdycha

Na smyczy ich trzymacie czy co??

kurtka melodia! ! czemu u mnie nie ma żadnego zwierza?? tylko kupe na trawniku znalazłam.!
Znaczy się był i poszedł!!

Ogródki przyblokowe 16:51, 13 lip 2012

Do góry

ogródek przyblokowy
Nasz mały raj na ziemi :) 16:45, 13 lip 2012

Do góry
Mamy świerki srebrne, tuje kolumnowe i takie z żółtymi przyrostami i całe żółte, niestety nie znam odmiany. Cisy, bukszpany, róże, lawendę, tymianek, cyprysik Blue Star, malwy... Ciekawe ile z tych wszystkich roślinek się przyjmie

Pamiętacie nasze kanny sadzone z nasionek Wszystkie przeżyły i są coraz większe

Cyprysiki niestety za wcześnie wystawiliśmy na zbyt duże słońce, później zbyt niska temperatura i przeżyło tylko kilka sztuk ale człowiek uczy się na błędach... Z kolejnymi sadzonkami będzie lepiej

Nasz mały raj na ziemi :) 16:40, 13 lip 2012

Do góry
Roślinek na obsadzenie ogrodu potrzeba jeszcze sporo ale narazie na jakieś wielkie szaleństwa funduszy brak dlatego postanowiliśmy założyć małą szkółkę Może coś się akurat przyjmie i wypuści korzonki.

Wszystkie sadzonki pochodzą z cięcia roślinek na ogródku działkowym Teściów. Szkoda żeby je wyrzucić, pozbieraliśmy prawie wszystkie które mogą się nadać i tak powstała nasza mała szkółka.

Mamy ok 35 sadzonek szmaragdów i niektóre już zaczęły wypuszczać młode przyrosty... Może coś z tego będzie

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 16:33, 13 lip 2012

Do góry
Czy może ktoś wie co to za roślina?
Rośnie u mnie 10-12 lat bardzo chorowała, ale jakiś czas temu znalazłam kogoś( profesjonalną firmę ogrodniczą, która specjalizuje się w ochronie roślin) i została uratowana, ale chciałabym wiedzieć co to jest i co dalej będę mogła z nią zrobić? Jeżeli będzie kogoś interesowało jakie miałam problemy i jak w tej chwili postepuję, chetnie się podzielę swoim doświadczeniem

Pogaduchy skowronków 16:28, 13 lip 2012

Do góry
Co to , Wszystkie Skowronki siedzą cichutko, czyżby ze względu na piątek i trzynastego schowały sie w kąciku?
Ja dzisiaj może na szczęście spotkałam pięknego motyla. Myślałam, że to paż królowej, ale przy pomocy internetu dowiedziałam się , że to jest paż żeglarz. Siedział sobie na schodkach, ale ze względu na moje kotki przeniosłam go na wierzbę.

Do poprawki 16:27, 13 lip 2012

Do góry
Znalazłam kilka zdjęć z początku zakładania ogrodu.
Tak było:

A ty zasuwam łopatą

To własnie to miejsce:
Nasz mały raj na ziemi :) 16:27, 13 lip 2012

Do góry
ell napisał(a)

Asiu jak to tak ?!!! Wpadłaś do mnie , zdjęcie zrobiłaś , a ja Cię nie widziałam?!!!

Pozdrawiam

Elu ostatnio mnie u Ciebie nie było ale obiecuję że nadrobię zaległości... Wiesiołka mam od mamy Chociaż nie przepadam za żółtym w ogrodzie to i tak się z niego cieszę Takie małe słoneczka Mozgę też mam i mimo że się strasznie rozrasta bardzo ją lubię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:25, 13 lip 2012

Do góry
To dlaciebie danusiu zakwitał umnie dałem projekt na moim watku i nowe zdjecia przodu które bede chciał zmienic prosze o pomoc zmiany lub dodania kwiatów
Kondziowy Ogród :) 16:20, 13 lip 2012

Do góry
to jeszcze bok

a to sa kwiaty które zakwitły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies