Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony ... ogród 20:39, 14 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Kupiłam sobie tym razem nasionek, bo uprawa tych roslin właśnie z nasion nie jest trudna apotrzebuję ich duuuużżżoooo

cudowny mieczyk

Kochana, ale to nie jest mieczyk, tylko molucella, czyli dzwonki irlandzkie, fajna roślia jednoroczna do bukietów.
Roślinki super, część to piękne "wypełniacze", np. jarzmianki. Odętki tworzą śliczne kępy.

O przepraszam ,wypowiedziałam się zanim tu doszłam ,nie kopiowałam Ciebie Gabrysiu.
Poznajemy ptaki 20:37, 14 cze 2012

Do góry
A to gość, który zawitał do naszego ogrodu
Ostrygojad. W trawniku raczej nie znalazł swojego przysmaku, choć dziobem pracował zawzięcie

Rododendronowy ogród. 20:36, 14 cze 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Bogdziu, kilka dni mnie nie było na Ogrodowisku, więc dopiero mogę napisać: dziękuję za rady i informache co do acrocony, uspokoiłaś mnie, zaczynam szukać dla niego miejsca - obecnie rośnie w donicy. Mi się właśnie bardzo to podoba, że on ma taki nieregularny pokrók Miniaturka również mnie zachwyca. I te szyszki...

Pozdrawiam!

No głównie dla tych szyszek kupuje sie Acrocone i Puscha.Zdjęc z miejsca szczepienia nie udalo juz się zrobic bo gałęzie za bardzo już zdrewniały ale puscha zrobiłam.

Zielony ... ogród 20:35, 14 cze 2012

Do góry
iwonaz napisał(a)
Kupiłam sobie tym razem nasionek, bo uprawa tych roslin właśnie z nasion nie jest trudna apotrzebuję ich duuuużżżoooo

naparstnice

cudowny mieczyk

odętka

Po naparstnicy jest pokazany dzwonek irlandzki ,używany też dość często i we florystyce -stąd go m..innymi znam.
Lecę w kulki... 20:30, 14 cze 2012

Do góry
nika napisał(a)

Zaczyna mi juz brakować przymiotników.... więc napiszę po prostu... BAJKA!

ojej...każdy kamyk zdaje sie być tu od zawsze...jak Ty to robisz?
Lecę w kulki... 20:30, 14 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Witam
i pozdrawiam.....deszczowo

CUDNE UJECIA !
Rabaty do wymiany :) 20:18, 14 cze 2012

Do góry
Moniko, miałam Ci wcześniej przesłać, ale nie zaglądałam ostatnio na Ogrodowisko. To inna możliwość wyznaczenia rabat przy tarasie, która mi się kiedyś nie chciała wgrać:

a tak można wykorzystac liliowiec jako roślinę ozdobną nie tylko w trakcie kwitnienia (nie zwracaj uwagi na murek, to akurat nie jest ogród w stylu "ogrodowiskowym"):

Mój kawałek raju 20:11, 14 cze 2012

Do góry

Flamingo?
Mój mały raj na ziemi :) 20:09, 14 cze 2012

Do góry
Kostka położona

A teraz trawniki

Mój mały raj na ziemi :) 20:08, 14 cze 2012

Do góry
Ostatnie dzisiejsze fotki prze ostatecznym zmontowaniem systemu

Witek przywiózł studzienki czerpalne

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:06, 14 cze 2012

Do góry
Witam Cię Andziu czy zdradziłabyś mi nazwę żółtego iglaka pod Twoją perełką ?

andziulka napisał(a)
ładnie rośnie mój srebrny świerk - moja perełka

Ogród pełen motyli...... 20:05, 14 cze 2012

Do góry

A tu taki jeden, co to zapomniał się ogolić!
Ogród Danuszy - odsłona 2 20:00, 14 cze 2012

