Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródkowe perypetie:) 10:25, 30 maj 2012

Do góry
posadziłam trawki i żurawki na rabacie funkiowej..

Ogródkowe perypetie:) 10:23, 30 maj 2012

Do góry
Nie lubię nasturcji
Sama zobacz jak to cudownie wygląda

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:20, 30 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Bajkowo to wygląda.
Lecę w kulki... 10:20, 30 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...i na dobranoc lub jak kto woli...dzień dobry...
szersze spojrzenie......................, foto przed chandrą...

......zmykam, nie dam rady kolejnych czterech godzin.....
lubię jak trawnik ma ramy....bo wyglada jak rozłożony dywanik

cudowny masz ogród Tez mi sie marzy taki porządek i tyle roślin, i TAAAKI trawniczek...no cóż może za kilka lat mój będzie choć troszkę tak wygladał....

Mam prośbę - czy mogłabym otrzymać namiary na ten żwirek z Bielska na prv ? takiego właśnie poszukuję już od jakiegoś czasu... Drogi był?
Z góry dziękuję

Życzę dużo wytrwałości i cierpliwości no i oczywiście pogody - przede wszystkim ducha
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:05, 30 maj 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mój storczyk zwariował, będzie ciężko utrzymać go w pionie. Jeszcze produkuje pąki na tych drobniejszych gałązkach.

Storczyki chyba mają tendencję do "kładzenia" łodyg, ja moich w ogóle nie podpieram i one rosną poziomo i zwisają, mimo że mają mnóstwo światła, więc to nie z powodu wyciągania.
A bodziszki z paprociami też mam . I z funkiami i tawułkami.
Rabaty do wymiany :) 09:42, 30 maj 2012

Do góry
witam a ja tak z innej beczki co to za roślinka obok krzewuszki
Ogrodnik mimo woli 09:41, 30 maj 2012

Do góry
I trochę z wczoraj.... jest cudny...tylko foto mi się zapomniało obrócić....przechylamy głowę w lewo....trochę gimnastyki z rana nie zaszkodzi

I zbliżenie..

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:39, 30 maj 2012

Do góry
Hortensje rosną, może za rok zakwitną?

Jedyna duża ma pąki kwiatowe:

Obwódka lawendowa będzie kwitła

I pomidorek koktajlowy od Krysi (Krys) Reszta niestety zmarzla, ale niektore odrastaja - moze cos z nich bedzie

Mój żłobek cisowy wygląda marnie
Przyjęły się może ze 3 szt... ale lepsze 3 niz nic, bo te czubki bym i tak wyrzucila pewnie... Jednak trudno jest z cisami - mimo ukorzeniacza, podlewania co 2 dni i posadzenia w cieniu kompostownika na dobrej ziemi...

Nie wiem czy pokazywałam runiankę japońską od Ewy (Bacowa). W cieniu rośnie całkiem dobrze:

Ale niektóre w słońcu wyglądają tak

Podlewane tak samo, więc jednak nie lubią słońca...
Ogrodnik mimo woli 09:34, 30 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gadaja Aniu do kwiatkó i ludzi bo im to służy !!!
A zakładam , że skoro chęci są na Dolny Sląsk dojedziesz

Chęci są tylko czasu brak..... poza tym jest takie powiedzenie...dobrymi chęciami piekło wybrukowane ...sznsa że pojadę 10%.... ale dla 10% warto coś poplanowac...
W życiu zaczynamy od marzeń... bo jak nie ma marzeń...nie ma celu....
Zakwitła pierwsza piwonia .... ale nieobfocona... z braku czasu..
Szerszeń z trawnika bezpiecznie eksmitowany poza teren bytnosci psa.... jakiś chyba chorowity, bo dał sie przeniesć na łąkę sąsiada...
Za to moje róże ścięte do ziemi (przemarzły).... już niektóre doganiają wysokosć płota Tym razem byłam pewna, że już nic z nich nie będzie...a tu taka niespodzianka....
Floriada 2012 09:31, 30 maj 2012

Do góry
Ogród Dominiki 09:26, 30 maj 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Jak zwykle się zachwycam
Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik nutkajski - Chamaecyparis nutkatensis 09:13, 30 maj 2012

Do góry
Kochani proszę pilnie o pomoc! Na moim cyprysiku nutkajskim i tujach tez ,zauważyłam nieliczne co prawda ,czerwono czarne robale wysysają życie z roślinek bo zaczynaja im usychać igły.Co to za robal i czym go zwalczać ?

Moje poletko 09:08, 30 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Zimno się zrobiło i to bardzo.
Ale w dalszym ciągu bez opadów!
A co u Was słychać ogrodnicy?

U mnie niestety to samo. Wczorajszy wiatr naniósł chmury i przywiał chłodne powietrze, ale deszczu ze sobą nie zabrał
ogrodoweimpresjejolki 09:05, 30 maj 2012

Do góry
Na dzień dobry ostróżkowy busz

Wieczorem będzie pewnie coś więcej, bo się wybieram na... oczywiście na podlewanie. Pomimo ochłodzenia i tego, że chmury zasnuły błękitne niebo o deszczu nikt nie słyszał

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:00, 30 maj 2012

Do góry
Mój storczyk zwariował, będzie ciężko utrzymać go w pionie. Jeszcze produkuje pąki na tych drobniejszych gałązkach.

Moje poletko 08:57, 30 maj 2012

Do góry
Zimno się zrobiło i to bardzo.
Ale w dalszym ciągu bez opadów!
A co u Was słychać ogrodnicy?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:57, 30 maj 2012

Do góry
Skoro tak bardzo spodobały się paprocie w bodziszkach, to może spodobają się też paprocie w ułudce. Nie mam zdj. z tej samej pozycji, tylko od góry.

A tak ułudka kwitnie wiosną

Luka pod żywopłotem 08:55, 30 maj 2012

Do góry
Dziękuję bardzo za radę. Podoba mi się druga opcja, ścinać cały byłoby mi szkoda ale dosadzić nowe roślinki jak najbardziej Czy uważa Pani, ze powinnam posadzić tyle roślin ile sadzi się na początku, przy zakładaniu żywopłotu, czy ta ilość ma być już mniejsza? Może rozpozna Pani nazwę tego żywopłotu?
Mój 4 arowy azyl... 08:50, 30 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Moja róża rosła 12 lat u mnie była duża i piękna 2 lata temu sporo przymarzła i nie mogę jej odratować odbija od ziemi co roku ale to nie to samo,to zdjęcie z 2009 roku
zdjęcie nie najlepszej jakości, miałam stary aparat nie cyfrówkę

Tak samo jestem niepocieszona! Z moją róża dokładnie to samo .Była piekna duża ,kwitła tak ,że dech zapierało.Przemarzła 3 sezony temu,i już nie daje rady,niestety.Niby odbija ,ale strasznie mizernie
Dokarmiam, podlewam ale chyba już na straty spisana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:49, 30 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Niektorym to dobrze, lezaczek, talerzyk z pysznosciami pod nosem, kwiatki pachna, echhhhhhhh

Pozdrawiam Irenko

Ach Kasiu, ty też masz niejedna wygodę u siebie a jakbyś była u mnie, dogodziłabym ci pysznościami
ale trzeba sobie dogadzać
siedzimy razem z mamą przy kompie

a tu zobaczcie moje giganty hosty, mama do porównania wielkości

o....a ja sobie taką wielgachną zamówiłam . Nawet kilka odmian
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies