Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:13, 10 lip 2012

Do góry
Ana chyba będzie miłorząb Będzie dobrze tu wyglądał.

Betysia masz rację sosny są najpiękniejsze !!
Kolorowy ogród na piasku 13:09, 10 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Lelija... cudna

Aniu .......

Kolorowy ogród na piasku 13:07, 10 lip 2012

Do góry
Maju, Sebku

By było nie tylko różanie, rabata z liliami azjatyckimi

Moje poletko 13:05, 10 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Dobranoc

masz oko kobieto! piękne ujęcie
Celinka, ta twoja działka, to chyba wielka jakoś, tyle roślin tam zgromadziłaś i tak dorodnie wszystko ci buja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:01, 10 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

hosty w brzózkach kwitną

a przed domem żurawki, ciekawie wyglądają z tym obłokiem kwiatów

Pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja jak echo to samo powiem! pięknie
Rosół 12:59, 10 lip 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
ROSÓŁ POLSKI ciekaw jestem ile jest przepisów prawdziwego polskiego rosołu, nie wynalazków

Ja rosół gotowałam już kilka razy w kociołku żeliwnym i węgierskim.

Rosół z kociołka węgierskiego

Rosół z kociołka żeliwnego na nóżkach

Prażone ... Zapiekane ... Doszone - jak kto woli :) 12:53, 10 lip 2012

Do góry
Moje prażonki

PRAŻONKI
Składniki :

- kiełbasa śląska – 7 szt ( oczywiście może być inna kiełbasa, ale taka która się nie rozpada)

- 5 marchewek średnich

- 3/4 główki kapusty

- 0,5 kg boczku wędzonego

- 3 cebule

- około 1 kg ziemniaków

- smalec

- przyprawa do ziemniaków

- słodka papryka mielona

- pieprz

- vegeta

Warzywa i ziemniaki pokroić w talarki, kiełbasę w plasterki. Z kapusty oderwać kilka liści, aby wyłożyć nimi kociołek . Resztę poszatkować i wymieszać z kiełbasą i warzywami oraz przyprawami. Kociołek wysmarować smalcem a ścianki wyłożyć liśćmi kapusty. Wypełnić kociołek mieszanką warzyw i kiełbasy a na sam wierzch dodać jeszcze trochę smalcu i przykryć liściem kapusty. Pokrywę dobrze dokręcić i prażyć nad żarem.

Moje ustronie 12:46, 10 lip 2012

Do góry
Moje ustronie 12:45, 10 lip 2012

Do góry

Niebieska róża
Ogrodowe komplety mebli 12:37, 10 lip 2012

Do góry
Ja jestem zwolenniczką drewnianych mebli ogrodowych. Mogą być łączone z żeliwem. Uważam, że takie meble ogrodowe mają charakter i pasują do każdego ogrodu.

Piękne prawda?
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:36, 10 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Pogoda sprzyja roślinom. W dzień piękna pogoda, a w nocy deszcze. Rosną jak szalone.

No i żurawki giganty

Wreszcie przyjechała nasza rzeźba z domu,w lesie, o którym wspominałam wcześniej. Teraz szukamy dla niej odpowiedniego miejsca w nowym ogrodzie

jakiez cudne widoki!!!!!
jak ja kocham sosny !!!! chyba najbardziej ze wszystkich iglakow!!!
i brzozka...
i jeszcze rzezba...dopiero dogladam wszystko i jestem zauroczona!!!!!!!!!
pieknie jest!!!!!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:36, 10 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Wreszcie przyjechała nasza rzeźba z domu,w lesie, o którym wspominałam wcześniej. Teraz szukamy dla niej odpowiedniego miejsca w nowym ogrodzie

Piękna!!!

A jak tam decyzja o drzewie? Miłorząb? Żurawki ładnie się rozrastają, ogród pięknieje
W Gąszczu u Tess 12:30, 10 lip 2012

Do góry
:

tutaj pocielabym od spodu srodkowy i prawy iglak, zrobi sie wiecej miejsca i obok nich postawilabym 3 biale hortensje w donicach...i 4-ta po prwaej stronie zaraz za oczkiem jak zaczyna sie jakas chyba rabata...aby rozjasnic wszystko , aby lekko zapraszaly do srodka ( i jeszcze ten niski krzew z lewej strony obok iglakow) ...ja bym chyba go usunela ...ale to tylko "dla dobra" ogolu... niech biale hortensje witaja swoja uroda i ciesza oczy...

pendula musi zostac, jest cudna nadaje tajemniczosci, moj faworyt !!!!!

