Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Bogdzia 21:15, 08 sie 2012

Rzeczywiście niecodzienne doznania miały.Ale ta drabina wysokalka, bałabym się o dzieciaki bo jeszcze małe.Pozdrówka Jolu.
Moniika 21:16, 08 sie 2012

Alez smyki wysoko po drabinie wlazly!!! Ciekawe czego tam szukały??? Fajne zdjęcie pozdrawiam m
jotka 21:20, 08 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
Rzeczywiście niecodzienne doznania miały.Ale ta drabina wysokalka, bałabym się o dzieciaki bo jeszcze małe.Pozdrówka Jolu.

Też się takich sytuacji boję, ale tam czujne oczy i ręce rodziców w pobliżu były I małe i duże - za parę dni 5-ciolatki
odwzajemniam pozdrowienia :
jotka 21:22, 08 sie 2012

Monika352 napisał(a)
Alez smyki wysoko po drabinie wlazly!!! Ciekawe czego tam szukały??? Fajne zdjęcie pozdrawiam m

Pewnie trzeba było sprawdzić co tam widać przez boczne okienko
Celina 21:29, 08 sie 2012

jotka napisał(a)

Wnuki dobrze się bawią, a babcia musi mieć oczy dookoła głowy S tak wogóle to skąd masz tyle snopków? U nas na wsi to już bardzo rzadki widok.

Babcia rekonwalescentka siedzi w domu i smsy dostaje. A wnuki pod opieką rodziców

Ale swoje wakacje - spanie na sianie, spacery po rżysku w miejskich sandałkach, noszenia wody z pompy nosidłami na ramionach, podjadanie ziemniaków prosiętom z koryta, bo obiad była później, zapach mleka dopiero co udojonego - wspominam od lat - wspaniałe wakacje !!!! Każde dziecko powinna choć raz takich wrażeń doznać

Eh wspomnienia Jolciu!! takie miałam wakacje przez wiele lat!! U mojej Babci!
Do teraz jej pamiętam! Nosiłam kompot z wiśni w pole Rodzicom w czasie żniw.
A ziemniaki takie włupinkach z saganu gotowanego na piecu z żeliwnymi kółkami ktoś pamięta? a ser odcedzany w pieluszkach tetrowych i przyciskanym później przez duży kamień !!
Boże ile wspomnień.!!!
Ach jak żal ,że tego świata już nie ma!!....
hanka_andrus 23:35, 08 sie 2012

Celina napisała:
Ach jak żal ,że tego świata już nie ma!!....
]

Onegdaj zajrzałam do takiego świata ....przez szybkę......

Łza się w oku kręci!
hanka_andrus 09:10, 09 sie 2012

Jolu,przepraszam za wstawkę zdjęciowa w Twoim wątku. U siebie jakoś nie mam czasu relacji z wojaży wstawić.
A że tęsknisz za wolnością i możliwością pobytu w terenie ....... dla Ciebie na ranne utrzymanie pionu...

jotka 09:21, 09 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
Jolu,przepraszam za wstawkę zdjęciowa w Twoim wątku. U siebie jakoś nie mam czasu relacji z wojaży wstawić.
A że tęsknisz za wolnością i możliwością pobytu w terenie ....... dla Ciebie na ranne utrzymanie pionu...

Haniu, dziękuję za uatrakcyjnianie mojego wątku Sama nie mam ciekawych aktualnych zdjęć (ze zrozumiałych względów), więc każde podzielenie się spojrzeniem na naturę bardzo mnie cieszy
wanda7 09:58, 09 sie 2012

Ja też powróciłam wspomnieniami pod dach mojej babci. Jakże to dawno było...
Dziś sama jestem babcią i ciekawa jestem, co zapamiętają moje wnuczki z mojegodomu i ogrodu. Posadziłam "babcine" kwiaty: floksy, rudbekie i inne. Tylko jeszcze lwich paszczy mi brakuje, bo je także kojarzę z danymi czasami. I tak to się w kółko kręci z pokolenia na pokolenie
Milka 15:34, 09 sie 2012

jotka napisał(a)

Witaj Jolu, pewnie z niektórymi stratami na działce będziesz musiała się pogodzić, Joluś zdrowie najważniejsze, będziesz silniejsza, to poszalejesz, a ogród szybko się odpłaci Pozdrawiam cieplutko

Już się z tym chyba pogodziłam ...

Nie mam zdjęć działkowych, bo dzisiaj był dzień kontroli lekarskiej, ale pokażę jak moje "miastowe" wnuki spedzają część wakacji Będą mieli co wspominać

wspaniałe wakacje, mojego też wysyłałam na takie wakacje na konie; do dziś pamięta zapach koni, siana i wspomina jako najlepsze wakacje!
pozdrawiam Jolu