Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Diana 00:05, 11 sie 2012

popcarol napisał(a)
Ławeczka!

Wybaczcie ale sama jej nie podniosę... i tak jestem z siebie dumna bo ją osobiście skręciłam, bez instrukcji (nie dali łobuzy Jak wróci M postawimy centralnie względem okienka od garażu...

Karolinka piękna!!!!!!!!!chyba jesteś zadowolona co? wygląda pięknie serio i bardzo fajny kolorek
gratuluję również własnego artukułu
pozdrawiam i będę na bieżąco
viva 00:50, 11 sie 2012

popcarol napisał(a)
Przyglądałam się wczoraj moim żółtym żurawkom. Wszystkie prócz Lime Marmalade tragicznie sobie radzą. Tamte wyrzucam, a muszę dokupić tych Lime. Rosną jak szalone i słonko im niestraszne - w przeciwieństwie do pozostałych, które są przypalone i usychają

Karolinko dobra wiadomość dla mnie, bo właśnie potrzebuję coś żółtego na słonko, jednak te marmelade są chyba wszystkie dobrze rosnace, ja mam zwykłą i pięknie rośnie.
Ławeczka piękna i jej otoczenie również
popcorn 06:28, 11 sie 2012

Diana, Viva - dziękuję, zapraszam!
Tak, jestem zadowolona z ławeczki, a nad otoczeniem jeszcze popracuję
Artykuł będzie we wrześniowym numerze, ciekawa jestem - czy coś zmienią?
Lime Marmalade muszę dokupić - co nie jest łatwe, bo u nas jak są żurawki to bez odmian... chyba wezmę listek swojej na wzór i będę przykładać

Szybki prysznic, bazarek, karkówka i żeberka do kupienia - i czekamy na gości. Chociaż dzisiejsza pogoda na grilla nie nastraja... ale może się poprawi?
miłego weekendu! Jupi!
anna_studio 18:11, 11 sie 2012

Diana napisał(a)

Ławeczka!

Powiem krótko...łaaaaaał !!!
...wytęskniona..., wymarzona..., a TY w końcu uszczęśliwiona

popcorn 19:16, 11 sie 2012

Hej Aniu,
dzisiaj był wielki test, była impreza - 3 osoby się zmieszczą, 4 - nie ma szans
I po imprezie. Fajnie było, ale zmęczona jestem. Miał być grill, słońce wyszło, rozłożyliśmy wszystko, zaczęliśmy smażyć, przyszły chmury, wmawialiśmy sobie że przejdą i że z TAKICH deszczu nie ma ale zaklęcia nie zadziałały i skończyło się na jedzeniu w domu Tylko M kursował między grilem pod garażem a jadalnią Przyjechali drudzy -niezapowiedzeni - goście, posiedzieli chwilę i się zwinęli żeby nie przeszkadzać, ale pierwsi też się zebrali i już nikogo nie ma...

Pojechali, włożyłam naczynia do zmywarki (świetny wynalazek, posadzonkowałam lawendę (jak się wszystko przyjmie będę mieć łany Posadziłam krwawnika (nareszcie), przesadziłam cisa (z rabaty pod domem w żywopłot - bo jeden wypadł, usechł). W miejsce po cisie wsadziłam jeżówkę, nowy nabytek - dzisiaj sobie kupiłam rano na targu Nie mogłam się powstrzymać, czerwona z takimi koronkowymi płatkami wokół środka Red Lava czy jakoś tak.

Miłej soboty!
Celina 18:26, 12 sie 2012

taka ławeczka to moja tęsknota
popcorn 18:40, 12 sie 2012

Celinko - ponad rok za mną chodziła, miejsce było gotowe od czasu budowy garażu... w końcu nabyłam Fajna jest!
pozdrawiam serdecznie
Karola
Sebek 19:19, 12 sie 2012

popcarol napisał(a)

Ławeczkowo - tutaj ratuję bukszpany...pod dachem (zeby zwalczyc grzyba) i w doniczkach (przeniesione z gruntu bo za sucho mialy...)

Łaaaał - jaka cudna!
popcorn 20:03, 12 sie 2012

Hej Sebku,
dzięki Dzisiaj Młoda zrobiła jej zdjęcie i przy okazji mojej tylnej części ciała

popcorn 08:07, 13 sie 2012

Sobotni nabytek:

Białe jeżóweczki kwitną:

Młoda prezentuje lawendę - nierówno kwitnie, część starszych już ze 2 tyg po, te ubiegłoroczne dopiero teraz...

Własna papryka

Astry od Krysi (ehh... jesień za pasem!)

Zawilec:

Czerwony krwawnik:

Miłego poniedziałku!! W tym tygodniu dziwnie - środa wolna...