[b]
milin bym zostawila i modrzew tez, on ma cos w sobie i tyle juz biedak przeszedl ... ale znowy podcielabym drzewko od spodu po jego lewej stronie i posadzila tam znowu cos jasniutkiego jak sie da to bialego i jasniutko rozowego...
Ogrod jest piekny i unikalabym wyciecia jakiegokolwiek drzewa w calosci !
ale podciac...to juz co innego !
"podciety" iglak obok modrzewia otworzy widok na sciane, ktora wg mnie jest bardzo fajna !!!!
pomysl z lustrem cudowny!!!! nie wiem jeszcze jak to zrobic ale to byloby fantastyczne!!!!
po bokach ewentualnego lustra widzialabym jakies 2 stozki i 2 kule a po bokach bluszcz i jakies biale powojniki...

oj to tak na szybko...jak bede miala chwilke doczytam do konca i jeszcze pomysle...
A tak wogole to chcialam sie przywitac i podziekowac za mile slowa, jest mi niezmiernie milo!
To tylko moje spostrzezenia na temat tego ogrodu, jest sliczny i wlasnie to bym "ja" zrobila w pierwszj kolejnosci ale oczywiscie to tylko propozycja!!!!
zagladne pozniej ...
p.s
miejsce na roze jeszcze musimy znalezc !!!!
bo ona musi tu byc, w tym ogrodzie jest niezbednna... i to moze nie jedna
Witajcie w Wyżełkowie 12:26, 10 lip 2012

Do góry
Wtedy Młody Człowiek postanowił pokochać tą ziemię... Jego mama "paniusia z miasta w szpileczkach i z długimi kolorowymi paznokietkami" nie potrafiła sobie wyobrazić czegoś więcej niż trawa wokół
Pradziadek Staś dał Młodemu Człowiekowi ziemię, a jego dziadek, który był ogrodnikiem nauczył go ja kochać. I tak Młody Człowiek założył ogród....
Zaczął od uprawy truskawek, które bardzo lubił
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:21, 10 lip 2012

Do góry
Pogoda sprzyja roślinom. W dzień piękna pogoda, a w nocy deszcze. Rosną jak szalone.

No i żurawki giganty

Witajcie w Wyżełkowie 12:21, 10 lip 2012

Do góry
Dobry Bóg, który miał swoje plany wobec rodziców Młodego Człowieka i wobec niego samego wiedział, że nie są bogaci, ale bardzo pracowici i tak pokierował ich losami, że wyjechali do Rzymu na rok do pracy. Kupili sobie maleńką kawalerkę i zabrali się do pracy swoimi nowymi łopatami. w planach na ten rok były tylko fundamenty. To był wielkiej powodzi, ale ich ziemia była na wzgórzu i gdy tylko trochę obeschło wykopali je, zalewali je robiąc beton z gruszki i położyli pierwsza cegłę a dobry Bóg wciąż posyłał ludzi chętnych do niepłatnej pomocy. Postawił tez na ich drodze ludzi, którzy pożyczali pieniądze, gdy już brakowało. I tak latem 1998 roku ich nowy dom miał już okna i dach.
Witajcie w Wyżełkowie 12:12, 10 lip 2012

Do góry
Rodzice Młodego Człowieka postanowili kupić kawałek ziemi za pieniądze uzyskane ze sprzedaży pola Starego Człowieka, by choć w taki sposób upamiętnić jego istnienie i miłość do ziemi. Bóg, który wyglądał przez Niebieskie okno razem ze Stasiem i Agnieszką pokazał rodzicom Młodego Człowieka miejsce na ziemi , które dla nich przeznaczył. Za całą kwotę udało się kupić 10 arów wiele kilometrów dalej. Rodzice Młodego Człowieka marzyli, by mieć dom, ale nie mieli na niego pieniędzy. Więc z tego co zostało po opłaceniu podatków i notariusza kupili dwie łopaty i zaczęli kopać fundamenty pod swoje marzenie. Była wiosna 1997 roku.
Chelsea Flower Show 2012 12:07, 10 lip 2012

Do góry

Chelsea Flower Show 2012 12:06, 10 lip 2012

Do góry

Chelsea Flower Show 2012 12:04, 10 lip 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies