Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

monteverde 11:28, 08 sie 2012

AgnieszkaBK 11:30, 08 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Agnieszko, mam dokładnie tak jak ty do lilii. Też je nie sadziłam, bo myślałam, że to takie kapryśne panny W tym roku się odważyłam i naprawdę nie było źle. Na jesień chcę wsadzić ich więcej.

Ja muszę niektóre wykopać i podzielić...... azjatyckie bardzo szybko się rozrastają Bożenko, pięknie masz w swoim ogrodzie
Tess 23:14, 08 sie 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Cudne zdjęcia i piękne kwiaty
Pozdrawiam, Aguś
Milka 14:37, 09 sie 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko,na ostatnim zdjęciu to lobelia bylinowa?Miałam swoja 2 lata,ale wczesną wiosną jak były przymrozki Tosia jeszcze nie nauczona co wolno co nie wolno,wykopała mi ją,zauważyłam za póżno i niestety zmarzła.

Tak Małgosiu, to lobelia bylinowa.... mam ją kilka lat, ale chyba muszę znaleźć dla niej inne miejsce, bo coś w tym roku jest słabsza niż zawsze do tej pory. Ja teraz też mam problem z psiaczkiem, bo to jeszcze szczeniak i trochę mi szaleje w ogrodzie.... myślę, że da się go nauczyć co wolno,a co nie wolno, ale na to trzeba czasu

bardzo mi się podoba ta lobelia, czerwona i wieloletnia, to roślina dla mnie
we wrześniu zacznę szukać
wanda7 14:52, 09 sie 2012

Agnieszko, cudne pelargonie na tle cudnych hortensji. Piękne zdjęcia sierpniowe
Aha i lobelia z hostami też udany zestaw.
siaaska 16:04, 09 sie 2012

Aguś dziękuję za odwiedzinki u mnie
Pierwszy raz słyszę o lobelii bylinowej ale wygląda bardzo ciekawie
AgnieszkaBK 15:57, 11 sie 2012

Teresko, miło mi że zaglądasz Pozdrawiam
Irenko, te lobelie mam już kilka lat, ale bardzo wolno przyrastają, W tym roku, są w ogóle jakieś słabsze, chyba muszę je przesadzić w inne miejsce. Spróbuję zrobić sadzonki, może się uda rozmnożyć.
Wandziu, dzięki za miłe słowa..... na zdjęciu to nie są pelargonie,tylko róże, ale faktycznie tak wyglądają... całkiem jak pelargonie
Asiu, to jest właśnie fajne na ogrodowisku, że możemy poznać mnóstwo roślin, których wcześniej nie znaliśmy. Ja też nieraz dziwię się, że wcześniej nie znałam jakiejś rośliny. Pozdrawiam, buziaczki dla dzieciaczków
AgnieszkaBK 16:12, 11 sie 2012

U mnie w końcu też zaczął się sezon pomidorowy.... w tym roku jak u wszystkich będzie obfity

Niestety, po suszy zaczął padać deszcz i pomidory pękają

Te mają być żółte, ale jeszcze muszę na nie poczekać
eliza3 16:43, 11 sie 2012

Wspaniała pomidorownia no i oczywiście lobelia. Moja niestety wymarzła tej zimy, szkoda bo bardzo ją lubiłam. Dobrze, że chociaż u Ciebie mogę popatrzeć.
AgnieszkaBK 17:08, 11 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Wspaniała pomidorownia no i oczywiście lobelia. Moja niestety wymarzła tej zimy, szkoda bo bardzo ją lubiłam. Dobrze, że chociaż u Ciebie mogę popatrzeć.

Mi w tym roku wymarzły wszystkie trytomy, które miałam kilka lat..... też bardzo ich żałuję. Pozdrawiam serdecznie Elu