Witam
Popracowałam dziś trochę w ogrodzie i oto efekty mojej pracy...
Tuje szmaragdy + trawka to na początek. Tuje mają w przyszłości zasłonić garaż i stanowić tło dla reszty roślinek. Jutro muszę pognać jeszcze po jedną trawę, bo oczywiście kupiłam za mało :/
Niestety rabata nie prezentuje się ciekawie, gdyż moja działka to w dalszym ciągu plac budowy. Piach np. zniknie dopiero we wrześniu. Plastikowe obrzeże też jest tylko tymczasowe. W przyszłości planuję kanty
Ziemię na rabacie posypałam torfem, który mam z pobliskich bagien. Na to przyszła gazeta i potem warstwa kory... Czy prawidłowo to wykonałam? Chciałam trochę użyźnić ziemię, która jest raczej mocno gliniasta
Witaj Honey na ogrodowisku. Pora cięcia bukszpanów minęła, ale już mam na nie pomysł jak powinny wyglądać Zrób z nich piramidki - będą wyglądać miodzio Zdjęcie z pierwszego wątku Danusi
o zmroku była nadzieja na zbiorowy śpiew przy gitary dźwiękach ... była ... ale się zbyła ... gitar było dwie ale jedna miała to czego nie miała druga ... a do fuzji nie doszło ... może i dobrze bo grupa krakowska i grupa wrocławska absolutnie nie mogły pogodzić repertuaru a "po cichu" kontra "ore ore szaba da ba da" to nie brzmi ... uwierzcie mi ... ale potencjał mamy ... głosy piękne ... instrumentaliści są ... musimy to tylko dopracować ...
Hasają żyjątka przez większość czasu przeze mnie nie niepokojona.To jest ich ogród,ja jestem tylko rzadkim gościem.Ostatnio na róży siedział taki złoto - zielony osobnik,a dziś już pożywiał się na jeżówce.