Do góry
Jeśli ma jasnoróżowe kwiaty, które potem mogą jeszcze zbielec, to będzie to Rosa canina lub jakaś jej odmiana..
Mój 4 arowy azyl... 20:00, 14 cze 2012

Do góry
Już drugi dzień z małymi przerwami pada. O wizycie na działce nie ma mowy. Nie mam nowych zdjęć więc z zapasów muszę korzystać.
Hostom pogoda sprzyja

Eukomis też podrósł, tylko niepokoją mnie te wyjątkowo jasne zaczatki pióropuszów

Tawułki szykują się do kwitnienia. mam trzy kolory, ale rózowy zawsze najładniej się prezentuje

Przeflancowałam kilka samosiejek lwiejpaszczy, ciekawe, jakie będą kolory kwiatów?
Zielony ... ogród 19:55, 14 cze 2012

Do góry
iwonaz napisał(a)
Przedstawię Wam potworka, który zmusza mnie do wybierania stosunkowo dużych roślin...bo jak je widzi to omija po prostu

Nasze cielątko

Jakie cudne to cielątko.Jakiej rasy ,sunia ,jak się wabi?.Uwielbiam zwierzęta a zwłaszcza wielkie rasy,mam pieszczoszkę czarną labradorkę dwuletnią Promise.
Ogród - moje hobby. 19:54, 14 cze 2012

Do góry
Pomidory najpierw będą wyginać się do góry,jak zaczną owocować opuszczą się do dołu.
Nie zapominajcie, że są żarłoczne i trzeba nawozić (ja zasilam Magiczną siłą do pomidorów).
To zdjęcie z ubiegłego roku z owocami (odmiana Maskotka)

I jeszcze kwestia zapylania kwiatków, w mieście nie ma owadów i wystarczy raz dziennie leko potrząsnąć gałązką z kwiatkami.

Zdjęcie z płotkiem wiklinowym pochodzi z wiosny, dobrze że zostały polakierowane, jeden nie polakierowany zaczął "rosnąć", wypuścił listki.
Ogród pełen motyli...... 19:52, 14 cze 2012

Do góry

A w tunelu rosną pomidory i sałatki. Teraz już spore, bo upłynęło trochę czasu od kiedy robiłam to zdjęcie.

Kochani moi Goście. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie, dziękuję za pamięć i odwiedziny.....

..... i każdemu z Was ofiaruję po serduszku.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:31, 14 cze 2012

Do góry
Gosia bo ja trawnika celowo nie pokazuję, bo wstyd Połowa zachwaszczona, druga nie skoszona wcale - od przyjazdu ciągle pada i nie ma kiedy Fotki tej świeżo sianej trawy przerośniętej lebiodą nie zrobiłam Ci - ale teraz nie wygląda już tak tragicznie bo M tam skosił Może jutro jak nie będzie padać pokażę - ale efekt był jak ta lebioda była wysoka, a trawki kiełkującej pod nią nie było prawie widać - jakbym celowo lebiodę posiała

Alejka bukszpanowo -fasolowa tylko w tym roku, tymczasowo. Tak wyszło, bo nie miałam na nią pomysłu. Wiosną kwitło tam kilkaset biało-czerwonych tulipanów, wyglądała tak:

Jak przekwitły zrobiło się łysawo, dosiałam wzdłuż fasolę bo nie miałam na nią miejsca w warzywniku
W międzyczasie wymyśliłam że jednak bukszpany tam chce a nie tujki Danica, więc oddałam je sąsiadce. A wczoraj sadziłam bukszpanowe kulki

I jest tak:
Ogród w Alei Lipowej... 19:31, 14 cze 2012

Do góry
Wyobraźcie sobie, że kiedyś nie cierpiałam zapachu lawendy....., a od kilku lat się nim zachwycam

Ogród pełen motyli...... 19:30, 14 cze 2012

Do góry

Ostróżki.......przyleciały do mnie z Kanady!

Bodziszek miniaturowy

.
Warzywnik.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies