Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 21:31, 07 sie 2012

siaaska napisał(a)
Justi co robisz że cykas tak pięknie Ci rośnie??? Ja swojemu musiałam obciąć uschnięte listki i wyniosłam go na zewnątrz... I wiesz co? Wypuścił chyba z 6 nowych listków.... Zastanawiam się co z nim zrobić... Narazie ciepło to może stać ale jesienią czy zimą? w jakim miejscu u Ciebie stoi?

Właściwie to nic nie robię, tylko podlewam i raz dostał jakiś nawóz. Mój też stał na zewnątrz trochę i właśnie później po przyniesieniu do domu zaczął puszczać nowe liście. Ucieszyłam się jak dziecko bo myślałam że jest trudny w uprawie, trochę miał zżółknięte igiełki. Dziś właśnie wieczorkiem dostał nową wysoką donicę i stoi na podłodze już.

justi 21:32, 07 sie 2012

monteverde napisał(a)
Rzadko cykas tak ładnie rośnie, pochwala Justi

Dziękuję Aniu i .... tfu tfu brzydki
justi 21:39, 07 sie 2012

Porobiłam dziś trochę fotek, ale wszystko już było , nic nowego, a że lubimy oglądać zdjęcia to wstawiam. Mam nadzieję, że Was nie zanudzam. Oprócz Lime dużo kwiatów przekwita i widać, że to druga połowa lata.

nie łatwo było jej zrobić zdjęcie z przodu, bo ciągle wypinała kuperek

KasiaWB 21:47, 07 sie 2012

Witaj Justi, nadrabiam zaległości na forum pięknie u Ciebie! wspaniałe hortensje, kordyliny, ale jakie masz ładne pelargonie i chyba begonie (te drobniutkie pastelowe kwiatuszki jak różyczki - chyba begonie?). Bardzo ładne zdjęcia Serdecznie pozdrawiam
justi 21:50, 07 sie 2012

dla porównania ten sam okaz w ubiegłym roku , sięgał do połowy ogrodzenia teraz taki prawie już jak ogrodzenie i więcej ma kwiatów

justi 21:52, 07 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Witaj Justi, nadrabiam zaległości na forum pięknie u Ciebie! wspaniałe hortensje, kordyliny, ale jakie masz ładne pelargonie i chyba begonie (te drobniutkie pastelowe kwiatuszki jak różyczki - chyba begonie?). Bardzo ładne zdjęcia Serdecznie pozdrawiam

Tak Kasiu, to begonie.
Wstawiam dalej fotki...
justi 21:56, 07 sie 2012

justi 22:02, 07 sie 2012

Tardiva, drobniejsza, bardziej ażurkowa , ale tez fajna

justi 22:09, 07 sie 2012

wyleciały z kuli cisowej na jodłę, cała gromada, tylko nie wiem jakie to ptaszki, wróbelki elemelki jakieś

i leniuszek

justi 22:14, 07 sie 2012