Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 22:41, 10 sie 2012

alinak napisał(a)
syla napisałaś że karmik ci biednieje ..PRZYDEPTUJ GO CZASEM , bo on lubi się wypiętrzać i w pewnym momencie wisi w powietrzu . wtedy żółknie .. piękne widoczki ogrodowe a karmik aż się prosi o kamyczki ( większe i małe ) ...tak na japońsko

Tak, tak , już o tym pisałaś i sobie zakonotowałam ale nie wiem czy za bardzo jej nie "zdepczałam" no i ten tydzień kiedy mnie nie było , żar z nieba zrobił swoje .... Teraz podlewam i jestem dobrej myśli . Dziękuję za wszystkie rady biorę sobie do serca i wdrażam w życie buziolki
justine17 22:52, 10 sie 2012

Syla napisał(a)

Witam!
Na forum jestem nowa wczoraj tu trafiłam przypadkiem i jakoś zaczęłam czytać Twój wątek jestem na 148 stronie w każdej wolnej chwili czytam.Ogród piękny a nie mogę się już doczekać końca ale nie sprawdzam jak teraz wygląda bo chcę przeczytać do końca.
Odrazu mam pytanie czy dajesz coś w ziemi na obrzeże trawnika tak równo masz powycinane czy ta trawa po jakimś czasie nie zarasta i ta linia się traci,niewiem jak to wachowo wytłumaczyć.
Pozdrawiam

Cześć ,cześć może odpuść sobie to czytanie , przeglądaj obrazeczki a jak pojawią się pytania to śmiało bez krępacji
Nie mam już żadnych obrzeży , kanciki staram się robić jak Danuś przykazała , aczkolwiek jak jest siła to robię jak nie ma to odpuszczam ... Seba czujny podał odpowiedniego linka i pewnie tyle ....
A żebyś wiedziala jak ja nie mogę się doczekać końca .... już dzisiaj trochę oklapłam z sił pozdrawiam

Oto mi własnie chodziło,dzięki za odpowiedź.Narazie czytam dalej.

Seba Tobie też dzięki.
TheMagda 10:02, 11 sie 2012

Syla napisał(a)

Taki malutki sadziłam w tym sezonie ....

A taki jest teraz .....

Sylwiu serdecznie dziękuje za fotki. Pamiętam, jak go sadziłaś, urósł niesamowicie!!
Pięknie zarasta
Madzenka 10:33, 11 sie 2012

alinak napisał(a)
syla napisałaś że karmik ci biednieje ..PRZYDEPTUJ GO CZASEM , bo on lubi się wypiętrzać i w pewnym momencie wisi w powietrzu . wtedy żółknie .. piękne widoczki ogrodowe a karmik aż się prosi o kamyczki ( większe i małe ) ...tak na japońsko

Alinka mój calkiem płaski od deptania i teź zżółkł. Czy moglo go wypalić słonce w czasie mojego urlopu? Reszta roślin i trawa w świetnej kodycji?
Madzenka 10:38, 11 sie 2012

Syla napisał(a)

Witam!
Na forum jestem nowa wczoraj tu trafiłam przypadkiem i jakoś zaczęłam czytać Twój wątek jestem na 148 stronie w każdej wolnej chwili czytam.Ogród piękny a nie mogę się już doczekać końca ale nie sprawdzam jak teraz wygląda bo chcę przeczytać do końca.
Odrazu mam pytanie czy dajesz coś w ziemi na obrzeże trawnika tak równo masz powycinane czy ta trawa po jakimś czasie nie zarasta i ta linia się traci,niewiem jak to wachowo wytłumaczyć.
Pozdrawiam

Cześć ,cześć może odpuść sobie to czytanie , przeglądaj obrazeczki a jak pojawią się pytania to śmiało bez krępacji
Nie mam już żadnych obrzeży , kanciki staram się robić jak Danuś przykazała , aczkolwiek jak jest siła to robię jak nie ma to odpuszczam ... Seba czujny podał odpowiedniego linka i pewnie tyle ....
A żebyś wiedziala jak ja nie mogę się doczekać końca .... już dzisiaj trochę oklapłam z sił pozdrawiam

U Finki był właśnie kur obrazkowy kanckiowania polecam! A Sebek przekleił go chyba do wątku o trawie
justine17 11:52, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Witam!
Pozdrawiam

U Finki był właśnie kur obrazkowy kanckiowania polecam! A Sebek przekleił go chyba do wątku o trawie

Dziękuję bardzo jacy tu wszycsy bardzo serdeczni aż miło tu się wchodzi a jeszcze ten ogród bajeczny jestem na ok 260 stronie,czytam bo ciekawych informacji tu się dowiaduję np o geowłokninie mam ją gdzie niegdzie ale ostatnio pod płotem nie dawałam dlatego że trudno o przesadzanie roślinek a jak nie ma to można posadzić co się chce i gdzie się chce.
Pzdrawiam i zyczę miłego weekendu wszystkim miłośnikom ogrodowiska..
Celina 18:20, 12 sie 2012

Syla napisał(a)

Witaj po urlopowo!
Sylwia napisz mi proszę coś o tej trawie

to jest carex Ice Cream .... wsadziłam w zeszłym roku małe a teraz widzę , że mocno szaleją ze wzrostem .... Kupiłam bez orientacji co to i czekam na dalsze jej poczynania. Zimę zniosła dzielnie ... nic więcej nie wiem

Dzięki bardzo ;mam o czym myśleć
Wieloszka 20:54, 12 sie 2012

Poczytałam i pooglądałam zaległości Tulipanowiec wymiata! Okazały i gęsty - jak wszystko u Ciebie
justine17 22:13, 12 sie 2012

Dzis skończyłam już troche czytałam a trochę przeleciałam po zdjęciach.Ogród cudowny nic dodać nic ująć,Zazdraszczam.
Teraz już będę na bieżąco to dobrze i czytam dalej i czekam na koniec.
Moja córcia najmłodsza ma urodzinki w tym samym dniu co Ty,teraz ur córki będę kojarzyć z Twoim ogrodem.
Pozdrawiam.
Neska 22:55, 12 sie 2012

Hej Sylwia wpadłam się przywitać.